• Sometimes

    Gravida med hjälp av IVF, BF april-maj 2013

    Här är tråden för dig som lyckats bli gravid med hjälp av IVF och som har BF i april eller maj 2013! Glad
    Jag och min man har försökt att få barn i tre år. Vi gjorde en utredning förra våren som visade på oförklarlig barnlöshet.

    Jag gick igenom en mycket jobbig stimulering under hösten 2011 som resulterade i 12 befruktade ägg. Vårt ET lyckades inte och 11 ägg hamnade i frysen.

    FET 1 ledde till en biokemisk graviditet, vilket fick oss att hoppas att det kanske kunde gå vägen nästa gång. Och det gjorde det - på FET 2 blev jag gravid! Vi var så lyckliga ända fram till v. 12 när de upptäckte ett MA...

    Vi gjorde FET 3 nu den 20 augusti och jag plussade i lördags den 1 september. Jag är så tacksam och lycklig över att ha lyckats bli gravid igen!! Nu hoppas jag att den lill* stannar i magen och att vi får träffa henne eller honom i maj!! Hjärta    


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-07 20:02
    Vi börjar bli några stycken i tråden nu och inte alla har bf i april-maj, så jag utökar gladeligen till juni, juli och hur långt det nu blir!
  • Svar på tråden Gravida med hjälp av IVF, BF april-maj 2013
  • Vindla

    Hej tjejer! Jag hoppas att det är okej att jag är med här. Jag har försökt bli gravid i tre år och lyckades äntligen bli gravid på vårt fjärde IVF i september. Jag har endometrios och har gjort långa nedregleringar (3-6 månader) inför alla försök. Alla hormoner och mina smärtor har gjort dessa år otroligt tuffa men nu hoppas jag att inget ska gå snett och att det blir en bebis i maj :) Självklart är jag liksom många andra andra väldigt orolig att det inte ska gå hela vägen. Skönt att hitta en tråd för gravida genom IVF!
    Jag är i vecka 7 (6+5 idag) och har tid för VUL vecka 42.

  • metbäcksfru
    Vindla skrev 2012-10-06 17:06:12 följande:
    Hej tjejer! Jag hoppas att det är okej att jag är med här. Jag har försökt bli gravid i tre år och lyckades äntligen bli gravid på vårt fjärde IVF i september. Jag har endometrios och har gjort långa nedregleringar (3-6 månader) inför alla försök. Alla hormoner och mina smärtor har gjort dessa år otroligt tuffa men nu hoppas jag att inget ska gå snett och att det blir en bebis i maj :) Självklart är jag liksom många andra andra väldigt orolig att det inte ska gå hela vägen. Skönt att hitta en tråd för gravida genom IVF!
    Jag är i vecka 7 (6+5 idag) och har tid för VUL vecka 42.

    Välkommen Vindla!
    Jag har också endometrios men har sluppit nedregleringarna då jag opererades (med en stor bukop) 29 dec 2011 och påbörjade min första IVF så fort jag läkt samman (mars i år). Denna misslyckades dock men blev gravid på min andra IVf nu istället då och är i vecka 9 (v8+5).
    Tar nu var dag som den kommer, men oron blir man nog aldrig av med verkar det som! 
    Hälsa gärna på i min blogg: metbacken.se
  • Poddan

    Hej! Jag hoppar också in här! Har en dotter på snart tre år som är resultatet av vår allra första ICSI-behandling. Första ET fungerade inte, men hon kom till på det första frysförsöket. Nu har vi länge längtat efter ett syskon till henne och genomgått tre fullskaliga IVFer, ett frysförsök + ett där de inte klarade upptining. Nu tredje gången gillt visade stickan + och jag är idag i v 6 + 2. Är naturligtvis jätteglad men samtidigt vågar ingen av oss glädjas till fullo då oron att något ska gå snett ligger och gnager i bakhuvudet. Försöker dock vara positiv och tänker att det då verkligen inte tjänar något till att oroa sig eller inte tillåta sig att vara glad, för går det åt skogen så kommer man ju bli förstörd hur som helst. Bättre då att få vara glad ett tag i alla fall. Ska läsa in mig på tråden nu :)

  • Lydisen

    Hej tjejer! Jag tänkte också hoppa in här. Den 2/10 (förra veckan) fick vi ett glädjande besked från RMC i malmö, nämligen att vi är gravida :) Detta är min andra graviditet och jag är gravid i vecka 5 (4+2). Om allt går vägen så blir vår son (som blev till genom ICSI på andra försöket) storebror och vi blir föräldrar till en liten plutt igen. Bf enligt sista mens är mitten på juni! Vul på RMC är den 29/10 och då hoppas vi få se ett tickande hjärta och rätt storlek på fostret. Just nu är jag överlycklig samtidigt som oron över att det inte ska gå hela vägen finns där. Har ömma bröst, jättetrött och molvärk då och då.

  • Sometimes

    Vad glad är är över att vi börjar bli ett litet gäng här inne!!

    Jag håller med om det som flera av er andra skrivit att jag trivs mycket bättre i en ivf-tråd. De erfarenheter vi har med oss och dem kamp vi har bakom oss går liksom inte att förstå om man inte varit med om det och jag känner mig lite vilsen i andra "oops-jag-råkade-visst-bli-gravid-trådar".

    Själv går jag in i v. 10 imorgon och tröttheten just nu är helt förlamande. Jag orkar ingenting... verkligen ingenting. När jag vaknar är jag lika utmattad som när jag somnade och jag är på gränsen till att bryta ihop när som helst känns det som. Får peppa mig själv att orka! Hoppas det är värt det i slutändan och att jag får min lilla bebis i maj!! 


    Ivf:are som längtar efter att få bli mamma: www.saknabebis.blogspot.com.
  • Lowa77

    Grattis och välkomna till tråden alla nya! Kul att vi blir flera! hoppas ni mår bra denna soliga måndag!

    Stora tröttheten har slagit till här! Räknar ner till VUL om en vecka. Såå oroligt! Vill bara se ett hjärta slå därinne!

    Kram på er!

  • Baby Lei

    Hej! Vad kul att vi blir fler och fler! Välkomna säger jag också!
    Jag är också så sjukt trött. Herre Gud!
    Sitter och försöker få till några smarta formuleringar i en jobbtext.. Hahaha. Går sådär..

    Känns ju lite jobbigt att vi ska ha 14 pers på middag ikväll och 10 på middag på onsdag. Så går det ;)    

  • Lydisen

    Tycker också det är bättre att vara med i en IVF tråd där man kan prata om graviditeten på ett helt annat sätt än i en vanlig tråd. Det vi går igenom vid IVF/ICSI/FET, denna berg och dalbana med känslor kan nog ingen förstå. Känns tryggt att vara här då Skrattande

    Jag gick in i vecka 5 i lördags och tiden verkligen sniglar sig fram. Vill bara att det ska bli VUL den 29/10. Om 3 veckor är vi där och just nu känns det som en evighet dit. Vill också se ett bankande hjärta då och hoppas verkligen att allt ska gå vägen denna gången. Det känns helt otroligt att vi lyckades på första syskonförsöket, vågar knappt tro det. Tröttheten finns där, otroligt trött oavsett hur mycket jag sovit eller vilat, skulle kunna gå och lägga mig nuuuu. Illamåendet kommer och går, idag har jag en ordentligt illamående-dag. Annars går jag mest och oroar mig för att lilla pyret där nere inte vill som vi vill dvs stanna kvar, varför vet jag inte. Vill väl inte tänka för positivt för att inte bli så besviken om något hände (knäpp tanke, jag vet). Jag är ju gravid och är ju det tills motsatsen är bevisad!

  • Sunseed

    sometimes: Ett stort grattis till lyckat VUL med pickande hjärta. Solig

    Och jag kan bara instämma. Det är lättare att vara i gravid-efter-IVF-trådar. Man har ju kanske varit hormonell i flera år innan man fått plusset och det känns tryggt att kunna ventilera med likasinnade.

    Imorgon är det dags för VUL för oss. 11.30. Då hoppas vi på att få se ett hjärta picka.
    Idag har vi varit på MVC på hälsosamtal. Om två veckor blir det inskrivning med en massa prover, och sedan får jag remiss till specialistmödravården.

    Lycka till allihopa. Nu ska våra plus stanna kvar hela vägen.  


Svar på tråden Gravida med hjälp av IVF, BF april-maj 2013