Inlägg från: Kattflickan |Visa alla inlägg
  • Kattflickan

    Vi som plussade i juli-12!

    Jag har inte druckit koffeinhaltiga drycker sen nyår. Nu skulle jag inte klara av kaffe då jag mår dåligt av lukten. En studie har visat att kaffe är starkt hämmande på fertiliteten så därför slutade jag med det inför min Ivf. Slutade med alkohol också då.

    Det obehagliga tycker jag är de diffusa effekter vissa ämnen kan ha på ett foster. Även om barnet verkar friskt så kanske det får en bokstavsdiagnos senare i livet. Studier har visat att barn kan få det och koncentrationssvårigheter om mamman ätit mycket lakrits under graviditeten.

    Att det gick bra förr i tiden är väl inte så självklart. Det tycker jag inte man ska referera till. Man hör ju inte om dem som det gått dåligt för. Men var och en gör som de vill. Jag jobbar med miljöfrågor och jag tror att det är därför jag lätt får ett fokus på såna här frågor.

  • Kattflickan

    Kaffestudien är en dansk studie, jag kan leta upp den när jag kommer hem. Du har troligen inte svårt att bli gravid och det är ju inte omöjligt att bli det om man dricker kaffe men det är svårare. Lägre andel lyckas vid IVF.

    Klart att barn med bokstavsdiagnoser fanns förr. Det gjorde dock inte diagnoserna. Om antalet barn med diagnoserna ökat är därför svår att avgöra. Miljögifter omkring oss tros kunna spela en roll för bokstavsdiagnoserna.

    Det är svårt att visa vilka ämnen som i vilken nivå är skadliga. Ingen vill göra experiment på gravida kvinnor. Det är därför det är bra att vara försiktig.

  • Kattflickan

    Även om man känner någon som det gått bra för så innebär det inte att det inte finns 10 andra personer som är barn till missbrukare, rökare etc. som det inte gått bra för. Jag försöker förbättra mina odds genom att följa de råd som finns och läsa på en del om vad man gärna ska undvika, gäller inte bara mat och dryck. Sen kan det gå åt hellskotta ändå, men då har jag gjort vad jag kan. 

    Jag är själv barn till en storrökare. Ingen annan i släkten har någon form av allergi, förutom jag och min syster som är pollen/dammallergiker. Jag var också otroligt mycket sjuk som liten, mitt immunförsvar var dåligt. Var även för liten vid födseln. Jag är helt övertygad om att det var mammas rökning. Jag fick en a-ha upplevelse när jag flyttade hemifrån och insåg hur det var att ha ett luktsinne! Plötsligt började allt lukta så starkt. Det fick jag inte uppleva under min uppväxt när det röktes två paket om dagen inomhus.

    Här är en studie om lakrits: http://www.sciencedaily.com/releases/2009/10/091006093349.htm

    Här är en annan om kaffedrickande och ivf: http://www.fertilityauthority.com/articles/heavy-caffeine-consumption-can-reduce-ivf-success-study Det fanns en kort notis om detta i nästan alla tidningar i Sverige i somras. 

    Millan

     

  • Kattflickan

    Oj, redan bröstmjölk? Är det verkligen vanligt så tidigt?

    Jag är i slutet av vecka 11 och symptomen har helt klart mattats av. Brösten ömmar bara om jag trycker på dem, illamåendet är borta. Magen är dock mer svälld än någonsin och hungern är kvar. Jag tror det är spökveckorna som hägrar. KUB-test nästa vecka, känns nervöst.

  • Kattflickan

    Jag tror det är min historik som gör att kub- testet oroar mig. Har varit där två gånger och fått höra att det inte såg bra ut. Men den här gången ska inte barnet kunna ha DS, men jag är rädd att det ska vara nåt annat fel.

  • Kattflickan

    Vi har gjort något som kallas PGD. Man gör en Ivf, plockar ut ägg som befruktas av mannens spermier, sen får äggen växa tills de är 8 celler. Då görs en biopsi och en cell plockas ut för analys. Den cellen analyseras med avseende på en genetisk sjukdom som någon av föräldrarna har, i mitt fall Downs syndrom. De analyserade även trisomi 13 och 18.

    Sen kan ett friskt ägg väljas ut och sättas in. Om det finns friska ägg.

    Men jag känner mig ändå rädd att nåt ska vara fel.

  • Kattflickan

    Jag var också på kub idag! Fick risksiffran ca 1:800 om det räknades in att jag haft foster med DS förr och 1:1700 om det inte räknades in! Är jättenöjd! Trodde aldrig det kunde gå bra idag. Har sovit uselt i natt. Började nästan grina av lättnad när jag gick därifrån. Med fortsatt tur så kanske jag kan få bli mamma i mars!

    Av det de kunde se såg allt bra ut.

    Vi fick en liten bild med oss.

  • Kattflickan

    Jag gjorde Ivf och då vill de göra tidigt VUL. KUB bestämde jag själv att jag ville göra. Skulle ha svårt att vänta med UL till vecka 18. Skulle jag inte fått göra innan skulle jag gjort privat.

  • Kattflickan

    Jag är i vecka 17+0 idag och känner inte heller fosterrörelser. Oroar mig en hel del över det. Jag har kanske känt nåt, men det kan lika gärna vara gaser.

  • Kattflickan

    Jag har också varit på RUL, fick se en liten tjej! Allt såg bra ut!

Svar på tråden Vi som plussade i juli-12!