• Struvan

    Här samlas vi som väntar på utredning!

    Hej! Den här tråden är nog precis vad jag behöver.

    Har en son på snart 7 år som ska utredas. Skolan har gjort en sk basutredning men hans koncentrationssvårigheter gjorde att han var svår att utreda. Därför har skolpsykologen lovat försöka få in oss på BNK. Förhoppningsvis lyckas det så han (och vi) kan få bästa möjliga hjälp. Utifrån vad psykologen kunde se tror hon att vår pojke ev har ADHD men det kan även ligga inom autismspektrat. 

    Det är många tankar som snurrar o väldigt mycket oro inför framtiden, främst hur det ska gå för sonen socialt. Han har en del kompisar men ingen riktigt nära som väljer honom först. Hemma har vi anpassat livet efter honom, dvs mkt rutiner o lugn o ro. I skolan är det desto tuffare med alla barn o intryck som han inte klarar av. Tack o lov går han i en fantastisk skola där lärarna verkligen ser honom för den han är! Han har en resurs som följer honom men jag känner mig ändå orolig för hur det ska gå nu när han börjar i ettan o alla krav det kommer att medföra... 

  • Struvan
    Paisley skrev 2012-08-17 00:25:32 följande:

    Välkommen till tråden! Så intressant med en till som ska till BNK. Jag hoppas att ni får komma dit. Annars får ni ringa till BUP som också gör sådana utredningar. BNK är proffsigare, men de tar de svårare fallen och de mindre barnen har jag hört. Vår dotter utreddes på BUP för ADHD, jag är inte helt nöjd med dem!
    Tack! 
    Som jag förstått det kommer inte vi behöva kontakta varken BUP eller BNK utan psykologen på skolan gör det åt oss. Hon sa att ibland kan man komma in på BNK genom att hon kontaktar dem (annars ska det tydligen alltid gå genom BUP eftersom BNK endast tar de allvarligaste fallen).
    Orsaken till att hon vill hjälpa oss till BNK är att vår son är så svårutredd så hon tror han kan få bäst hjälp där då de endast är inriktade på NPF. Rätta mig om jag har fel... Vad kommer det sig att du, Paisley, inte var helt nöjd med BUP?

    Har ni någon aning om hur lång kö det kan vara till BUP/BNK? Vi vill gärna att sonen ska få börja ettan i lugn o ro men att utredningen drar igång efter att han landat lite.

     
  • Struvan

    Vad trist att det funkat så dåligt p BUP för er Paisley! Hoppas verkligen psykologen lyckas hjälpa oss in på BNK istället. Basutredningen var fruktansvärt jobbig för sonen så det får bara inte krångla på det sättet det gjort för er (önskar självklart inte att det ska krångla så för någon). 

    Denna veckan ska vi tillbaka till psykologen för att få utredningen skriftligt. När vi fick den muntligt innan sommaren bröt jag fullständigt ihop så jag hoppas verkligen jag håller ihop bättre nu när allt hunnit landa lite under sommaren. Egentligen kom det inte som någon chock att hon misstänker att han ev har ADHD men fy vad jobbigt det var att höra någon bekräfta det jag många gånger misstänkt. Det kan även vara autism men hans koncentrationssvårigheter och impulsivitet gör att hon mer tror på ADHD.  

    Hur håller ni andra ihop? Är det ett kaos inuti er också eller lyckas ni ändå se åtminstone relativit  positivt på ert barns framtid? Jag funderar väldigt mycket på hur det är och hur det ska bli för vår son. Främst hur han ska klara sig socialt. Kommer han att få några nära kompisar eller "straffar" han ut sig själv? 

Svar på tråden Här samlas vi som väntar på utredning!