• Kjellgren

    Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?

    Vad jag vet är det få kommuner som har förskolor för barn under 1 år så man får i så fall lösa det på annat sätt tex med släktingar eller anlita en au pair. 

  • Kjellgren
    Anonym (om?) skrev 2012-08-01 14:35:33 följande:
    man hoppar ju inte mellan personer om man har samma au pair hela tiden. Under samma tak i samma hus. Brnet kommer ju komma inom 6 månader så vad ska vi göra, skänka bort det åp loppis?
    Det är mycket möjligt att både du och pappan ändrar åsikt när barnet väl har kommit.

    I vilket fall kan jag trösta alla på FL med att det är ett ganska sent påfund att man ska vara med sina barn dygnet runt i flera år. Under långeliga tider så hängde man upp sina småbarn i korgar med dihornet eller band fast dem hemmavid innan de var stora nog att hjälpa till.

    Jag rekommenderar inte folk att göra så idag men det finns gränser för vad som är accepterat att häva ur sig till någon som ber om råd för att lösa ett problem. 
  • Kjellgren
    Anonym (om?) skrev 2012-08-01 14:57:54 följande:
    fast nu är ju inte alla likadana, jag växte upp med heltidsarbetande föräldrar och jag mår bra och har nära kontakt och har alltid haft med mia föräldrar tills de gick bort.
    Tyvärr frågade du på fel forum för här finns en norm som säger att bara hemmamammor som uppoffrar sig totalt för sina barn, ammar tills barnen börjar skolan och aldrig någonsin låter barnen gå och handla pga kidnappningsrisken eller låter 10-åringar cykla själva är de som räknas som RIKTIGA mammor.

    Nej, jag tycker inte heller det är optimalt att sätta 2 månaders barn på dagis/med nanny. Men livet är inte alltid optimalt och ibland får man göra det bästa av situationen. 
Svar på tråden Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?