Inlägg från: nemo1 |Visa alla inlägg
  • nemo1

    Kattmat

    Både Purina Pro och faktiskt även Gormet innehåller massor med spannmål som gör katten tjock och sjuk. Eukanuba fick bäst i test. Men gå inte på detta med att köpa för tex kastrater eller light, konstigt nog innehåller de mer spannmål. Köp vanligt Eukanuba för vuxna katter. Mjau och Bozita är de bästa blötmatssorterna, inget spannmål. Titta själva på innehållsförteckningen och utgå från att katter är strikta köttätare och ingenting annat. Animaliskt protein ska stå först och gärna även på andra tredje plats. Så lite spannmål som möjligt och helst inget alls. Det är två viktiga riktlinjer.

  • nemo1

    Vad menar du med "vanlig mat"? Jag försår om katten går ner i vikt om du innan givit tex Friskis. Purina har på andra plats, majsgluten mjöl och sen kommer det en massa ris majs och vete. Den innehåller dessutom för lite fett. Katter får sin energi från fett, det ska vara animaliskt fett och katter blir inte tjocka av det utan av spannmål.
    Personligen tycker jag du ska byta till ett foder med mindre spannmål, tex Eukanuba som fick bäst i test. Det finns ingen rekommendation ang spannmål då katter inte ska äta spannmål utan är strikta köttätare. Det finns fler märken som inte innehåller något spannmål alls, tex Porta och Applaws. 

  • nemo1
    MrsMcC skrev 2012-07-25 19:17:32 följande:
    Hemma hos oss äts det Willys, Hemköp eller Icas egna burkar och antingen Friskies eller Mjau torrfoder. Funkar alldeles utmärkt. Kissarna mår finemang och tycker uppenbarligen det är gott. Så får de kokt fisk fyre till fem gånger i veckan också. Lilla kissen kräver dessutom en skiva ost varje morgon, helst skall det vara fet ost typ hushållsost eller prästost.
    Vad du kan se så är katterna friska? Du har ingen aning om vad som händer inuti kroppen på dom. Gå till en veterinär och ta urin/blodprover så ska vi se hur bra dina katter mår.
     Du ger det sämsta skit som finns på marknaden och verkar dessutom stolt över det???? Du utsätter dina katter för mycket stor risk för sjukdomar, ffa i urinvägar. Men du verkar tycka att det är ok att katten dör i alldeles för ung ålder pga tex urinstopp.
    Äter du själv dålig mat varje dag? Är det för att du är för snål för att kosta på dig bra mat till dina djur? Gissar då att dom inte heller är försäkrade, och blir dom då sjuka pga fodret så är det bara avlivning som gäller. 
  • nemo1
    Perpen skrev 2012-07-26 11:55:14 följande:
    Jag hoppar in här med. :) Har två kissemissar hemma som oftast får äta Royal canin för långhåriga katter (med undantag för fattiga månader). Är det bra kattfoder eller är det också skit? Själv har jag ingen aning så det skadar ju inte att bli lite utbildad. :) De får blötfoder då och då men inte särskilt ofta och när de väl får så brukar jag köpa Sheba, är det okej eller borde man byta? Verkar finnas många märken jag inte ens hört talas om..? 
    RC innehåller massor med spannmål och de lever endast kvar pga sitt namn. Köp tex Eukanuba istället, fick bäst i test. Och gå inte på detta med att köpa speciell mat för långhåriga, kastrater, light och dyl. bara ett försäljningknep. Köp vanligt vuxenfoder. Mjau i tetra är en av de bästa sorterna och går att köpa i alla mataffärer. Ge katterna blötmat varje dag istället då det är betydligt bättre än alla torrfoder.
  • nemo1
    Perpen skrev 2012-07-26 19:30:13 följande:
    Oj där ser man, det hade jag ingen aning om, tack för svaret, dags att byta foder då. :) Fast ang. blötfoder har jag fått höra att man mestadels ger det för att katter är dåliga på att förse sig själva med vätska men mina katter dricker vatten med jämna mellanrum hela dagarna.
    Man kan tro att katten dricker tillräckligt men en katt som äter torrfoder måste få i sig väsentliga mängder vatten. Blötmat är dels bra för att det bara innehåller kött och katter är köttätare. Många tror än idag att blötmat bara är skit men det är tvärtom. Vattnet hjälper till att spola igenom urinvägarna hela tiden då urinvägsbesvär är otroligt vanligt på katter. Katters naturliga bytesdjur, tex råttan innehåller ca:75% vatten och sedan kött, precis som blötmaten.
Svar på tråden Kattmat