• Sometimes

    Gravida med hjälp av IVF, BF april-maj 2013

    Här är tråden för dig som lyckats bli gravid med hjälp av IVF och som har BF i april eller maj 2013! Glad
    Jag och min man har försökt att få barn i tre år. Vi gjorde en utredning förra våren som visade på oförklarlig barnlöshet.

    Jag gick igenom en mycket jobbig stimulering under hösten 2011 som resulterade i 12 befruktade ägg. Vårt ET lyckades inte och 11 ägg hamnade i frysen.

    FET 1 ledde till en biokemisk graviditet, vilket fick oss att hoppas att det kanske kunde gå vägen nästa gång. Och det gjorde det - på FET 2 blev jag gravid! Vi var så lyckliga ända fram till v. 12 när de upptäckte ett MA...

    Vi gjorde FET 3 nu den 20 augusti och jag plussade i lördags den 1 september. Jag är så tacksam och lycklig över att ha lyckats bli gravid igen!! Nu hoppas jag att den lill* stannar i magen och att vi får träffa henne eller honom i maj!! Hjärta    


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-07 20:02
    Vi börjar bli några stycken i tråden nu och inte alla har bf i april-maj, så jag utökar gladeligen till juni, juli och hur långt det nu blir!
  • Svar på tråden Gravida med hjälp av IVF, BF april-maj 2013
  • väduren2

    Grattis!!
    jag har en son som kom till på vår första ivf, sedan fick vi fyra blasto till frysen, så idag plussade jag igen på vårt tredje FET :) känner inte så mycket i kroppen ännu men det kommer väl, hoppas jag:) 

  • Sometimes

    Tack, och grattis själv!! Kul att du hittade hit till tråden!!

    Jag känner lite till och från. Med båda mina graviditeter har jag haft riktigt j*la ont i livmodern som börjat en knapp vecka efter FET, och sedan avtar det strax innan mensen är beräknad. Så nu har jag gått in i en lugnare period - bara lite småmolande. Väldigt svagt illamåede ibland, men det stör mig inte alls än så länge.  

    Hur gammal är din son?  

  • väduren2

    skönt att det känns bättre nu:)
    nu känner jag att jag vill må lite illa så man kan bli lite lugn 
    är mest kissinödig, har lite ont i ryggen och hon på rmc sa att jag kunde vara lugn så det känns lite bättre:) värderna va väldigt höga så det va skönt!

    Vår son är 20 månader, född dec 10

    när ska ni på VUL? vi ska 24 september, vill att tiden ska springa dit nu     

  • Sometimes
    väduren2 skrev 2012-09-04 19:10:58 följande:
    nu känner jag att jag vill må lite illa så man kan bli lite lugn 
        

    Haha - det där känner jag igen!! När man mår illa vill man att det ska gå över, och när man inte mår illa så oroar man sig och önskar att man mådde illa!

    Jag längtar också till VUL! Vi får vänta ändå till 3 oktober och det känns som en evighet.

    Eftersom jag har ett MA i bagaget hade jag funderat på att göra några extra VUL privat, men jag vet inte nu... Bm sa att man helst inte ska göra dem i onödan eftersom man fortfarande tvistar om ifall det påverkar bebisen eller inte. Men det känns lite läskigt att gå så lång tid utan att egentligen veta. Förra gången gjorde jag ett i v. 7 eftersom jag fick en blödning då. Sedan gjorde jag mitt planerade VUL på Sahlgrenska i v. 9 som också var fint. En pytteblödning i v. 12 gjorde att jag ville kolla en extra gång och då hade bebisen dött. Så säker kan man ju ändå inte vara.

    Vart har ni gjort era behandlingar? Vi går som sagt på Sahlgrenska. 
  • väduren2

    vi går på rmc i malmö!!

    Idag har jag börjar blöda, hela världen rasar känns det som, kommer bara blod när jag går på toa, får ses om det kommer mer, har tagit ett gravtest och visar starkt pluss!!! 

  • Sometimes

    Åh nej!! Vad jag lider med dig!!! Hoppas, hoppas, hoppas allt är ok!! Det behöver ju inte vara någon fara.

    Jag tyckte att jag fick lite rosa på pappret igår och det bara vände sig i magen på mig. Paniken slog till, men sen kände jag hur kroppen inte orkade må så dåligt. Så paniken släppte av sig själv för jag blev helt slut. "Inte en gång till..." liksom. Nu i efterhand vet jag inte om jag inbillade mig eller om det verkligen var rosa. Inget efter det i alla fall.

    Hoppas du loggar in och berättar hur det gått!   

  • väduren2

    Du inbillar säkert dig:) Man orkarr inte hur mycket som helst, blödningen kom precis på dagen när mensen skulle komma, men gravtesten är fortfarande starka, pratade med rmc idag och hon ville inte säga att det va missfall utan ville ta ett blodprov först men bor så långt borta så det blir till att få svar på onsdag, förbaskade helg:( mår så jäkla illa på kvällarna så jag nästan kräker....men mitt huvud säger missfall,vi får så som ssk sa så behövde det ju inte  vara slemmhinnan som kommer ut

  • Sometimes

    Jag förstår att det måste kännas jättejobbigt att vänta ändå tills onsdag! Det är ju bra så länge gravtesterna fortsätter att visa plus, så vi hoppas på att allt är bra!!

    Blöder du fortfarande? Eller kom det bara lite grann?

    Jag blödde lite grann i v. 7 med min förra graviditet. Inte mycket, men tillräckligt för att det skulle droppa klarrött blod ner i toastolen. Fick panik! Men VUL dagen därpå visade ett fint tickande hjärta. Fick en pytte, pytteliten brun blödning i v. 12 och då visade VUL att bebisen dött. Så allt är möjligt - tyvärr både positivt som negativt.    

Svar på tråden Gravida med hjälp av IVF, BF april-maj 2013