• Delia

    Bjudna på bröllop - smörgåstårta??

    Haha kul tråd, inte visste jag att man gick på bröllop för matens skull.

    Jag skulle däremot inte åka 40 mil till ett bröllop där jag knappt känner dom som ska gifta sig.

  • Delia

    Såhärärdet: Härlig inställning. Så alla som inte har råd med ett flashigt bröllop (det finns dom som inte har det, jag lovar) får helt enkelt låta bli att gifta sig?

    Man börjar ju verkligen undra hur det står till med mänskligheten när man läser den här tråden.

  • Delia

    Ja jag tycker både smörgåstårta och läsk är gott, märkligt va?

    Att ha krav när man blir bjuden på något känns väldigt märkligt.

  • Delia

    Såhärärdet: Är det verkligen så svårt att förstå att det är dom som gifter sig som bestämmer vad som passar på deras bröllop?

  • Delia
    Mrs Smith skrev 2012-07-15 12:20:26 följande:
    På ett sätt håller jag med dig TS. Det är inte helt ok att bjuda på enbart smörgåstårta om tillställningen ska hålla på till kl 01.

    Har läst några av inläggen här och märker att många tycker att det är helt ok med smörgåstårta på bröllop etc. Jag tror dock att det är lätt att svara att man tycker att det är ok och att "alla får göra som de vill" i ett forum men en helt annan sak när man väl är på bröllopet. Det ju skillnad på bröllop och bröllop. Har man ett enklare lunchbröllop utan dans är det så klart helt klart ok att servera enklare mat eller bara vanlig tårta. Men är det ett eftermiddagsbröllop och man dessutom annonserar att det blir dans till kl 01 är min uppfattning att man då bör bjuda på mat. Det behöver inte vara något jättefint utan kanske fläskfilé och potatisgratäng eller liknande.

    Några av våra vänner var bjudna på ett riktigt budgetbröllop där det serverades just smörgåstårta precis efter vigseln. Gästerna fick en bit tårta var, dessutom fick 4 personer dela på en 33 cl ramlösa. Sen var det uppehåll i firandet och på kvällen möttes man för brudskål - drickat till brudskålen fick gästerna köpa själva i baren på stället som brudparet hyrt. Det kanske må vara hänt men då tycker jag inte att det är ok att registrera sig för bröllopspresenter på den finaste butiken i stan och dessutom bara sätta upp det allra dyraste som butiken har att erbjuda på listan. Självklart köper man inte bröllopspresenter efter hur mycket man får som gäst på bröllopet - men bjuder man på ett budgetbröllop bör man nog fundera på vad för signaler det ger att registrera sig för presenter på den dyraste butiken i stan.
    Vad menar du med att dom bör bjuda på mat om bröllopet håller på till 01? Dom bjudet ju på smörgåstårta, är inte det mat?

    Och nej det här är verkligen ingenting jag bara tycker i ett forum.
  • Delia
    Anonym (*TS*) skrev 2012-07-15 12:24:43 följande:
    Ojm vad med svar!!! Jag kan inte svara på alla personligen, men jag har förstått att jag är helt fel ute. Att jag är dryg, snobbig etc, och inte ska bestämma över parets dag osv. Men vi har väl olika referenser, ser jag. I vår bekantskapskrets är bröllop stora fester, gärna barnfria så man kan ta sig ett par glas vin, dansa natten lång, utan att behöva tänka på att våra små (3 och 4) ska underhållas/vilja sova/äta. Då reser jag gärna 40 mil för det är en sådan typ av fest vi gillar att gå på. Barnen har det så bra hos mormor & morfar.

    Nu har paret valt att ha sin fest på en ort i ingenstans (vi bor i Sthlm), i en lokal i sitt radhusområde. Jag tror att festen kommer ebba ut framåt 19-snåret, och då tycker inte jag att det är värt att åka 40 mil hem. Det blir hotell = onödig utgift på nåt jag inte ens vill gå på.  Det finns ingenting att göra på orten, så en helg där vore inte så kul. Maken åker gärna, men han vill helst att vi följer med då alla andra har sina familjer med sig. Vi har ju inget att skylla på, så en nödlögn om varför frugan/barnen stannar hemma håller inte. Ville mest med denna tråd kolla om det var så vanligt med sådana här upplägg som påminner om grannens barn som tog studenten. Man kom över, åt lite smörgåstårta, pratade, sedan gick hem framåt 22. Inte snack om att resa hem 40 mil eller bo på hotell! Men jag ser nu att det utei landet uppenbarligen finns människor som tycker att enklare bröllop är vanliga och roliga.

    Gällande alkohol och bröllop får ni starta en egen tråd. För min del tycker jag att det är trevligt att ta ett glas gott vin till maten, förhöjer smaken.   
    Är det på riktigt så svårt att förstå att alla inte vill ha sina bröllop på exakt samma sätt? Alla vill inte ha trerätters i en dyr lokal med alkohol, acceptera det! Och om du inte kan acceptera det har du inget där att göra.
  • Delia
    MizzTez skrev 2012-07-15 12:25:39 följande:
    Väldigt konstigt tänkt om man bara ska ha smörgåstårta på en fest som ska vara ca 12 timmar.. Inge fel med smörgåstårta! Det älskar jag men man håller inte en fest i flera timmar på det, är det tänkt att gästerna ska springa på max sen eller? Det ska dessutom dansas och då blir folk hungriga. Nä, nått mer måste det läggas till..
    Fast om bröllopet börjar i kyrkan kl 14 har väl folk förhoppningsvis ätit lunch innan, sen äter man smörgåstårta på eftermiddagen/kvällen. Behöver du mellis också?
  • Delia
    Ellinor Doolittle skrev 2012-07-15 12:30:07 följande:
    Det är viktigt för MIG att mina gäster blir mätta, oavsett vad det är för bjudning. På ett bröllop ska man servera varm mat. Massor av mat! har man det skralt i kassan kan man alltid koka korv!
    Nej det SKA man inte.
  • Delia
    Anonym (*TS*) skrev 2012-07-15 12:33:55 följande:
    Så en rejäl lunch på tex Max, gör att du skulle stå dig bättre under kvällen? Inte jag. Jag tycker att när man bjuder, så ser man till att gäster är mätta, i synnerhet om festen håller på till natten.
    När är det du ska ha mer mat menar du? Efter middagen? Du kanske får lite chips om du har tur!
  • Delia
    Anonym (såhärärdet) skrev 2012-07-15 12:40:11 följande:
    Men om du äter lunch säg 11.30 eller 12.00 ca och sen smörgårtårta runt 15.30, 16.00 eftersom vigseln är 14.00, behöver inte du nåt mer sen på hela kvällen, natten då? Bröllops festen skulle ju hålla på till 1 på natten!
    Jag vet inte när dom tänker servera smörgåstårtan, det kan ju lika gärna vara vid fem. Har jag ätit smörgåstårta, och tårta behöver jag inget mer sen nej. Vem vet, dom kanske har världens buffé med snacks som man kan roa sig med framåt natten.
Svar på tråden Bjudna på bröllop - smörgåstårta??