• Carpe

    Brudparet bjöd på "ful" cola på festen!

    Anonym (Gör man så?) skrev 2012-08-20 16:29:57 följande:
    Var i lördags på ett bröllop. Vi hade det jättetrevligt hela kvällen jag blev ändå lite fundersam på vissa saker. Jag vet att brudparet hade hyrt in catering för att ordna med maten, och antagligen då även drycken?
    Jag blev lite förvånad över att när det gällde alkoholfritt så var det inte riktiga läsk utan Lidls Freeway cola istället för riktig cola. Är det inte lite väl snålt att servera denna typ av cola istället för originalet? Samma sak gällde när man beställde vodka redbull av den inhyrda bartendern, då fick man Powerking från typ Willys och Hemköp istället för äkta vodka redbull.
    Jag vet inte om det var cateringsfirman som ordnat billigaste möjliga drycker eller om det var brudparet själva, men det verkade onekligen lite småsnålt att bjuda på billigaste möjliga dricka. Hur stor hade skillnaden blivit om man använt original istället? En 5 hundring extra?
    Är det vanligt att göra såhär? 
    fy va otacksam du är.
    dessutom hoppas att du vet att energidryck blandat med alkohol är dödligt.
    www.expressen.se/halsa/de-dog-sedan-de-druckit-red-bull/
  • Carpe
    Anonym skrev 2012-08-20 21:00:00 följande:
    Jag tror inte riktigt man ska ta kvällspressen som en bra källa för sånt...folk dricker redbullvodka varje dag över hela världen och folk dör inte som flugor direkt...
    nej kanske inte, jag dricker inte alkohol heller, eftersom det är en av de mest vanebildande drogerna vi har idag, dessutom smakar det skit.
  • Carpe
    ascorbinsyra skrev 2012-08-20 20:50:02 följande:

    TS, anordna en fest el. eget bröllop så får du se vad billigt det är.........
    eller är det så att just du har så mkt pengar att du inte bryr dig om vad saker o ting kostar?
    hm... jag har en nyhet att berätta för dig isåfall och det är att alla har inte lika mkt pengar som dig, och vill kanske ändå fixa ett trevligt kalas där vänner o dyl. kan vara med och glädjas åt brudparet, umgås, ha trevligt och träffa nya bekantskaper.

    Men du.......du skiter i det trevliga och hakar upp dig på att colan inte var äkta?? Det är sniket kan jag tycka. 


    exakt!!! När jag och min man gifte oss så var vi på restarurang och fick allt ifrån brudskål till tårta och kaffe med i ett paketpris per person, vi kom undan med ca 16.000kr för 25 personer, men när jag kollade runt så skulle liknande kostat 1000kr per person ungefär.

    så du TS kul för dig att du har jättemycket pengar, har du levt på marginalen någon gång???, där du måste räkna varje krona?, så var det för mig innan jag träffade min nuvarande man, hade då en hyra på ca 4.000kr och bara studiebigraget. nej jag inte ta extrajobb för jag har funktionhinder, nej jag kan inte få bidrag och nej jag kunde inte flytta till billigare eftersom jag bodde på min mammas soffa när jag fick lägenheten och jag stod då även i kö till studentlägenhet men fick ingen.

    DÖM INTE ANDRA INNAN DU GÅTT EN MIL I DERAS SKOR!
  • Carpe
    Anonym (Snobbig?) skrev 2012-08-20 23:42:28 följande:
    Jag skulle nog också reagerat över en sån sak så jag kan förstå TS.

    Själv var jag nyligen på en bröllopsfest där verkligen varenda aspekt av festen var det absolut billigaste och mest fantasilösa alternativet. Det fanns dock gott om fulsprit och alla var packade som troll men vi som drack alkoholfritt fick typ gå på jakt i köket efter nåt drickbart. Och ja, då var det fåtalet flaskor varm fulläsk som fanns att tillgå. Maten var verkligen bedrövlig och ingen vickning bjöds. Inte heller var det uppstyrt med transport mellan kyrka och festlokal/boende trots långväga gäster.

    En bröllopsfest är väl ändå inte bara för brudparets skull? Man vill väl att ens gäster skall trivas och känna sig uppskattade också? Jag skämdes faktiskt lite å deras vägnar. Självklart så luftade jag inte mina åsikter för någon utan höll god min hela festen och tackade hjärtligt för att jag fick komma.
    vi hade ingen vickning heller, men vi fixade transport mellan kyrka och lokal, men mest för att det var många gamla...och så tyckte vi att då kan lika gärna alla få.
Svar på tråden Brudparet bjöd på "ful" cola på festen!