Inlägg från: Trollbarnet |Visa alla inlägg
  • Trollbarnet

    Troende och sex ?

    Jag låg inatt och funderade över det här med att vara troende och sex, spelar ingen roll vilken religion. Jag är tyvärr ateist och har blivit uppfostrad därefter, har heller inga vänner som är väldigt troende och håller sig från sex tills de är gifta men jag undrar ändå just pga en gammal lärare till mig.

    När vi gick sexualkunskap i typ 5an eller något sådant (VÄLDIGT många år sedan) så hade vi en väldigt kristen fröken som gick i kyrkan varenda söndag och läste bordsbön, talade ur bibeln osv. det ser jag som väldigt kristen. Hon har 4 barn och sa åt oss under sexualkunskapen att ända gångerna som hon haft sex, var i syfte att producera sina barn. Sen sa hon inte hur många försök det krävde eller så, men hon tyckte att det var ingen big deal eller någonting som man måste utöva speciellt ofta eller avancerat.

    Så jag började ju då fundera på det här NU efter alla dessa år.. Är det så att de som är troende inte har speciellt mycket sex? Hur har de/ni sex? Är det vanilj eller kan det vara lite oralt/analt också? Kan det bli kinky? Hur känner ni er efteråt? Sen en viktig fråga, var ni/du oskuld/er fram till äktenskap och hur viktigt var det för er/du att fortsätta vara oskuld? 

    ja jag kanske låter väldigt fördomsfull men så är inte fallet, bara väldigt oupplyst i ärendet och söker nu svar.

    Jag har tusentals följdfrågor på mina frågor också, om jag hittar någon som är villig att svara.
     

  • Svar på tråden Troende och sex ?
  • Trollbarnet
    OlleSQ skrev 2012-08-14 08:42:49 följande:
    Träffade en tjej för rätt många år sen, hon var 21, pingstvän och oskuld. Mer vild och snuskig tjej har jag nog aldrig träffat på. När hon väl släppte taget så skulle alla år av avhållsamhet tas igen och allt prövas. Men det är nog väldigt individuellt hur dom är som person hurvida dom är vilda i sängen (eller på andra ställen) eller inte.
    Hon sparade alltså sin oskuld? Vad hände? Gifte ni er eller blev hon bara less på att vänta? Jag vill veta mer!!
    Anonym (Olika) skrev 2012-08-14 08:18:08 följande:
    Min bästa väninna är mycket religiös, men hon jobbar extra med telefonsex. Så jag tror att det är väldigt olika.
    Åh, väldigt oväntat faktiskt. Är hon gift och har barn osv? Vet du om hon väntade med oskulden tills dess eller?

  • Trollbarnet

    Baserat på era uttalanden så önskar jag såhär i efterhand att jag också var troende. Nä skämt åsido!

    Men låter väldigt spännande faktiskt. Vill höra mer, mer mer!
    Är som en helt ny värld för mig.

    Vet faktiskt av en gammal kompis som jag hade i skolan, hon var väldigt troende och sparade sig faktiskt till giftemålet, som också blev med en vanlig svensson som var ateist. Precis som exemplet "olika" skrev. Däremot vet jag ingenting om deras sexliv... Synd!

  • Trollbarnet

    kiriaki - Det där har jag också tänkt på, att vänta med sex. Jag som har ett aktivt sexliv och har haft sedan jag var ca 15 år gammal vet ju nu hur mycket skillnad det är från sexliv till SEXliv. Vad som är bra och vad som är dåligt.

    När man inte ens har legat med sin partner vet man ju inte att det kommer att funka för jag personligen, tycker att det är väldigt viktigt att man klickar rent sexuellt likaväl som på det personliga planet, annars finns där ingen gnista. Jag har hellre en erfaren man än någon som har haft sex en gång och får utlösning i byxorna. (nej jag är inte fördomsfull)

    Så undra hur troende personer ställer sig till just det? Kanske inte prioriterar ett sexliv?

  • Trollbarnet
    FjärilVingad73 skrev 2012-08-14 09:03:30 följande:
    Fram till förra hösten tillhörde jag JV, och mitt och exets (som ff är JV - vi är skilda nu) sexliv hade mycket att önska. Oralt och analt är "förbjudet" inom JV (sen finns det säkert de som struntar i det ifs) så det var enahanda...
    Jag gifte mig oskuld... Sex kunde man ha för annat syfte än för reproduktion dock!

    Efter mitt avhopp har jag testat en hel del i sexväg... Nu har jag lugnat ner mig och har en härlig pojkvän.
    Vem predikar om att det är fel med oral/analsex och hur tusan säger man det på ett fint sätt när man predikar om det? Mycket spännande. Berätta mer om det och förhållandet du hade samt sexlivet och hur det skiljer sig från nu till då - mer ingående, om du vill dela med dig av det, vill säga.

    Sen, varför gick du ur?
  • Trollbarnet
    FjärilVingad73 skrev 2012-08-14 12:47:29 följande:
    Bra fråga... Brukar svara att jag känner mig "andlig"... Avhoppet är lite för färskt för att jag ska orka tänka på såna frågor faktiskt. Är mycket att bearbeta fortfarande. Obestämd

    Och jo, JV:s syn på sex är bakom mig, definitivt!! Oskyldig
    Starkt gjort av dig. Min mormor är JV och hon har ju sagt sitt angående hur min mor uppfostrar sina barn, samt att vi får litteraturen hemskickad samt att hon försöker konvertera oss när vi ses, vilket är ca 1-2 ggr per år beroende på "krocken" i livet, så att säga. Är inte speciellt skoj alls att bara få höra att man gör fel. Hon börjar släppa på det mer och mer, men det märks mycket tydligt att det absolut inte är accepterat för JV att familjen inte också är troende. Vi får ofta höra hur dåliga barnbarn vi är osv osv osv. Men, man lär sig se mellan fingrarna.

    Tycker det är starkt jobbar att du gjorde det valet och att du klarade av det. Du ska vara stolt över dig själv! Väldigt trevligt att få sådan insyn också i hur du ser på saker och ting. Det lär mig och säkert många andra en hel del om hur det är dels ur sexuellt perspektiv men även i övrigt. Kul att du har en bra sambo!
    Sacro skrev 2012-08-14 12:55:50 följande:
    Jag är kristen och tror på äktenskapet som en plats för det sexuella. Var oskuld fram tills jag gifte mig vid 25 års ålder. Det har har enbart varit självvalt och jag har kristna vänner som valt andra vägar. Det har varit tufft att vänta och frestelserna har varit otaliga men jag så glad över att jag klarade det. Idag lever jag i en relation som inte byggts på "one night stands". Vi har först skapat en väl fungerande vänskap där värderingar har prövats och där vi verkligen lärt känna varandra. Idag har vi ett varierat och bra sexliv som inte skulle ses som monotont och tråkigt av de flesta. Den som väntar på något gott heter det :)...
    Men är ni inte nyfiken på hur det är med andra? Självklart är äktenskap/partnerskap en plats för det sexuella och man ska ju absolut inte bara knulla runt för att det är roligt, leder till mindre roliga saker vill jag lova.

    Men tänkte mer för vissa av oss ateister som inte lägger sådan tyng vid att spara oss så har vi ju kortare förhållanden, tillfälliga förbindelser samt kortvariga/långvariga romanser där vi använder oss av sex som en del av kriteriet för ett fungerande förhållande, inte bara vänskapen.

    Sen har jag en fråga till dig, säg att jag som är en bit över 20 och har haft sex med en hel del olika partners, skulle söka mig till kyrkan och bli troende, finns det någon som skulle kunna tänka sig att gifta sig med mig då? Eller ens ta i mig med tång med tanke på vart jag varit och härjat? Tänker man inte mycket på sånt, att man vill att ens partner också ska vara "ren" ?

  • Trollbarnet
    Anonym skrev 2012-08-14 14:29:03 följande:
    levde många år i frikyrkan. Var t.o.m. pastor o lovsångsledare i många år. Tillhörde pingstkyrkan o livets ord. Har gått ett antal bibelskolor o jobbat heltid med lön i församlingar.
    Jag gjorde alla rätt ang. sex  o giftermål. Gifte mej som oskuld med en oskuld o undervisade andra hur man skulle göra.
    Helt sjukt tycker jag idag. Jag storligen skäms för vad jag har sagt o hur jag har levt.
    Efter 25 års äktenskap o 4 barn blev det skilsmässa. Både med Gud församlingen o mannen. Jag orkade inte leva lögnen längre.
    Nu har det gått några år o jag inser först nu vad jag har missat i livet. Som tur är är livet inte slut. Jag har så mycket att upptäcka!
    Jag skulle aldrig i livet rekommendera mitt liv till någon annan.
    Att komma fram till detta har varit en otroligt lång resa. Så du som lämnat JV.... wow.... stå på dej. Upptäck livet. Gläd dej åt din frihet. Att lämna en sekt är en tuff resa som kräver en stark människa.
    Vad är det du ångrar med livet som du valde att leva?
    Kan du berätta mer om hur det var just sexlivet, lite mer ingående? Ursäkta jag frågar så hemskt mycket men är väldigt nyfiken, är som sagt en helt ny värld, då jag som sagt inte har några troende vänner.

    Är så intressant att jämföra era upplevelser som troende och mina/våra egna som ateister samt vad som anses vara ett okej beteende och vad som anses vara rätt och fel.
  • Trollbarnet

    Angående det som min lärare sa om att man har sex för att göra barn, kan det inte tillhöra den "äldre" skolan av att vara troende? För som Anonym förklarar det så var det skamligt att vara kåt.

    Jag kan ärligt som ateist erkänna att jag hade en period där jag skämdes över att vara kåt och "frisläppt", jag har länge funderat på om man ska "konvertera" till kristendom bara för att göra det lite lättare med urval och framtid då de i min ålder, nuförtiden, inte tror på att leva tillsammans med en person för resten av livet. Jag kan känna mig väldigt ledsen över det, väldigt ofta. Att man någonstans innerst inne är så kär och så kåt på sin partner att man aldrig skulle vika från dennes sida, men då å andra sidan så vet man att det är vad som händer i dagens samhälle, alla gökar runt, byter partners, har barn med flera olika och skiljer sig hit och dit. Jag saknar vad jag såg när jag var en liten flicka och fick se föräldrar som var gifta, lyckliga och även hade det dåligt men det var sällan skilsmässor. Man kan aldrig riktigt ge sig själv den där ultimata lyckan och lita blint på att det kommer att vara jag och min partner - tills döden skiljer oss åt. Det har väll egentligen ingenting med gud och himlen för mig att göra heller, det har bara att göra med stabilitet och att kunna TRO det bästa.

    Sen som hernameispekka säger, skönt att ha en tråd där vi alla kan diskutera utan att klanka ner på varandras sätt att leva, väldigt civiliserat måste jag säga. Detta är ju som sagt någonting som jag aldrig ens har pratat med någon om.

    Har ännu en fråga till er troende, pratar ni mycket om sex med varandra eller är det tabubelagt och pinsamt att prata med det om vänner och bekanta? För jag upplever att jag och mina vänner samt familj är väldigt öppna över vad som händer och om någon har en svacka i förhållandet/sexet osv. Vi pratar gärna om det och ger varandra råd om hur vi ska förbättra det osv.

  • Trollbarnet
    hernameispekka skrev 2012-08-15 00:31:14 följande:
    Det tror jag kan stämma. Typ samma personer som kysstes för första gången utanför kyrkan och sånt.


     Jag och min man snackar mycket om sex och även innan vi hade det. Vad vi tänkte och trodde och hoppades och befarade och sånt. Med tjejerna snackar vi killar och vad som är hett och så men inte särskildt mycket om sex. 
    Det skulle jag _ALDRIG_ klara av, att inte prata med det om mina vänner/familj alltså..

    Jag kan säga åt min mamma ifall jag har haft ett one night stand (nu är det ju många år sen sist men ändå), jag kan gå till henne med bekymmer om mitt underliv eller om jag fått någon sjukdom. Jag kan säga åt en väninna att "såhär funkar vårt sexliv och det här gillar jag/vi" eller "hur ska vi förbättra det här" utan att skämmas speciellt mycket, kan däremot inte prata om det med okända människor.

    Sen blir det iofs mycket sexuella skämt också på vägen, jag kan säga åt en kompis "gud vad sexig du är i den där, om jag var en kille skulle jag ligga med dig", en enkel och skämtsam kommentar, bara sådär.

    Jag skulle alltså inte platsa i någon kyrka i vuxna dagar.

    Helt OT: Men jag måste ändå säga hur mycket jag har respekt när jag är i/utanför kyrkan och det har jag faktiskt ingen aning om hur det kommer sig. Jag svär aldrig och jag sjunger psalmer (om än med svårighet) och lyssnar på prästen, säger åt andra om de pratar osv. Min sambo är tvärtom och somnar typ i en bänk eller så, svär och lever om så brukar ha fullt upp med att korrigera det beteendet.
  • Trollbarnet

    Okej.
    Vad gäller snacket om preventivmedel och sånt då? Hade ni det när ni var 14-15 eller var det inget snack om saken alls? I vilken ålder blev det aktuellt?

  • Trollbarnet
    Anonym skrev 2012-08-15 18:26:31 följande:

    I mitt fall var det så självklart att man itne skulle ha sex före äktenskapet att preventivmedel bara var en onödig äcklig anledning till att ha syndigt sex.
    Jag är lärd att man behöver inte veta något alls om sex för när man väl gift sej så kan man det. Till och med djuren kan det ju så varför skulle inte människan kunna bara av sej själv. Ungefär så.
    Jag började med p-piller några månader innan jag gifte mej o visste verkligen ingenting om preventivmedel. Jag kände mej väldigt äcklig när jag började med p-piller. Trots att jag inte hade sex förrän lång tid efter vigseln så jag  var verkligen på den säkra sidan.
    Följdfråga på det är väll varför du började med p-piller innan vigseln och varför det väntades med sex efteråt?
  • Trollbarnet
    Anonym skrev 2012-08-16 09:30:22 följande:

    JAg var otroligt rädd för att bli gravid o trodde att man måste äta p-pller en ganska lång tid innan man hade sex för att skydda sej.Jag trodde oxå att om man glömde p.piller ett par dagar så kunde man ta tre fyra stycken på en gång sen.  Sexet fick vänta för jag var helt enkelt livrädd för att det skulle göra fruktansvärt ont o blöda o att man skulle gå sönder o alla möjliga andra föreställningar. Sen hade jag helt enkelt ingen lust utan tyckte det kändes lite äckligt. Jag hade aldrig set en naken karl o tyckte det var en ful dingel som slängde runt o levde sitt eget liv. O mannen var inte så påstridig han heller.
    När jag vid enstaka tillfällen senare i livet visademej intresserad av att ha sex blev mannen förvånad o lite skraj. Han tyckte kanske att det var lite avskräckande.  
    Om jag idag skulle höra någon prata så som jag gjorde skulle jag allvasrligt be den människan söka hjälp o kanske medicin. Det låter helt sjukt i mina öron idag, men det var min verklighet o jag visste inte bättre. 
       
    Väldigt trist att höra att det blev någonting ångestfyllt av det hela, speciellt då det var med din äkta man och allt. Får jag fråga hur det gick sen? Är ni fortfarande ett par idag? Hur har du det sexuellt för tillfället? Hur blev det med barn och så?
  • Trollbarnet
    lykantrophona skrev 2012-08-16 14:40:04 följande:
    Jag tänker också att det finns många svenskar som är ateister eller på annat sätt ointresserade av religion, som ändå formas av kristen världssyn. Mitt ex var så. Han hade inget emot homosexuella, och var absolut inte för att vänta till äktenskap, men i övrigt tyckte jag att han var ganska konservativ. Sex utan kärlek var "psykopati" och människor var menade för monogami, bdsm var sjukt osv. Jag visste att flera av hans släktingar var djupt kristna (frälsningssoldater) och pekade ut att hans idéer kan ha kommit därifrån. Men nej, nej, hans värderingar var "sunt förnuft" och alla höll med om dem, förutom jag som var knäpp.

    Så där var ett exempel där en religiös person hade en mer liberal inställning till sex än en ateist.

    Jag märker liknande kristendomspåverkan hos ateister i många andra saker också. Som när mina ateistiska kursare hävdade en riktig religion alltid hade en helig bok, strikta regler och organisation med prästerskap och ledare. Religioner som inte hade detta var inte riktiga religioner...?
    Enligt mig så har inte det där så mycket med tro/kristendom att göra, mer bara vad man själv som person anser vara okej. Bara för att man är ateist så betyder det ju inte att man har samma syn på kärlek och sex som alla andra ateister har, precis lika olika som vissa troende.

    Jag personligen är ju som sagt, ateist, men jag har ju mina egna tankar och tycken om saker och ting. Jag föredrar sex när kärlek är inblandat, jag tänder inte på bdsm och jag står för monogami, men jag knyter det inte till någonting åt det religiösa hållet. Det är mer bara vad jag föredrar och anser vara okej enligt mig. Däremot står jag för ett varierat sexliv och är absolut öppen för att testa nya saker, jag gillar vanilj lika mycket som lite hårdare samt att jag tycker oral/analsex kan vara trevligt ibland. Jag kan känna mig smutsig när jag utfört en sexuell handling som i efterhand inte var en bra idé, men det har ju ingenting med gud att göra, det har med min personlighet att göra.

    Så egentligen med tråden kan vi väll alla vara eniga om att det spelar ingen roll om man är troende, ateist eller något mellanting, sex är lika varierat som det finns människor, typ.  Sen är det ju mycket som blivit inpräntat av föräldrar, släktingar, bibel och församling.
  • Trollbarnet
    Smurfan76 skrev 2012-08-17 03:06:47 följande:
    Jag är kristen och har varit så i hela mitt liv. Jag och min man gifte oss tidigt, som oskulder. Det har vi aldrig ångrat. Vi har varit gifta i många år och har ett fantastiskt sexliv. Jag har dock aldrig funderat över vilken sorts typ av sex som är ok eller inte. Sex är en gåva från Gud till makars glädje. Så länge som sexet hålls inom äktenskapet och båda är med på vad som gäller, varför fundera???

    När Jesus får vara den personlige vägvisaren blir livet lätt att leva. Med Jesus, bibeln, logiskt tänkande och sunt förnuft är det inga problem. Tyvärr måste jag hålla med många talare innan, att inom kyrkan finns många mänskliga ideér som egentligen inte alla gånger är förankrade i bibeln. Jag anser för övrigt att JV inte ska blandas ihop med Jesus och kristendomen. Jesus säger att vi blir frälsta av nåd, inte genom gärningar! Just därför kan JV aldrig förenas med kristendom. 

    Be en bön och bjud in Jesus i ditt liv. Han väntar på dig! Glad

    Gud välsigne dig!           
    Tack för ditt svar Smurfan.
    Du får mer än gärna dela med dig av just detaljer kring sexlivet, om du inte tycker att det skulle kännas jobbigt. Om det är vanilj eller lite mer peppar osv?

    Nu var ju inte tråden riktad till just kristendom utan troende i sig och även om JV inte är samma sak eller liknande kristendom är det ändå en tro, precis som lykantrophona som är hedning.
  • Trollbarnet
    Anonym (Oskuld) skrev 2012-08-17 03:20:20 följande:
    Jag är kristen och oskuld. Jag är 34 år och har inte hittat en man att gifta mig med. Men nu lider jag knappt av det, jag är inte så sugen på sex med någon annan. Jag blev skickad till psykolog när mina föräldrar kom på mig med att ha självsex. Där satt två psykologer plus mina föräldrar och jag och disskuterade varför jag gjort som jag gjort. Än idag får jag kraftiga ångestanfall och dödsångest om jag har kladdat på mig eller tänker på sex.
    Dock dömmer jag ingen för att dom har sex innan äktenskapet. Jag blev jättearg en gång när min kompis berättade att Jehovas vittne varit där och sagt att hennes barn var synd då dom är födda utom äktenskapet. 
    Ursäkta om jag säger det, men herregud så hemskt att ens föräldrar gör någonting sådant.
    Psykologerna som du gick till, var de också kristna och av samma tro som dina föräldrar?

    Tycker att du borde gå till en annan psykolog och prata om det här så att det kanske släpper lite? För även om du inte har någon vidare drift till att ha självsex eller sex med någon annan, så ska du ju inte behöva se det som någonting skamligt och fult. Ingenting att behöva ha ångest över!
Svar på tråden Troende och sex ?