Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Kvinnligt perspektiv på noll sexlust efterlyses

    Orkar inte läsa hela tråden, men jag skulle säga kravlöst. För när jag var mest olustig så var det kraven (som inte visade sig fanns men ändå) som var det största hindret. När vi (framför allt jag, med stort stöd av min sambo) släppte alla krav på orgasm och allt annat, så blev det lättare att få till det. 

    Dvs sexet blev en del av närheten, väldigt kravlöst, väldigt anspråkslöst, men vi fick till det.    

  • sextiotalist
    Karl71 skrev 2012-08-06 13:35:12 följande:
    Ditt svar är ett typexempel på hur mäns sexdrift så ofta missuppfattas.   Hade jag kunnat lösa problemet med onani hade jag väl gjort det för länge sedan.   Men jag har ju gång på gång förklarat att sex är mer än en orgasm för mig (och många med mig att döma av andra trådar).    D.v.s. närhet, bekräftan, uppmuntran, åtrå, lust, e.t.c.

    Högerhanden i all ära men den åstakommer bara det minst viktiga av våra behov.

    Tack ändå för ett gott skratt (efterdebatten v.g. onani och celibat m.m.).  

    Jag anar att en del av de anonyma svaren här kommer från kvinnor som själva saknar libido.  Tjejer, syftet med denna post var inte att skuldbelägga dig som råkar vara i samma situation som frugan utan att få hjälp av er att förstå kvinnans psyke, kropp, vanor och reaktioner.    Tvärtom, kanske du kan hitta en och annan pärla i samtalet för egen del.

    Som sagt - sex är i teori inget livsnödvändigt men i praktiken är den en annan sak, tro mig.


    Tack sextiotalist för input.   Det kräver en enorm självbehärskning från den som inte förlorat lusten att släppa alla förväntningar, eventuella krav eller agenda.   Men gick det för din sambo hoppas jag lyckas också.   

    Bästa receptet hittills verkar vara att använda all energi på uppmuntran, beröring m.m. utanför sängkammarn.   Vi är ju ofta så olika män och kvinnnor (ok, jag vet att många ogillar generaliseringar...)

    D.v.s. jag är i störst behov av sex när jag är upprörd, arg, ledsen eller smådeppig och frugan är tvärt om.  Den lilla libido som hon har kommer fram mest och bäst då en dag börjat bra och varit bra genomgående fram till kvällskvisten.

    Har fått försöka flytta förspelet till frukostbordet samt inkludera s.k. icke-sexuell beröring i "förspel" samt arbeta på att inte bli besviken när flera dagars "arbete" på detta område inte garanterat når önskat resultat.

    mvh
    Där är sambon och jag lika, varken han eller ajg är sugna på sex när vi är arga eller upprörda.

    Ja, min sambo var otroligt förstående och hjälpte mig (och även honom i förlängningen) att komma över alla krav och förväntningar.
    För övrigt är förväntningar något som direkt tar bort lusten. Hade min sambo börjat försöka förföra mig på morgonen, då hade det itne blivit av något under kvällen.   
Svar på tråden Kvinnligt perspektiv på noll sexlust efterlyses