• Anonym

    Troende och sex ?

    Jag är religiös, var dock inte oskuld när jag gifte mig för jag ville inte höra talas om gud och kyrkan i tånoren. Har varit med 2 andra än min make. Han hade också varit med två andra . Men det var mycket korta förhållanden med de andra, så det blev nästan bara vi två.

    Men jag känner ganska många som  var oskulda när de gifte sig. Flets killar faktist, om som dessutom är snygga. 
    Jag tycker det är oerhört starkt av de att vänta. De flesta gifter sig tidigt också, före 25 år för de flesta.  

  • Anonym

    Jag väntade med att ha sex tills jag träffade min blivande man. Dock så var jag inte religiös, och inte heller mina föräldrar eller andra vuxna i min närhet. Men jag var klok som barn och såg min mor i rännstenen (söp och bytte partners som man byter strumpor), så väldigt tidigt beslöt jag mig för att göra allt tvärtemot (inga killar, fester, alkohol, osv). Och det gick hur bra som helst för mig. Har dock aldrig berättat för min mor att jag hade henne som ett skräckexempel. Men det är nog tack vare att saker gick så dåligt för henne och att jag kunde lära av hennes misstag som jag slapp upprepa dem.

  • Anonym
    hernameispekka skrev 2012-08-14 13:43:02 följande:
    Jag och min man väntade tills vi gift oss. Men inte tusan tänker jag bara ha sex för att få barn. Tror vi har vanlij-sex men det är defenitivt bra sex så att säga. Tycker inte jag går miste om något men vi har byggt en trygg och bra relation utan sex vilket gör att om vi får svackor i sexbiten "klarar" vi oss bra ändå för att vi har varit kära och nära varandra utan sex.

    vanilj-sex? vad är det?
  • Anonym
    hernameispekka skrev 2012-08-14 13:58:43 följande:
    Haha, medelsvensson, vanligt etc :-P Vanligt in-och-ut sex + oral. Inte anal. Haha.

    Motsatsen till crazy-sex, snm-sex, smisk-sex etc
    Haha, jaha! Hade aldrig hört det uttrycket tidigare
  • Anonym

    levde många år i frikyrkan. Var t.o.m. pastor o lovsångsledare i många år. Tillhörde pingstkyrkan o livets ord. Har gått ett antal bibelskolor o jobbat heltid med lön i församlingar.
    Jag gjorde alla rätt ang. sex  o giftermål. Gifte mej som oskuld med en oskuld o undervisade andra hur man skulle göra.
    Helt sjukt tycker jag idag. Jag storligen skäms för vad jag har sagt o hur jag har levt.
    Efter 25 års äktenskap o 4 barn blev det skilsmässa. Både med Gud församlingen o mannen. Jag orkade inte leva lögnen längre.
    Nu har det gått några år o jag inser först nu vad jag har missat i livet. Som tur är är livet inte slut. Jag har så mycket att upptäcka!
    Jag skulle aldrig i livet rekommendera mitt liv till någon annan.
    Att komma fram till detta har varit en otroligt lång resa. Så du som lämnat JV.... wow.... stå på dej. Upptäck livet. Gläd dej åt din frihet. Att lämna en sekt är en tuff resa som kräver en stark människa.

  • Anonym

    Jag är inte själv troende men hade en kompis i gymnasiet som var det. Eller skulle inte kalla henne för troende men hon var kristen och inte svensk  så det var väl mer kulturen för henne, men det var rätt viktigt för henne att vara oskuld tills hon gifte sig. Men för henne var det enbart viktigt att slidan var orörd (av en kuk då alltså) eftersom vanligt sex var heligt och var något fint mellan man och hustru. Men det var bara det som var viktigt. Hon hade en pojkvän och de kysstes och hade andra typer av sex, de brukade använda händerna också gav de varandra oralsex. Någon gång hade de analsex. Många skulle nog inte kalla detta för att vara oskuld men hon tyckte det var helt okej och sa att det var ganska vanligt bland tjejer från hennes kultur.

    Idag är hon gift så nu antar jag att hon har sex som vem som helst.

  • Anonym
    Trollbarnet skrev 2012-08-14 14:50:40 följande:
    Vad är det du ångrar med livet som du valde att leva?
    Kan du berätta mer om hur det var just sexlivet, lite mer ingående? Ursäkta jag frågar så hemskt mycket men är väldigt nyfiken, är som sagt en helt ny värld, då jag som sagt inte har några troende vänner.

    Är så intressant att jämföra era upplevelser som troende och mina/våra egna som ateister samt vad som anses vara ett okej beteende och vad som anses vara rätt och fel.

    Här kommer lite mer om sexet. Det finns många andra aspekter på detta med tro o religon oxå, men det är inte det tråden handlar om.
    På 80-talet när jag var ung var jag på många konferenser o läger där det ofta handlade om bland annat att vänta med sex, varför man skulle göra det och vilka konsekvenserna kunde bli om man gick emot Gud. 
    Jag hade flera pojkvänner som tonåringar och vi kysstes, men sen var det stopp. Om nån skulle råka röra brösten med kläderna på hade man samvetskval i dagar då man grät o låg på knä vid sängkanten med biblen o bad Gud om förlåtelse. 
    Som 18-åring började jag få panik för  jag hade än inte träffat han som Gud valt ut åt mej. Men på en bibelskola gjorde jag det innan jag hann fylla 19. Då hade flera av mina kompisar redan gift sej. Så det blev rätt bråttom för min del. Jag gifte mej med en man som jag inte var ett dugg kåt på ens från början, men det var han Gud valt åt mej så så fick det bli. Jag var helt övertygad om att Gud skulle välsigna sexet o om jag bara kunde hålla min del av avtalet så skulle Gud hålla sin. Vi hade inte sex innan ringarna var på plats. Och därför skulle Gud se till att allt löste sej o att sexet skulle bli gudomligt.
    Det blev inte ett dugg gudomligt och besvikelsen var enorm. Vi sa inget till någon. Vi pratade inte ens med varann om vår besvikelse. Det hade ju varit att öppet erkänna att Gud inte välsignat oss. Däremot började vi jobba inom kyrkan. Vi har undervisat massor av Sveriges ungdomar om dessa saker, o alla som mött oss har verkligen trott att vi har haft det ultimata perfekta äktenskapet o livet på alla fronter. Vi har rest i andra länder o hållit seminarier o bibelstudier om sex o äktenskap o såna saker. Vi har t.o.m. skrivt en bok för länge sen.
    För atgöra en lång historia lite kortare så träffade jag för ngt år sen en man som gjorde att jag förstog att jag lurat mej själv i alla dessa år. En underbar man som väckte något inom mej som jag trodde bara fanns på film. Om ens det.....
    Jag hade inget att jämföra med o trodde att livet skulle vara som vårt var. Jag trodde verkligen att kåthet var ett fruktansvärt fult o äckligt ord som bara passade på prostituerade. Men jäklar vad kåt jag blev. Jag kunde varken sova eller äta.
    Idag har jag haft sex med sex olika män i olika åldrar o med olika civilstatus. Jag älskar sex och allt runt omkring. Jag har utbildat mej till sexolog och undervisar ungsdomar än i dag, men på en helt annan nivå. Mycket mer ärligt och äkta.
    Av alla de bröllop vi sprang runt på i ungdomens dagar är det inte många som är ihop än. De allra flesta är skilda.     Varför vet jag inte, men kan nog gissa att en o annan bär på liknande erfarenheter som jag.
    Frikyrkan är en förljugen värld där man inte vill tala högt om att GUds välsignelse uteblivit. Ffa inom ledarskapet som vi tillhörde.     
  • Anonym
    Mr x skrev 2012-08-15 02:21:21 följande:
    Kan bara gratulera till att du hittade vägen ut tillslut :) även du som lämnade JV!!
    Har själv lite erfarenheter om liknande saker, det tar sin tid att bilda sig en mer sann och ärlig bild av världen.

    Har du kontakt med några vänner från den tiden nu?
    Var det enbart den mannen du träffade som fick dig att tänka till ordentligt?
    Hade du inte funderingar långt tidigare?

    Intressant tråd :)

    Det var en lång o svår väg. Visst bavr det många saker som gjorde att jag vandrade den vägen. Små o stora saker som satte igång processen. Absolut inte bara sexbiten, men eftersom tråden nu handlade om just sexet så koncentrerade jag mej på det. Och när det gällde just sexet så var det en man som fick mej att vakna upp rejält.
    Funderingarna hade redan pågått i åratal när jag träffade honom så på många områden var jag redan hedning, eller "avfälling" som det kalls i kretsen, men jag hade ännu enorma sexuella spärrar.
    Jag har få kontakter kvar från min tid i kyrkan. De som kan respektera mej som den jag är idag och som inte försöker pracka på mej sina sanningar o övertyga mej om att jag är lurad av djävulen, de kan jag umgås med civiliserat om än ganska ytligt. ett fåtal kan ta till sej vad jag faktiskt har gått igenom och de försöker förstå min väg. Resten har jag inget som helst utbyte av idag. Det intresserar mej inte att höra predikningar om mina synder. Jag kan redan alla svar o alla frågor. Alla bibelord o alla lösningar, men jag tror helt enkelt inte längre på det. Att försöka förklara för de som ännu inte har kommit till min punkt i livet o som inte vet att det finns en annan väg är meningslöst. Det är slöseri med energi.
    Tyvärr är mina föräldrar kvar i detta o det är väldigt jobbigt att se min mammas sorg över att hennes barn är på väg till helvetet, som hon ju faktiskt tror. Ngn släkting har faktiskt oxå sagt att det vore bättre att jag dog i en bilolycka än att jag kom till helvetet.
    Tråden är verkligen intressant o en av anledningarna till att pajkastningen uteblivit är kanske att det inte går att fullt ut diskutera trosfrågor på ett objektivt sätt eftersom de inte är objektiva utan så intimt förknippade med hela personligheten att det bli omöjligt. Så man får helt enkelt bara lyssna på andra bara.
    Nån som lever i detta är så totalt övertygad om att det är det rätta livet så att det är helt ofattbart. Jag tycker synd om de som ännu lever kvar i sin föreställning. Synd om de som inte har provat något annat o som inte har referensramar, men ändå en övertygelse om att de har svaret.
    Beträtta om dina erfarenheter om du vill....
  • Anonym
    Trollbarnet skrev 2012-08-15 01:04:38 följande:
    Okej.
    Vad gäller snacket om preventivmedel och sånt då? Hade ni det när ni var 14-15 eller var det inget snack om saken alls? I vilken ålder blev det aktuellt?

    I mitt fall var det så självklart att man itne skulle ha sex före äktenskapet att preventivmedel bara var en onödig äcklig anledning till att ha syndigt sex.
    Jag är lärd att man behöver inte veta något alls om sex för när man väl gift sej så kan man det. Till och med djuren kan det ju så varför skulle inte människan kunna bara av sej själv. Ungefär så.
    Jag började med p-piller några månader innan jag gifte mej o visste verkligen ingenting om preventivmedel. Jag kände mej väldigt äcklig när jag började med p-piller. Trots att jag inte hade sex förrän lång tid efter vigseln så jag  var verkligen på den säkra sidan.
  • Anonym
    lykantrophona skrev 2012-08-15 18:40:59 följande:
    Personer som säger att "djuren är bra på sex direkt" har nog aldrig sett en kåt hanhund missa hålet gång på gång vid sin första parning. Djur vet visserligen vad sex är, men det innebär inte att de är duktiga på det i början. Bläckfiskhanar brukar ofta ta död på sina honor första gången, helt enkelt för på grund av klumpighet.

    /biolog

    Ja, okej, det var offtopic. Men, men.

    På tal om religion och sex. en.wikipedia.org/wiki/Kanamara_Matsuri

     



    Haha... ja du ser. Men så sa man till mej. Man skulle kunna det av sej självt för Gud skulle välsigna om man väntat till efter bröllopet.
    Intressant dock med klumpiga djur som oxå behöver träning.
    Precis som vi människor.  Vi vet oxå vad sex är men behöver faktiskt träna.
Svar på tråden Troende och sex ?