• Cantaton

    Marsbebis 2013

    CinnamonMai skrev 2012-07-20 19:06:51 följande:
    CinnamonMai precis som här men har inte varit särskilt aktiv på ett tag...det går lite i perioder för mig.
    Jag följer dig nu  
  • Cantaton
    MammaTillEnStjärna skrev 2012-07-20 20:03:09 följande:
    Välkomna och grattis ni nyplussade! Kan inte minnas att förra graviditeten var så här jobbig i början. Är trött jämt! Skulle kunna gå och lägga mig och sova i en vecka känns det som! Sen illamående konstant, vilka humörsvängningar på det! Fy bubblan... Jag tror att illamåendet kommer att avta om några veckor, eller hoppas verkligen på det iallafall! Vad har ni för er ikväll? Själv ligger jag nedbäddad (trött som jag är) bredvid dottern i sängen. Hon sover och jag lyssnar på regnet och mullret. Mysfaktor
    Ligger i soffan och lyssnar på regn och muller med sambon. Låter TV:n stå på, just nu är det Macken.
  • Cantaton
    MammaTillEnStjärna skrev 2012-07-20 20:15:09 följande:
    Mysigt Macken, jag lyckas alltid missa när det är. Är det enda som jag faktiskt skulle vilja se...
    Haha. Sambon ligger här och sjunger med i alla sångerna. Han gillar verkligen Galenskaparna & After Shave.
  • Cantaton
    MammaTillEnStjärna skrev 2012-07-20 20:17:41 följande:
    Haha, roligt med en sån talangfull man
    Jag sa inte att det lät bra  
  • Cantaton

    Jag fick en till liten lätt blödning (rosalätt) vid midnatt. Nu har min sambo haft svårt att sova hela natten pga oro. Sötnosen.

  • Cantaton
    kantarellskog1 skrev 2012-07-21 10:40:56 följande:
    Hallå! Jag fick ett plus idag! :) Enligt mina beräkningar bore BF vara i slutet på mars 2013.  Nu är jag glad, men känner rent instinktivt att jag måste ut i skogen (kantarellerna.....) för att rensa tankarna och försöka ta in vad som faktiskt hänt.

    Jag bloggar i alla fall på den här adressen:

    enkottling.blogspot.com
    Grattis!
  • Cantaton
    Hoomlan skrev 2012-07-21 10:46:04 följande:
    Fråga ni som mår dåligt har ni bara känt att ni mår dåligt eller spytt? 
    Bara illamående här. 
    FruRundberg skrev 2012-07-21 10:46:17 följande:
    Hoppas det inte va något! Hade ni haft sex innan? 
    Nej, vi hade ju inte det. Men läste igår att typ 1 av 4 eller 1 av 5 får såna små blödningar innan vecka 16. Så jag hoppas att det är normalt. 
     
  • Cantaton
    satirnine skrev 2012-07-21 10:56:27 följande:
    Ska åka iväg under dagen, men tänkte ställa en fråga. Glad

    När har ni tänkt avslöja er graviditet för de närmsta som föräldrar och svärföräldrar?
    Mina föräldrar och sambons föräldrar vet. De fick veta nyligen, i vecka 6-7. Sambons syskon och min syster har också fått veta. Bara brorsan som återstår, men honom har jag inte träffat något. Resten får vänta till vecka 13 är tanken.
  • Cantaton

    HejAlice, min sambo har inte varit ett dugg intresserad av att läsa på, men han lyssnar gärna när jag berättar vad jag har läst. Och inför varje vecka jag går in i läser jag högt det som står på exempelvis FL, så att vi båda vet vad som händer i kroppen. Min sambo börjar tycka att jag nog ligger före i veckor då jag redan har haft och upplevt allt som står hela tiden, haha. I alla fall symptommässigt, hur embryot utvecklas är ju svårt att veta. Men om jag ska tro det jag läst inför kommande vecka har jag snart en livmoder stor som en grapefrukt - med ett litet hallon i  

    Den dagen jag fick veta att jag var gravid köpte jag en "gravidtidning" som jag har låtit ligga framme i sovrummet. Då har sambon plötsligt läst både ett och annat i den när inte jag varit i närheten. Det kanske funkar för er också? Det är många som får för sig att bläddra i något som ligger framme och då plötsligt intresserar sig för det ena eller andra.

    satirnine, jag tror att det är på både gott och ont att hänga på FL eller andra forum. Likväl som det kan skrämma tycker jag också att det kan lugna. Det viktiga är nog dock som du säger att inte jämföra sig så mycket med andra. Jag har hela tiden lyssnat på min kropp och varit trygg i det. Rädslan för missfall försvann faktiskt rätt fort. Jag tänker inte på det och oroar mig för det hela tiden, samtidigt som jag rent mentalt är medveten om att det kan hända. Och visst, när jag nu två dagar i rad blödit har jag såklart blivit extra orolig igen, men samtidigt står det då i informationen för vecka 8 (som jag går in i imorgon) att man inte ska oroa sig för en eventuell blödning osv, men att man gärna ska kontakta barnmorskan och prata om det. Och OM det är ett missfall på gång, ja, då kan jag ändå inte göra något åt saken. Och jag får inte veta om det snabbare för att jag ringer barnmorskans telefonsvarare under helgen. Så jag får helt enkelt vänta i lugn och ro och leva och äta som om jag är gravid (för det tror jag!).

     

  • Cantaton
    Lilly Jk, jag sover också mest hela tiden tycker jag. Somnade ute på altanen på landet. Syrrans sambo frågade om man blev extra trött som gravid, haha. Jag svarade "Skojaru?!"

    lovelyangel82, välkommen och grattis!

    cu, välkommen hit och grattis till dig också!

    Kenize, åh, jag lider med dig. Låter som du har haft (har) det så tufft. Jättefint att sambon finns runt dig. Syrran hade läst att citronvatten skulle vara väldigt bra, så det kör jag med. Vet inte om jag tycker att det hjälper, men. Så istället för att bara äta is kanske du kan frysa citronvatten?

    mammaibromma, skönt med mjölken! Det blev jag ju faktiskt sugen på en tidig, tidig morgon, och varje morgon har mitt illamående lindrats med yoghurt, så det ligger kanske något i det där med mjölk (-produkter)!
Svar på tråden Marsbebis 2013