Inlägg från: Anonym (miljonär) |Visa alla inlägg
  • Anonym (miljonär)

    Spara pengar till barnen, vettigt eller en björntjänst?

    Min son kommer att vara minst miljonär när han blir 18. Men han kommer inte få ut ett öre förrän han är 25, samt så är det pengar som är bundna till vissa saker(vill inte gå in på detaljer) men det rör sig om lönsamma investeringar och som verkligen säkrar hans framtid. Detta har jag med i mitt testamente.

    Så, han kommer aldrig att ha det knapert, men det kräver ändå att han tar ansvar och inte glider genom livet.

  • Anonym (miljonär)
    lövet2 skrev 2012-07-07 20:00:42 följande:
    Om du läser i genom tråden (och andra liknande trådar), så ser du ett mönster:

    Barnet fyller 18 år och är vuxen. Föräldern bestämmer om denna vuxna ska få pengar. Det hänger på om det vuxna barnet beter sig som föräldern vill. Vill avkomman ut och tågluffa? Nix, då viftar föräldern med pekfingret. Vill h*n plugga? Ja, det godkänns. Vill h*n köpa en sportbil för 500.000? Nja, det blir nog inga pengar.

    Föräldern fortsätter alltså att styra sitt barns liv långt efter myndighetsdagen. "Bra" beteende belönas med pengar, medan "dåligt" beteende bestraffas. Är det självständighet det? Nej, snarare livegenskap ...
    Du menar att det är helt rationellt att generalisera på det vis du gör? Ungefär som att jag skulle påstå att de föräldrar som inte sparar och säkrar upp sina avkommors framtid, är WT som inte har råd, som är bittra människor som sitter i en lägre klass och som har ett väldigt starkt "vi mor dem" tänk.
    De är röda i sitt tänk och pratar solidaritet och annan gojja. Men att hjälpa sina barn att säkra upp deras framtid är ajjabajja, för då tror man att man är förmer än andra och massa skit...

    Tröttsamt!
  • Anonym (miljonär)
    Anonym skrev 2012-07-07 20:15:01 följande:
    Mitt personliga exempel då där jag fick tillgångarna på 18-årsdagen men även har fått med mig kunskapen om hur man hanterar pengar och att det är klokt att inte bränna dem på en gång för skojs skull, är jag i beroendeställning och osjälvständig?

    Att föräldrarna kan tänka sig att bidra till vissa saker i barnets liv hindrar väl inte barnet från att ta sig fram på egen hand ändå? Eller hur menar du?
    Det är mest bittra människor som resonerar på detta vis, som mer än gärna plederar att de levt ett bättre liv, har bättre livserfarenheter och anspelar på att det är en nackdel för en person att ha det bra ställt.
    För gud förbjude, det vet väl vem som helst att den som har gott om pengar är en skithög?
  • Anonym (miljonär)

    Ååååh vad fördomarna fullkomligt haglar enbart för att man vill spara lite extra eller kunna säkra barnens framtid rent ekonomiskt!!

    Är man en sämre förälder då?
    Curlar man sina barn då?
    Blir barnen verkligen sämre människor?
    Ägnar man ingen tid åt barnen enbart för att man sparar mycket/investerar massor åt barnen?

    Jösses!? Skärp till er!! Mina barn kommer sannerligen inte behöva oroa sig för ekonomin i sina liv, det är det MINSTA jag kan göra för dem! De ska inte behöva oroa sig över en så trivial sak som pengar, men de kommer inte att bli bortskämda snorungar för det! Allt är inte svart/vitt.

    Jag umgås med dem otroligt mycket och spenderar nog mer tid med dem än vad normen gör med sina barn. Vi hittar på något tillsammans nästan varenda dag och helgerna åker vi iväg och umgås hela familjen med värme, kärlek och trygghet. Mer än vad många familjer kan säga.

    Är vi sämre för att vi tryggar våra barns framtid? PÅ vilket vis då?

  • Anonym (miljonär)
    Ebba Caroline skrev 2012-07-07 20:48:50 följande:
    På ett sätt är det curling att spara till sina barn. Barnen får allt serverat på ett sliverfat. På ett annats sätt är det bra eftersom man kan ge barnen en möjlighet till en bra ekonomiskt start i livet.
    Allt är inte svart/vitt. Man behöver inte alls få allt serverat på silverfat enbart för att man har mycket investeringar och tryggad ekonomisk framtid.
  • Anonym (miljonär)
    lövet2 skrev 2012-07-07 20:50:24 följande:
    Jo. Curling betyder att sopa undan alla svårigheter för barnen och göra deras liv så lätt det bara går. Barnen behöver inte ta ansvar för sig själva, eftersom föräldrarna fortsätter att göra det t o m när barnen blivit vuxna.
    Faktiskt så ser jag fler WT som curlar sina ouppfostrade barn, som sopar upp efter dem och ursäktar dåligt beteende.

    Skulle aldrig någonsin få för mig att ta ifrån mina barn deras ansvar över sina liv eller liknande. Däremot uppfostrar jag dem ansvarfullt från grunden. Utan att curla dem, utan att krusa dem, utan att skämma bort dem.

    Däremot är min uppfostran full av kärlek och trygghet, ömhet och respekt.
  • Anonym (miljonär)
    Anonym (Pojken) skrev 2012-07-07 20:51:32 följande:
    Anonym(miljonär), de som skall spara en summa till sina barn kommer inte att trygga barnens framtid så att det aldrig kommer att behöva oroa sig för pengar. Om du har möjlighet till det så är det väl jättebra? Diskussionen gäller väl de som kan ge en engångssumma, till barn som sedan skall försörja sig själva? Oron som är där handlar om man minskar barnets kapacitet att ta hand om sig själv ekonomiskt genom att ge dem ngt gratis. Det kommerju inte spela nu roll för dig då du löser hela dina barns ekonomiska framtid.
    Nej, jag löser inte deras framtid helt och hållet, jag har investerat väl till dem och de kan fortsätta bygga upp ett imperium om de vill.
  • Anonym (miljonär)
    Ebba Caroline skrev 2012-07-07 20:54:27 följande:
    Anonym(miljonär) om du ger ditt barn en massa miljoner när h*n blir vuxen (18-25) så har du curlat och sopat under allt det svåra. Barnet har fått det serverat på ett silverfat. Barnet kommer inte lära sig att handskas med pengar eller lära sig att själv tjäna ihop pengarna.
    Här slår vi på stora trumman vad gäller fördomar ja... Det visar hur svart/vit du är i ditt tänk och att du inte är kapabel att ta in den information jag tidigare givit.
    Det du skriver är fullt av fördomar och felaktigheter.
  • Anonym (miljonär)
    jimpan73 skrev 2012-07-07 20:56:09 följande:
    Varför skulle dom inte kunna lära sig det fast dom har pengar på banken ?
    Ungefär som; "dricker man en folköl framför sina barn, så blir de per automatik missbrukare och lär sluta som A-lagare i parken"
    "Om föräldrarna har sex i samma hus som barnen, så lär barnen ta skada av det och aldrig kunna ha ett normalt sexliv, traumatiserade för livet och sannolikheten för att de utvecklas till pedofiler är stor"
    etc etc....
  • Anonym (miljonär)
    LaFontaine skrev 2012-07-07 21:03:00 följande:
    Jag håller helt med dig. Jag fick själv en summa pengar när jag blev myndig. Det var inga miljoner, men nog för att läsa på universitetet utan studiemedel en ganska lång period och nog för handpenning för lägenhet samt grund för mitt nuvarande sparande. Under hela min uppväxt har jag fått lära mig vikten av att kunna handskas med pengar och att saker kostar. Jag flyttade hemifrån när jag var 20 år, hade inte betalat en krona hemma under tiden, men var ändå väl medveten om vad eget boende kostade och var fullt kapabel till att också sköta detta. 

    Att man misslyckas så kapitalt i sin uppfostran att barnen slösar bort pengarna på nonsens och inte förstår värdet av pengar är en sak. Det är bara att beklaga. Någon korrelation mellan detta och gott om pengar har jag dock svårt att finna. 
  • Anonym (miljonär)
    Gabbe75 skrev 2012-07-07 21:09:56 följande:
    Du har helt rätt.

    Grabbarna kommer stå och vaska skumpa i rosa skjortor för tiotusentals kronor varje fredag- och lördagkväll.
    Tjejerna kommer köpa hundratals Gucciväskor och fylla garderoberna med. Men varför skulle det vara ett problem? Det är ju bara pengar och fiatpengar har ju inget reellt värde ändå.
    hahaha! Gillar människor som är fulla av ironi!
  • Anonym (miljonär)
    Anonym skrev 2012-07-07 21:10:25 följande:
    Precis! Det är ju sällan de som kommer från familjer med gott om pengar som köper konsumtionsvaror på kredit, sms-lånar och annan idioti och sedan hamnar hos kronofogden.

    Allt handlar om uppfostran i det här fallet. Har flera vänner från riktigt förmögna familjer där flera växt upp på några av Sveriges största privata gods. De är också de som är bäst med pengar, förstår värdet mest och inte har något behov av att skryta. Anledningen till detta är att det i de familjerna är otroligt viktigt att inte ta något förgivet och lära sig värdet av pengar.

    Samtidigt så valde min egen mor som aldrig haft några pengar eller fått pengar hemifrån att köpa cigg och sprit till sig själv istället och köpa olika saker på avbetalning och kredit, trotts att jag inte ens fick ett par bra vinterskor.
    Beklagar din mors jävligt dåliga val i livet, att du fick lida för detta. Gör ont i hjärtat att läsa om.... Hoppas att du idag mår bra och känner dig hel och befinner dig precis där du vill vara.
  • Anonym (miljonär)
    BookLady skrev 2012-07-07 21:20:17 följande:
    När man läser sånt som TS inser man att barnbidraget MÅSTE bli behovsprövat snart. Det är ett skämt att det fortfarande inte är det. Och ett skämt att folk som inte behöver det sätter in det i fonder till sina barn för att dessa ska få miljoner i handen vid 18 års ålder. Jag tycker att det är skamligt att det går till på det viset när man drar ner så extremt mycket på alla andra håll.
    Eeeh? Tänk om och tänk rätt. Det är ett bidrag, en del av välfärden i Sverige och den skall icke under några omständigheter vara behovsprövad, bara för att vissa människor har det sämre ställt ekonomiskt!?
  • Anonym (miljonär)
    BookLady skrev 2012-07-07 21:34:02 följande:
    Tänka om kan du göra själv. Välfärden ja - precis som sjukvård, sjukförsäkring, barnomsorg, pension, äldreomsorg, och bidrag ja - precis som bostadsbidrag och försörjningsstöd, bland annat. Det är inte bara ett litet skämt att barnbidraget inte är behovsprövat. Det är det största skämtet jag kan komma på, med tanke på hur alla andra delar av vad du kallar "välfärd" skärs ned till ett minimum - även gentemot dem som är helt beroende av dem för att ha ett någorlunda värdigt liv. Och du kallar det för "rätt" att folk som inte har något som helst behov av något barnbidrag kvitterar ut det varenda månad. Dessa pengar skulle kunna läggas på någon annan bit av välfärden där de verkligen BEHÖVS.

    Att spara miljoner till sina barn är inte en del av välfärden. Det kan man göra om man är höginkomsttagare och har råd med det. Staten ska tamejtusan inte skänka miljoner till folk som inte behöver dem på något sätt. Så har du mage att kalla det "välfärd". Skamligt, är vad det är. 

      
    Barnbidraget är inte baserat på att individer helt och hållet skall förlita sig på detta, det är inget bidrag som människor i stort ser som en inkomst, det är ett litet bidrag. Inget annat.
Svar på tråden Spara pengar till barnen, vettigt eller en björntjänst?