Inlägg från: PetraK |Visa alla inlägg
  • PetraK

    Vilken sele ska jag ha?

    Jag har en dotter på två månader och vi är ensamma varannan vecka när min man är på jobbet. Jag skulle vilja ha något att bära min dotter i de dagar när hon behöver extra mycket närhet, för annars får jag ingenting gjort här hemma.

    Jag har prövat både sjalar och selar:
    Minimundus (tricotsjal) - Jag tycker den är så strulig att få i min dotter i, går inte alls lätt att göra det själv tycker jag, och jag har försökt bra många gånger nu! Det blir dessutom bylsigt med allt tyg.
    Meitai - Funkar inte alls, jag är inte bekväm med att hon ska sitta på sina egna fötter i princip, och rygg-grejen är för bred så hon kan inte sitta i grodposition (med tyget i knävecken).
    Ergobaby - Samma som meitai, för bred, där ska det väl dock vara en spädbarnsinsats kanske?
    Babybjörn - Det är faktiskt den som har känts bäst för oss båda, men benen dinglar ju och det känns som ryggen blir lite krökt framåt på henne? Vad jag förstått är dom inte speciellt ergonomiska för bebisen? Och det känns ju inte bra...

    Så, vad ska jag ha egentligen?
    Säg inte att jag ska pröva sjalen igen, jag har prövat flera gånger i veckan men det blir aldrig bra.
    Jag är mest inne på sele nu, så kom gärna med tips!

  • Svar på tråden Vilken sele ska jag ha?
  • PetraK

    Manduca och beco butterfly 2 alltså, sitter dom med benen utanför selen där, men i grodpos?

  • PetraK

    Hur gammalt har ditt barn varit när du prövat den första gången? Tycker den ser ut att kunna vara lite bred över ryggen också? Eller så är det jag som inte vågar få ut mitt barns ben så brett?

  • PetraK

    Man skulle ju vilja prova dom där selarna innan man köper en, för dom är ju inte billiga direkt.
    Ska spana på blocket och tradera så får vi se :).

  • PetraK

    Haha det här är ju bra jäkla lustigt!! Senast i början på veckan prövade jag sjalen men fick inte till det. Nu på fm var vi i affären och lillan blev jääätteledsen! Att bära och kör vagn samtidigt är inte det lättaste, och jag hade sjalen under vagnen, så jag kastade på mej den och slängde i ungen, och tro på fan att hon är nöjd! Satt där hela vägen hem, vaken, och somnade innanför dörren! Har lagat mat med henne där nu!
    Då borde hon ju sitta skönt annars skulle hon väl klaga?!
    Jag slänger upp en bild sen så kan ni väl säga vad ni tycker? :)

  • PetraK

    Sjalen är ju inte svår att knyta, men det har varit svårt att få i dottern förut, nu är hon rätt stabil i nacken och då gick det bättre för jag kunde "slänga upp henne på axeln" hehe. Förut så flängde huvudet för mycket.

    Jag lånade ergon av en kompis, har bara sjalarna. Men jag kommer definitivt ge tricotsjalen fler chanser! Jag är ensam varannan vecka och dottern har ju dagar när hon bara vill vara på mej. Om jag då kan sjala så kanske jag till och med kan få äta och kissa då haha ;).

Svar på tråden Vilken sele ska jag ha?