• Flisan79

    Kvinnligt perspektiv på noll sexlust efterlyses

    Min första tanke är också hormonell påverkan. Antingen av p-medel eller av kanske tidigt klimatetie?

    Själv har jag just nu ingen lust alls pga amning och en hormonspiral. Jag vill dock få tillbaka lusten så spiralen ska ut och amningen ska snart väck då yngsta snart blir ett år. Har varit samma efter de två andra barnen och vet själv hur påverkad jag är just av hormonerna. Som gravid tex har jag varit het på gröten, mer än min man i slutet. Sen mellan barnen har jag fått tillbaka lusten när jag varit amnings och hormonfri.

    Du kanske måste vara mer rak. Låta din fru ta ansvar för sin lust. Vill hon själv ha mer lust? Säg att du mår dåligt av detta och att tankar på både skilsmässa och otrohet kommit upp även om det inte blivit verklighet. Hon måste ta dig på allvar och inse att problemet kan vara ert fall annars.

  • Flisan79

    FrökenKanSjälv: var det jag hoppades på men tyvärr så blev jag påverkad negativt. Är en ganska vanlig bieffekt.

  • Flisan79

    För mig stämmer det mycket att det börjar i huvudet. Mår jag dåligt psykiskt eller är stressad så går det bara inte. Är min man sur eller säger något olämpligt så blir jag ju knappast eggad.

    Vid ägglossning kan jag dock reagera rent fysiskt. Det är den känslan jag själv vill åt. Då är man själv "på" på ett annat sätt.

    Återkommer inte min lust av sig självt kommer jag söka preparat som kan hjälpa. Tror det finns en hel del art prova. Vissa blir ju mer pilska av rosenrot tex. Annars finns säker hormonpreparat man kan få hos läkare eller gyn.

  • Flisan79

    Haha, ja nästan (beroende på vad du menar med "kommer" )

    Vad jag vill få fram mer är att om det kärvar rent fysiskt (hormonellt) så hjälper ju inte hur många blommor eller kärleksord man får. Kroppen kopplar inte på.

    Det är ju lustigt för precis som för er så blir det ju bra för mig när det väl blir. Och när jag ligger där mitt i klimax så tänker jag ofta "varför gör vi inte det här oftare". Ja, som du skriver. Starmotorn saknas.

    Jag hoppas ni finner er lösning. Tycker det är bra av dig att du kämpar på och försöker.

  • Flisan79

    Så sant Madick!

    Och det är ju här frågan om hon vill ha lust kommer in.

    Jag själv vill ju ha lust för jag tycker hela relationen blir roligare

    Och till dig TS: nej, porr skulle inte hjälpa mig. Inte min grej.

  • Flisan79

    Haha, läste nu vad du skrev, K. Nej jag är inte din fru men vi är ju många drabbade av samma problem.

    Jag och min man har varit tillsammans 14 år och har tre barn på 5, snart 3 och snart 1 år. Alltså är även tiden en fråga. Det går ju inte alltid när lusten väl faller på och man är ju faktiskt trött när de väl sover (klyshigt värre).

    Kan säga att vi i nuläget ligger på 1 gång i veckan i snitt. När jag är mer i mitt esse så är det 2-3 ggr i veckan vilket vi båda är nöjda med.

    Ts: är du säker på att du får något av välgörenhet? Så säger min man ibland men kan säga att jag inte skulle kunna av bara den anledningen. Även om jag inte har eg lust från början. Jag gör det både för mig och min mans skull. Det blir ju alltid bra när det väl blir och jag är ju alltid nöjd efteråt.

  • Flisan79

    Oj, att komma är ett krav för mig. Annars kan jag skita i det rent krasst. Känns som att få lukta på god mat men inte få smaka typ.

    Jag måste också hjälpa till och han får lov att vänta tills jag är klar. Vilket han gärna gör även om det ibland krävs lite att han håller sig.

    Få kvinnor kan komma av endast penetrering.

  • Flisan79

    Men vad är det för ego? Då förstår jag dig helt klart. Hade absolut inte haft någon som helst lust om det var så. Som hink att tömma i typ :-P

  • Flisan79

    Eftersom att detta trots allt är ett problem så måste du nog ställa den frågan ändå. Ni har båda ett ansvar i relationen att båda är nöjda och det låter som du nog skulle vara glad om hon ville hälften så mycket som du åtminstone.
    Att prata sig till sex är ju ingen höjdare men att prata OM sex är ju en annan sak.

  • Flisan79

    Haha, skulle min man göra det skulle jag antingen garva (åt skämtet?) eller undra va fan han håller på med.

    Jag får ju inte direkt intrycket av att det är det som din fru väntar på

Svar på tråden Kvinnligt perspektiv på noll sexlust efterlyses