• Sunseed

    Gravida med hjälp av IVF, BF april-maj 2013

    Hej!

    Jag har gått in i vecka 8 och är gravid för första gången med vår 6:e blastocyst efter 2 IVF:er (vi har kört IVF i snart 2 år och före det försökte vi själva i ca 1 år). Den här gången plussade vi efter FET. Det känns lite overkligt fortfarande, men vi hoppas på att få se ett hjärta picka den 9 oktober då vi ska på ett första VUL. 


  • Sunseed
    Trollet79 skrev 2012-10-02 18:03:26 följande:
    Roligt med lite fler i tråden! :)

    Jag gick in i vecka 8 idag! Och har också ultraljud den 9/10, en vecka kvar och redan supernervös, funderar hela tiden på om allt är som det ska därinne.
    Jag är trött och har ont i brösten, har inte tänkt på om det blir värre med kyla... ;) Har knappt mått illa, lite grann då och då om jag inte ätit på ett tag.

    Lycka till på torsdag Sometimes! Vilken vecka är du i nu?
    Vad spännande att vi har samma dag. Jag håller alla tummar för att det ska se finfint ut. 
  • Sunseed

    Trollet. Jag går privat i Falun. Men Gbg är som mitt andra hem. Jag bodde där i 17 år. Men sen flyttade jag hem till Dalarna igen. Men jag har kvar min bästa vän där nere. :)

  • Sunseed
    längtanefterdej skrev 2012-10-03 13:20:05 följande:
    Tack Sometimes och Lowa77 Glad .

    Är det fler än jag i gruppen som är hungrig oftare än jag brukar?
    efter 2,5 tim känner jag att jag behöver äta något. På morgonarna känner jag ingenting
    men däremot på em kväll har jag molande värk o mår lite illa - visst brukar dom annars prata om att man
    har illamående på morgonen?
     
    Intressant! Jag kan bara instämma i det du skriver. Jag är hungrig varannan timme och måste äta då, annars kan jag må lite lite illa, men ingen fara. Däremot så sjunker all ork om jag inte äter. När jag sedan HAR ätit blir jag supertrött och vill sova. Skrattande

     Alla symptom blir värre på kvällen. Molvärk, förstoppning, halsbränna och illamående. Några personer följer min blogg och vittnar om ungefär detsamma. Vi IVF:are kanske är konstiga. 
  • Sunseed
    EbbaGrön skrev 2012-10-04 08:45:50 följande:
    I eftermiddag ska vi på ultraljud.. Gud så nervös jag är redan nu! Hoppas allt ser bra ut!
    Håll tummar & tår för oss !  
    Lycka till! Det kommer att se fint ut! Lycka till. 
  • Sunseed

    sometimes: Ett stort grattis till lyckat VUL med pickande hjärta. Solig

    Och jag kan bara instämma. Det är lättare att vara i gravid-efter-IVF-trådar. Man har ju kanske varit hormonell i flera år innan man fått plusset och det känns tryggt att kunna ventilera med likasinnade.

    Imorgon är det dags för VUL för oss. 11.30. Då hoppas vi på att få se ett hjärta picka.
    Idag har vi varit på MVC på hälsosamtal. Om två veckor blir det inskrivning med en massa prover, och sedan får jag remiss till specialistmödravården.

    Lycka till allihopa. Nu ska våra plus stanna kvar hela vägen.  


  • Sunseed

    Grattis Trollet!

    Specialistmödravården beror på att jag har en kronisk muskelproblematik som jag eventuellt måste medicinera under graviditeten. Då vill man nog hålla extra koll på både mamma och barn gissar jag samtidigt som jag behöver stöd i att jag KAN inta lågdoser (man blir ju orolig för att ställa till något). Jag slutade med allt när jag blev gravid, men insåg att jag inte klarar av vissa smärtor.

    När jag inte är gravid så håller vi det i ordning med lågdoser av serotonin och noradrenalin men under graviditeten måste man ju vara lite extra försiktig med mediciner, så jag har slutat med alla utom en som jag får ta i lågdos (fluoxetin). Man har upptäckt vid smärtkliniker att lågdos av signalsubstanser kan hjälpa vissa smärtpatienter mer än smärtlindring, och så var det i mitt fall. Jag har mått toppen sista tiden. Specialistmödravården är väl helt enkelt duktigare på sånt där.


  • Sunseed

    Efter VUL idag är jag/vi i chock!

    Min livmoder låg lite knasigt till för VUL så det var svårt att mäta eller få någon tydlig bild av fostret, men det han såg var att allt var jättefint och normalt med fostervatten och hinnsäck mm. Och han visade hur hjärtat slog. Sen kom nästa besked...

    "Hur många ägg fick ni tillbaka"? Jag svarade "ett", varpå han utbrister: "Det ser ut som att det har delat sig till två, alla tecken tyder på det, för här finns en extra hinnsäck" så det här måste vi följa upp!.

    Jag ska därför tillbaka om tio dagar för ett nytt VUL för att konstatera om det är en eller två.

    Vi är i chock! Skrattande


Svar på tråden Gravida med hjälp av IVF, BF april-maj 2013