• MissMary

    Fler kejsarsnitt-rädda?!

    Jag vill absolut inte ha kjejsarsnitt. Känns lite som en del hellre vill ha ks än föda vaginalt för att de är rädda för smärtan. Som om ett snitt i magen inte gör ont! När bedövningen släppt och såret är nytt, dessutom ska det läka under en tid som du vill njuta av med din nyfödda bebis. Inte ha ont och tänka på att såret kanske går upp om du gör si eller så. Nä fy jag vill inte göra snitt!

    Dessutom är jag alltför mycket av ett kontrollfreak och har en hemsk sjukhusskräck så att lägga mig där, bli bedövad och låta någon skära i mig - nejtack! Jag skulle få panik! Skulle de vara tvugna att söva mig skulle jag känna att jag har haft ännu mindre kontroll. Jag vill inte missa något när det gäller min kropp och min förlossning. Helst vill jag föda utan smärtlindring för att känna vad kroppen håller på med, känns inte alls bekvämt att inte ha den kontrollen. Men någon form av smärtlindrig blir det nog, bara inte epidural.

    Hoppas vi alla här slipper snitt :) 

  • MissMary

    Precis! Det känns som man blir snuvad på sin förlossning. När man planerar att bli gravis och få barn räknar man ju med att föda fram barnet. Vid ett snitt är det ju nån annan som förlöser barnet och man själv får inte vara med... Lite så känner jag! Fast detta är mitt första barn så har ingen erfarenhet av varken snitt eller vaginal födsel. Och även om det kommer göra ont så säger ju alla att det är en häftig upplevelse och att det absolut är värt det. Plus att man har smärtan innan och under födseln inte efter när man vill vila och njuta av sin nya familj.

    Zanzie, jag hoppas verkligen att du ska slippa snitt!! Men det kanske inte är troligt. Om det inte är troligt så hade jag gjorrt allt för att förbereda mig. Gå på samtal, läs böcker och samla information då känner man sig mer förberedd och som om man har mer kontroll trots den absurda situationen! Och grattis till graviditeten :) Grattis till båda förresten. Har själv gjort ivf och är så enormt lycklig och tacksam nu :) Blev ni gravida på egen hand nu med nr? Helt fantastiskt isåfall! Helt fantastiskt oavsett. Grattis!!

  • MissMary

    Grattis blomkruka!! Framförallt till lilltjejen men även att du slapp snittas :)

    Tack, Zanzie:) Ja det låter som en otrolig otur. Skönt att det gick fortare andra gången... det tar ju på krafterna om man säger så. Och ekonomin. Vi gjorde två fulla ivfbehandlingar och et FET som tog sig. Bebis kommer i februar och jag har precis idag faktiskt gått in i vecka 13, så det tolv första är passerade! Men allt känns så overkligt fortfarande!  

  • MissMary
    lillemmy skrev 2012-10-04 18:28:22 följande:
    Min största räddsla är kejsarsnitt.. BF+11 idag och kommer nog gå gravid tills ja blir igångsatt och då är de större risk för akut kejsarsnitt... hjälp...

    Hoppas bebis väljer att titta ut på egen hand nu snart :) Men du kan ju ha tur om du blir igångsatt och allt funkar bra. Du får berätta hur det gått sen. Spännande att det snart är dags!! Är det första barnet? Lycka till!!
Svar på tråden Fler kejsarsnitt-rädda?!