• ramsylina

    3 grav igångsättning - när

    Jag ska få igångsättning pga förlossningsrädsla.

    Det är min tredje förlossning, första kom på bf och andra bf+3. Nu undrar jag när det är lämpligt att få igångsättningen egentligen?

    När det hade gått 38 fulla veckor var jag på koll, då var tappen mjuk men inte helt borta som jag förstod det. Läkarn sa nåt om att det gick att få in ett finger, vad det nu betyder.

    Nu ska jag på koll om några dagar igen. Frågan är när jag borde bli igångsatt? Eftersom jag är rädd känner jag mig ju inte så motiverad att tjata till mig en igångsättning, men jag förstår ju att ju närmare bf jag kommer desto större är risken att det sätter igång av sig själv (och det är just det vi vill undvika genom igångsättningen).

    Så, vad tror ni? Är det dumt att vänta till dagarna innan bf? Har bf 6 sept....

  • Svar på tråden 3 grav igångsättning - när
  • ramsylina

    Hmm.. Men du som gjort detta innan - de väntar väl helst tills det är öppet nån cm? Kanske inte mycket för mig att säga annars, jag vill ju ha en smidig igångsättning och då är det väl bäst att vänta tills de tycker att det är på g, även om det innebär viss nervositet för att det ska dra igång på egen hand. Bara det att det gick så himla fort förra gången, när det väl var dags.....

  • ramsylina

    Flisan79: skönt att höra att du är nöjd när vi haft det så lika, behöver alla positiva tankar jag kan få ;)

  • ramsylina

    japp, planen är att jag ska få eda:n först för att bli garanterad att d funkar, förra gången var d en kass läkare som misslyckades med att sätta den o sen gick det så fort o blev kaos alltihop...

Svar på tråden 3 grav igångsättning - när