Inlägg från: skogsvitter |Visa alla inlägg
  • skogsvitter

    BLW - Baby Led Weaning - era bästa tips?

    Hm jag fattar inte riktigt varför man ska krångla till det? Vad är BLW för dig?
    För mig är det inte recept, bloggar eller böcker... för mig är det helt vanlig mat, den mat som redan finns på bordet men som barnet äter själv. Vår dotter fick det vi erbjöd, men inte i puré eller mosad form utan i form av stora bitar, stavar, klyftor etc som hon kunde hålla i handen.

    Får jag fråga vad ett BLW-recept skulle innehålla, som andra recept inte gör..?

  • skogsvitter

    Det är ju betydligt enklare än att stå och koka barnmatspuréer på egen hand. Man ger ju bara de olika livsmedelen precis som de är.

  • skogsvitter
    Gaytjej skrev 2012-08-04 11:43:39 följande:
    Jag kan inget om BLW och jag kan inte så mycket om mat överhuvudtaget. Behöver alltså tips om hur man kan göra och inspiration på plockmat för de minsta! Vad är fiffigt att ge, vad bör man undvika osv. Oavsett om man kallar det för en metod eller ifall man låter knodden bara hänga med 'naturligt'..

     
    Så din bebis ska precis börja med smakportioner? Man följer livsmedelsverkets rekommendationer om vad man ska undvika innan 1 års ålder:
    www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/kostrad/Spadbarn/

    I övrigt kan du ge exakt vad som helst. Klassiska saker att börja med brukar vara potatis, morot, broccoli, palsternacka, blomkål, gurka och liknande grönsaker, kyckling och fisk (mört kött som är lätt att tugga även utan tänder) men även annat kött kan gå bra att gnaga på, frukter som päron, mango, persika, banan, melon, apelsin osv.
Svar på tråden BLW - Baby Led Weaning - era bästa tips?