Inlägg från: Leira1972 |Visa alla inlägg
  • Leira1972

    43 år och längtar efter ett barn...

    Hej, jag är ungefär i samma fas som du! Är 40 och har två barn sedan tidigare med annan man. Nu planerar jag och min nya man en gemensam bebi! Tog ut min hormonspiral i maj, så vi har knappt börjat... Mina ägg såg mogna ut sa gynekologen då, men hur kvaliten är på äggen kunde han inget säga om...Jag har bestämt mig för att hoppa över allt vad ÄL-stickor och andra tester heter och istället ha sex ofta! Dock hörde jag att rosenrot skall vara bra att äta från mens fram till ägglossning (ca 14 dgr in i perioden) så det gör jag i kombination med multivitamin och omega tre. Blir det barn så blir det är min filosofi, men det är nog bra att ta lite hormonprover om det dröjer mer än ett halvår har jag för mig. Tänkte köra på över sommaren så får jag se läget till hösten. All lycka till till dig, hoppas ni snart får en liten en :)

  • Leira1972

    Jag har just läst om den och faktiskt också beställt! Verkar vara fantastiskt bra mot alla former av cykelstörningar :) tack för tips Pimpinellan!!! Hoppas kuren funkar för dig!

  • Leira1972
    Pimpinellan skrev 2012-06-22 12:45:23 följande:
    Har inte funkat förr,men jag har haft problem med äl och mens  efter m.f i vintras och hoppas på klar äl i vart fall så vi kan göra FET i höst. Fö funkar nog ingen hälsokost efter så många års försök,men man vet ju aldrig. Hoppet är det sista som överger än hur länge man än försökt. Glad
    Åh vad trist att det strular för dig!!! Hoppas hoppas det fungerar för dig denna gång! Håller tummarna! Glad Som du säger, hoppet är det sista som lämnar en... En vacker dag så! Skrattande
  • Leira1972

    Cattus, vad jobbigt med missfallen! Vad jag förstår är risken något högre när man kommer upp i ålder, oftast beroende av hormonobalans. Det här med prednisolon läser jag att vissa får, just för att dämpa kroppens immunförsvar så den inte tror embryot är en främmande kropp som skall stötas ut. Personligen skulle jag dock inte börja självmedicinera med just detta preparat utan först be en läkare kontrollera hormonerna. För låga progesteronnivåer kan exempelvis vara orsaken till att kroppen inte behåller graviditeten och då är det progesteron man behöver, inte kortison. Om man har mycket stress omkring sig kanske det vore gott att testa olika former av stresshantering, meditera osv? Jag själv är inne på försök nr tre i bebisverkstaden, tar multivitaminer (m folsyra), omega tre hela cykeln. Under första halvan, fram till ägglossning äter jag dessutom rosenrot samt prövar nu munkpeppardroppar (tack för tips Pimpinellan). Vi får se vad som händer..om något händer. Lycka till allesammans, håller tummarna!

  • Leira1972

    Pimpinellan, munkpeppardropparna är verkligen verksamma! Har världens tydligaste ägglossning just nu, helt omissbart. Aldrig varit så tydligt tidigare...så jag tackar än en gång för tipset. Vi får se om det tar sig på detta eller ej.

  • Leira1972
    Tuvalina skrev 2012-07-30 18:02:41 följande:
    Hur har det gått? Gav munkpepparn resultat?

    JAG ÄR GRAVID!!!! :) Munkpeppar eller ej... Jag är chockad och jätteglad! :) Vi får se hur det går, tar en dag i taget. I vecka 5 nu och om allt går som det ska blir det en liten aprilbebi! Håller tummarna för er andra, kramar!!!
  • Leira1972
    Katt12 skrev 2012-08-17 06:18:45 följande:
    Vad härligt, grattis! Var köpte du dina munkpeppardroppar?



    Förlåt jag inte sett frågan, har inte orkat vara inne så mycket (gravidtrött nå gräsligt). Köpte munkpepparn på bodystore - nätet :) All lycka!
Svar på tråden 43 år och längtar efter ett barn...