Inlägg från: Johannajoh |Visa alla inlägg
  • Johannajoh

    Får man göra IVF efter man adopterat?

    Jag och min man längtar så mycket efter barn. Jag har gjort hormonbehandlingar med Pergotime som inte fungerat och funderar nu på om vi ska fortsätta med fler såna eller gå vidare med IVF. Men det känns så jobbigt att gå igenom hela processen igen med kontroller, provtagningar, mediciner m.m. och sedan få veta att det inte fungerar. Vi funderar därför på om vi ska sikta på att adoptera och sedan om flera år prova med IVF, men är det möjligt?

    Jag läste här i en tråd att man inte får göra IVF när man har ett barn, men jag läste även om någon som gjort det.
    Är det någon som vet hur det funkar?? Finns det såna regler?? Jag vore väldigt tacksam om någon har tid att svara på min fråga!!
    Om vi skulle göra IVF så skulle vi iså fall göra det i Umeå.
    Tack på förhand! Mvh/Johanna

  • Svar på tråden Får man göra IVF efter man adopterat?
  • Johannajoh

    Tack för era svar!
    Självklart skulle vi älska ett adopterat barn lika mycket som ett biologiskt, ingen tvekan om det. 
    Jag och min man har bara varit inställd på att fortsätta med IVF när Pergotime inte ha fungerat, men det känns som att hela mitt hjärta och själ säger nej till att göra IVF och ja till adoption och min man känner likadant.

    Jag tolkade ett inlägg ang detta som att man inte får göra IVF om man har barn för att man då inte är barnlös längre, men det är ju som ni säger att man får göra det men ev får stå kostnaden själv.

    Kanske låter konstigt men i och med att jag ställde denna fråga här på forumet blev det ett steg i att lämna våra planer på IVF, tack för att ni hjälpte oss på vägen!
    Mvh/Johanna

  • Johannajoh

    Tack fabbemam! Det känns verkligen som en helt ny värld och det känns som att en stor börda har lossnat från mina axlar nu när vi bestämt oss för adoption.
    Men det är mycket frågor och funderingar som maler i huvudet, så jag kommer säkert att komma med fler "dumma" frågor =)
    Idag ska vi betala in avgiften till BFA och imorgon ska jag ringa till kommunen för att höra hur det funkar med adoption just i vår kommun.
    Känns så spännande! Jag vet att det är en lååång väg kvar att gå innan och om vi får ett barn, men för mig var det ett stort steg att besluta oss för adoption och lämna hormonträsket.

Svar på tråden Får man göra IVF efter man adopterat?