Inlägg från: Purelyplatonic |Visa alla inlägg
  • Purelyplatonic

    Det här med ärftlighet, någon som KAN/VET?

    Jag tror att enäggs också kan vara ärftligt. MIn pappa är enäggstvilling och jag har fått enäggstvillingar så jag tror att jag har fått en gen från min farmor via min pappa.

  • Purelyplatonic

    Jag har fått för mig att jag har hört att de inte kan utesluta att det kan vara spermien som kan orska att ett ägg delar på sig. Nu säger jag inte att det är så utan att de inte kan utesluta den  orsaken.
    Så om det är så då kan mannen påverka enäggstvillingar 

  • Purelyplatonic
    Dohgon skrev 2012-07-24 13:55:58 följande:
    Ja mycket möjligt, men finns som sagt för lite forskning på det.
    Det finns dock en till typ av "enäggstvillingar" som jag tror att man oftast missar, som är högst ovanligt och händer ytters sällan. Det är ett ägg som är befruktat av 2 spermier. Dessa tvillingar (som sagt väldigt ovanligt men teoretiskt möjligt) vet jag inte om man skall säga att är pga mamman eller pappan =)

    Jag kommer ihåg att jag läste mycket om det när jag var gravid för man ville ju veta allt allt allt =D

    Hmmm är det verkligen praktiskt möjligt???? I teorin ja men i praktiken tror jag inte att det är möjligt.

    Jag vet att det var mycket snack om detta att enäggstvillingar skulle kunna vara av olika könen. I teroin var det fullt möjligt med män som har xxy kromosom men sen i praktiken visade det sig att de som har xxy kormosom är sterila så det funkar inte i praktiken.

    Jag tycker det är facinerande att det forskas så lite på det men det har säkert sin förklaring det också fast inte vi ska få veta det ;)
  • Purelyplatonic

    Tack för länkarna. Nu har jag dock inte hunnit och läst allt väldigt nog bara ögnat igenom lite snabbt (är på jobbet).

    Detta med att de blev hemafroditer är lite intressant. De som inte är tvillingar och är hemafrofiter kanske också har blivit befruktade av 2 spermier???!?!?!??!?!?   

  • Purelyplatonic

    Det var var en riktigt spännande länk med mycket info.
    Men det är svårt att veta om man kan ritkigt tro på allt som är skrivit. Jag reagerade på detta med siamesiska tvillingar där de har skrivit att fostren växer ihop i ett "sent" stadium. Det jag har läst innan är att ägget delas i ett "sent" satium och därför inte blir helt skilda (vilket jag tror mer på).
    Men det är helt klart värt att söka mer på :) 

Svar på tråden Det här med ärftlighet, någon som KAN/VET?