• sherlock

    Har flyttat in i sambons hus

    Min situation påminde lite om din när jag flyttade in i min sambos hus i September 2011. Vi är dock väldigt säkra på att "this is it" så jag flyttade in med tanken att detta blir mitt framtida hem då vi trivs i huset och i byn vi bor i.

    Vi bestämde att jag betalar en "hyra" som motsvarar ca 4000 skr som då täcker hälften av våra gemensamma räkningar, driftskostnad mm plus lite hyra för att jag bor här. När jag bodde i hyrd lägenhet låg min hyra plus utgifter pa ca 9500 skr så detta blev även bättre för mig ekonomiskt.

    Visserligen ska jag nu köpa in mig så jag vet ju att huset snart blir delivis mitt. Vi ska då fixa någon form av kontrakt där det står att jag ägen en viss % av huset.

    Vi ska nu lägga in nya heltäckningsmattor (bor i england...) och jag vill betala hälften trotts att jag inte köpt in mig änn.

    Kan ju tillägga att jag tidigare gått igen om en skilsmässa och väldigt jobbig bodelning osv så jag gick inte in i detta med blåa ögon utan vet att om det trotts all förmodan blir separation så får jag inget tillbaka av det jag laggt på vårt hus eftersom det är just nu han som äger det osv. Dock vet jag att han är sjysst och skulle inte låta mig stå på bar backe.

Svar på tråden Har flyttat in i sambons hus