Inlägg från: Anonym (morfin) |Visa alla inlägg
  • Anonym (morfin)

    fler medicinmissbrukare här? jag ska sluta. hjälp..

    Hej ts, jag tog under många år tramadol. 10 år som är försvunna. Jag minns brottstycken av dem men det är allt.

    Jag trodde de var frälsningen, jag slapp ju ha fruktansvärda smärtor (de gick ner till hanterbara smärtor) men jag såg inte baksidan. Jag såg inte anledningen till att jag sov ännu sämre var tabletterna, jag såg inte att huvudvärken (fick dimsyn) var pga tabletterna, jag såg inte att jag fick svårt att kissa pga tabletterna. Jag såg inte att närminnet (och långtidsminnet) påverkades.

    Det var skittufft att sluta. Jag gick från maxdos till noll tabletter på tre veckor men när jag väl var fri så var jag verkligen fri! Det var underbart, helt fantastiskt. Nu minns jag vad jag gör, läser jag en bok kommer jag ihåg den (jag minns vad jag läst från gång till gång och behöver inte läsa om). Jag har inte huvudvärk längre.

    Tyvärr kan jag inte vara utan smärtlindring helt men har idag annan medicin som inte påverkar mig likadant.

    Jag har svurit på att aldrig röra tramadol igen och det har jag hållt i fyra år. Eller jo, jag tog en tablett en gång och abstinensen kom som ett brev på posten efter åtta timmar (så kände jag aldrig under de tio åren, då kunde jag gå utan en dag då o då) och det är inte värt det.

    Livet är så mycket bättre än dessa personlighetsförändrande tabletter. Jag lovar ts, även om det gör ont i kroppen.

    Jag har inte heller tagit mer än läkaren skrivit ut, aldrig. Men kroppen blev beroende ändå.

  • Anonym (morfin)
    Anonym (har varit där) skrev 2012-06-27 23:06:52 följande:
    Jag avgiftade med stilnoct under 3 veckor. Alltså både dagar och kvällar. Funkade bra. Stilnoct ger mig inget beroende.
    Skönt. Jag mådde skit av att både ta o sluta med stilnoct
  • Anonym (morfin)
    Anonym (tuffa tider) skrev 2012-07-02 05:42:04 följande:
    Det är ju jättebra - för dig! Jag tror ändå det är ovanligt att man inte blir tolerant mot det, men allt är ju individuellt.  
    Jag har inte heller behövt öka doserna utan det har varit beroende på hur ont jag har. Dvs jag har periodvis kunnat ta mindre (för jag haft mindre ont) och periodvis mer (för att jag haft mer ont) men jag har aldrig känt behov att öka eller att dosen inte skulle hjälpa.

    Men lik förbenat så vande sig hjärnan och kroppen (vilket jag märkte när jag slutade helt för det var hemskt)
  • Anonym (morfin)

    (tuffa tider) bra att du försöker att inte vara arg på dig själv. Ibland tar man ett snedsteg, det är okej - man får göra fel.

    Huvudsaken är att du har ditt mål och du har ju varit jätteduktig!

  • Anonym (morfin)

    Skulle du ge ditt barn tramadol? Eller morfinliknande substanser?

    Förmodligen inte och det betyder ju att du inte vill ge det i bröstmjölken heller.



    Du kan ta hand om dig själv utan tabletter. Du kanske kan prova kbt?

    Lycka till

  • Anonym (morfin)

    (nybliven mamma) jag tror inte det är helt ovanligt att söka en "kick". Se bara på fallskärmshoppare, bergsklättrare och dylika men det finns bra och dåliga sätt att söka den på :)

  • Anonym (morfin)

    Jag har knaprat tramadol i flera år..slutade tvärt och mådde otroligt dåligt i 2-3 veckor. Skakningar, kramper , svettningar, humörsvängningar, krypningar, värk....men sen blev det lättare och lättare. Dessvärre så är jag tvungen att äta smärtlidring så idag äter jag morfin 20mg morgon 20mg kväll......ska operera om mig och hoppas på att kunna sluta sedan. Men jag kommer få metadon.
    Hur som helst så har jag funderat lite över det att kommer det inte bli jobbigt att sen sluta med metadonet?

    Jag får abstinens bara jag är sen med min medicin, ryser bara av tanken hur det kommer att bli när jag ska sluta. 

  • Anonym (morfin)
    Anonym (my) skrev 2012-08-16 14:38:44 följande:
    Hej. Jag har läst igenom mycket av tråden! Jag är 26 år och tablettmissbrukare. Har haft tramadol mot smärtor i närmare två år från och till. Jag blev sjukskriven för utbrändhet förra året och mådde riktigt risigt, började ta mer än jag skulle för att dämpa den psykiska smärtan också. Tar inga stora doser man ändå mer än vad jag ska. Får jättemånga tabletter utskrivna samtidigt utan någon läkaruppföljning så har blivit lämnad för mig själv känns det som. Tog kontakt med kommunens missbruksvård häromdan, ska försöka ta tag i detta, behöver lära mig leva utan något som dämpar.

    Helt ärligt har det nästan alltid funnits något där som jag använt mig av för att dämpa, substansen har bara bytts ut. Det jag tycker är så jobbigt är avtändningen, usch. Har ett visst antal tabletter kvar och måste få uttrappningen så bra som möjligt så jag slipper det värsta. Det känns som min kroppsliga termostat slutar fungera, jag blir kokhet under täcket för att när jag tar av det frysa så jag skakar, sömnen blir rejält störd. Samtidigt är det ju bara för ett litet tag.

    Grymt jobbat av er som börjat ta er ifrån detta!

    My 
    Jag är likadan...fryser som en gris eller kokar så mannen inte kan ligga jämte mig. Senast imorse sa han "fattar inte men du alstrar så sjukt mkt värme , du är som en kamin"
     
  • Anonym (morfin)
    Anonym (Fd tablett) skrev 2012-07-20 13:42:02 följande:
    Här är en till fd missbrukare. Var tramadol för min del. Åt det i nästan 7 år, fick ett tag morfin i nästan ett år mot riktigt svår smärta. Den medicinen kunde jag sluta med rakt av utan minsta abstinens men just tramadolen hade jag hemsk abstinens. Slutade med tramadol 3 gånger under dom 7 åren och alla utom sista gången jag slutade var hemskt, abstinensen var vidrig. Aldrig mer tramadol! Stark gjort av sidor ts att lägga av med ditt missbruk.
    Hur mkt morfin åt du samt menar du verkligen att du inte fick någon abstinens av att sluta med morfinet? Jag få abstinens bara jag är sen med att ta min medicin.
  • Anonym (morfin)
    Anonym skrev 2012-09-14 11:25:06 följande:
    Jag fick ligga inlagd på psyket i fyra dagar när jag slutade med mitt lågdosberoende (1 mg/dag benzo). Det alternativet finns alltid och då får man mat och tillsyn 24/7
    benzo 1mg....vet ej vad det är.....
    menar du att man kan be om hjälp att bli omhändetagen ett tag medans man blir avgiftad?
    Är lite rädd för hur jag blir när medicinerna ska ut ur kroppen.....min man kanske tycker jag är ett monster  
Svar på tråden fler medicinmissbrukare här? jag ska sluta. hjälp..