• mamita64

    fler medicinmissbrukare här? jag ska sluta. hjälp..

    Queenie70 skrev 2012-06-26 18:34:30 följande:
    Jag ville bara passa på att fråga nu när jag har dig på tråden sas Jag har de senaste veckorna ätit just citodon som du nämner pga. ett stort diskbråck som jag nu ska operera på Torsdag. Har käkat maxdosen pga. smärtorna och antar att jag en tid efter OP kommer att behöva fortsätta ta dem ett litet tag. Men jag är rädd att bli beroende. Hur länge hade du tagit dem när du upplevde att du utvecklat ett beroende, och hur ser abstinensen ut?
    Vill då berätta att  jag ätit citodon och flera andra liknande tabletter i 20 års tid utan att bli beroende
    Jag hade en kort period på nittiotalet när jag upplevde att jag åt dem av fel anledning och jag slutade då ta dem omgående.
    Fick under en del år Tramadol och när jag ätit dem en månad så var mitt provrecept slut. Då fick jag abstinens så det skrek om det. Svettades, frös, myrkrypningar, värk, grät allt om vartannat. Allt gick över när jag fick nya tabletter. jag hade bara tagit den dos som doktorn föreskrivit. Jag sa till om detta på vc, flera gånger, men fick mer och mer tabletter. Till slut satte jag ut dem själv. Jag fick aldrig nått rus eller nån sån känsla som Ts beskriver av dem. Inte heller funkade de bättre mot värken.
    När du sätter ut så kan du gå från 8 till 6 om dagen. Sen plocka bort en mitt på dagen ,tex så att du tar 2 på morgonen och två på kvällen och en mitt på dan. Sen tar du bort en till, tex på kvällen. Småningom äter du en tablett tre ggr per dag. Du kan ju även dela i halvor om du vill det.
  • mamita64
    Queenie70 skrev 2012-06-26 19:19:28 följande:
    Hur vet du att inte är beroende då om du fortfarande äter dem?
    Jag kan sänka dosen när jag känner för det, jag kan vara utan tabletter om jag vill. Och det är jag ibland Men eftersom jag är reumatiler med svår värk i hela kroppen så kan jag inte sluta ta dem. Eller vilken sort jag äter, jag byter ibland.
Svar på tråden fler medicinmissbrukare här? jag ska sluta. hjälp..