• Cantaton

    Marsbebis 2013

    älskarlivet81 skrev 2012-09-22 16:54:58 följande:
    Troligen blir jag halvtidssjukskriven på tisdag eftermiddag. Har tänkt att jag ska jobba heltid på onsdag då för att ha möjlighet att diskutera hur schemat ska se ut med chefen. Sen kommer jag gå på halvitd fr.o.m torsdag så då får torsdagseleverna vikarie eftersom enligt mitt förslag på schema innebär att jag bara har en lektion på torsdagarna..
    Okej. Bra att du redan tagit fram ett eget förslag på schema inför mötet med chefen. Det visar ju att du verkligen vill alla det bästa, och att du gör allt du kan. Vilka årskurser har du? Och i vilken del av landet jobbar du? Jag känner flera utbildade musiklärare. (Om nu vikarie var svårt att få tag på, menar jag.)
  • Cantaton
    älskarlivet81 skrev 2012-09-22 17:00:07 följande:
    Ja, det var min chef som tyckte att jag skulle börja tänka och framför allt ha niorna i åtanke. Jag undervisar åk 6-9 i Malmö.
    Låter klokt. Hmm, jag har mest kontakter i Stockholm och Piteå, typ. Finns det musiklärarutbildning på högskolan i Malmö? Tänker att någon student kanske kan vikariera? 
    sajo0106 skrev 2012-09-22 16:58:28 följande:
    Åååå är det inte den 8/10 snart, jag dör av längtan efter att få se vårat lilla pyre där inne! Och jag dör av längtan efter att få se om det är fullt frisk och om det är en pojke eller en flicka! Jag vill bara att dem här två veckorna ska gå FOOOORT :P!!! Tur jag har hemtenta och sånt där som tar upp mycket tid! Jag har ju dessutom ÄNTLIGEN slutat må illa och kräkas vareviga morgon! Efter 8 veckors kräkande så kan man leva som en människa när man vaknar :D!!!
    Yeahy  
     
  • Cantaton
    älskarlivet81 skrev 2012-09-22 17:08:48 följande:
    Japp, jag gick själv i Malmö! Vi har ev en som har båda mina ämnen som ev kan vikariera, men vet inte om han är så pigg på det. Det som är problematiskt med mitt vik är ju att det är halvdagar i princip varje dag (kanske bara 4 dagar/vecka, men då är den ena dagen mer en heldag) och då funkar det inte riktigt med en student som har föreläsningar och andra lektioner.. :(
    Mm, förstår det. Hoppas personen du har i åtanke kan.
  • Cantaton
    Noliee skrev 2012-09-22 18:35:23 följande:
    Jag är fortfarande besviken på att jag måste gå på rul:et själv då barnmorskan som gör ultraljud bara här här en gång per vecka. Sambon är bortrest den dagen som vi har tid. Om vi skulle ta veckan innan så skulle det vara för tidigt, och veckan efter är vi båda bortresta till London och veckan efter det skulle det bli för sent.
    Känns som man har drömt om det ögonblicket då man håller varandra i handen och vår bebis dykt upp på skärmen. Men nu får jag glädjas åt den stunden ensam.. 
    Det förstår jag verkligen. Finns det bara ett ställe att göra UL på? 

    Jag pratade med en blivande pappa igår som nyligen hade varit på RUL med sin sambo. Han beskrev det som något så oerhört häftigt - mer än han nånsin kunnat föreställa sig.

    Så trist att missa den upplevelsen!!

    Finns det annars någon annan du kan ta med dig som står dig nära; en syster, kompis...?  
  • Cantaton
    Noliee skrev 2012-09-23 10:26:34 följande:
    En snabb fråga. Läste att det är viktigt att bebisen får i sig kalcium pga skelettet. Har inte haft en tanke på detta.
    Jag dricker inte mjölk, äter inte yoghurt eller fil heller.
    De mjölkprodukter jag får i mig är i så fall från matlagningsgrädde och ost. Blev supernojig nu.
    Äter ni några extra tabletter med kalcium eller dricker ni en massa mjölk och tänker extra på detta? 
    Jag äter mycket yoghurt och dricker chailatte eller äter gröt med mjölk. Men mest yoghurt alltså.

     
  • Cantaton
    milliee skrev 2012-09-23 10:39:57 följande:
    Åhh nu orkar jag inte vänta längre:) har följt er nästan från start men velar vänta med att skriva nåt själv.. Jag har bf 10 mars. Har inte varit på något ultraljud och inte använt doppler så lääängtar som tusan till RUL 9/10 inte så länge kvar nu:) har för mig att jag läste att de fanns någon norrbottning här, jag är bosatt i gällivare:) ska presentera mig bättre i presentationstråden sen, men nu har ja "outat" mig iallafall:)
    Haha, välkommen  
  • Cantaton

    Vill dela med mig av en skylt sambon och jag åkte förbi och blev lyckliga av idag :) (Jag tog kort på vägen hem sedan!)



     
  • Cantaton

    Idag har jag Äntligen träffat min faster - och berättat. Hon fick en present av mig som kräver ett kundnummer och ett lösenord. Jag hade skrivit dem på baksidan av gåvobrevet hon fick. Hon kikade bara på framsidan, och hon frågade hur vi mådde, hur det gick med jobb o.s.v. Vi berättade nyheterna på området och sa sedan att det har hänt något mer. Så vände jag på gåvobrevet och sa: Kika in lösenordet. Det var "gammelfaster". Hon blev jätteglad. Hon sa att hon skulle presentera sig som gammelfaster på en föreläsning hon skulle hålla kommande vecka, haha. 

    Farmor kom dit någon halvtimma senare, så då fick även hon veta! Hon tyckte att det lät gammalt att bli gammelfarmor. Men hon tyckte nog att det var roligt och speciellt. Första barnbarnsbarnet.

    Får väl ringa mina farbröder imorgon så att de är med på tåget också. 

  • Cantaton
    MammaTillEnStjärna skrev 2012-09-24 11:03:07 följande:
    Vilken skön skylt! Borde finnas fler såna!
    Jepp Just den där sitter i Såstaholm i Täby kyrkby.
    Laliii skrev 2012-09-24 12:11:27 följande:
    Åh jisses! Ligger helt i tårar & varvar skratt & glädje tårar. Kände att bebisen rörde på sig så jag lade handen på magen & fick en så stor spark, som kändes inifrån och ut. Åh. Gråter så! Älskade lilla liv! Älskar dig så! ❤
    <3


     
  • Cantaton
    Noliee skrev 2012-09-24 21:20:30 följande:
    Fy jag känner mig så otroligt orolig just nu, tror mina moderkänslor har börjat komma.
    Är livrädd att det ska upptäckas fel på RUL, t ex hjärnskador, saknad av kroppsdelar och andra avvikande saker. Sen hörde jag om en bekant som förlorat sitt barn i vintras vid förlossningen då sjukhuset missat att bebisen låg fel i magen och fick syrebrist under förlossningen och dog.
    Har haft mardrömmar hela natten....fyra veckor kvar till RUL. Har man fler ultraljud efter det? Jag vill kolla när det närma sig förlossningen att allt ser bra ut känner jag just nu.. 
    Vi har bara blivit erbjudna RUL (Stockholmsområdet). 

    Stor kram. Hoppas din oro lägger sig. 
Svar på tråden Marsbebis 2013