• CMM

    Dottern fick en second hand nalle på barnkalaset.

    Man ger inte bort uppenbart begagnade presenter om de inte har något särskilt affektionsvärde för mottagaren, vilket väl sällan är fallet på barnkalas.

    Det är inte en prisfråga heller - hellre en nyköpt pryl för 20 spänn än en begagnad för 50.


    Jag har en Twitter nu! twitter.com/CMM_FL
  • CMM
    sextiotalist skrev 2012-09-03 15:25:35 följande:
    Jodå, det är helt OK. En present vald med omtanke är det viktigaste, om den är begagnad eller helt ny, dyr eller billig är inte det viktigaste.
    Jag vet inte jag. Har svårt att se omtanken i att ge någon en uppenbart sliten och begagnad nalle. Om den nu inte har något särskilt affektionsvärde vill säga.
    Jag har en Twitter nu! twitter.com/CMM_FL
  • CMM

    Det är just nu extremt många i den här tråden som blandar äpplen och päron hejvilt.

    Man ger inte bort uppenbart slitna och begagnade leksaker på ett barnkalas. Man gör inte det. Då är det bättre med en teckning eller vad fan som helst, för det ska självklart inte vara ekonomin som avgör om man går på ett kalas eller inte.

    Att ge bort sådant är som jag ser det endast okej om det har någon sorts affektionsvärde, t.ex. om mottagaren är samlare eller om föremålet man skänker bort betyder något särskilt för vederbörande. Att bara gå in i second-hand-butiken och ta random sliten nalle för att "lösa presentproblemet" är inte okej.

    Det hindrar inte att man kan hitta jättefina saker på second hand eller loppmarknad, inte heller att det är helt okej att köpa begagnat i andra fall.


    Jag har en Twitter nu! twitter.com/CMM_FL
  • CMM
    KimPossible skrev 2012-09-03 23:05:19 följande:
    Det vi vet är däremot att det finns människor som inte tycker att barn ska gå på kalas om de inte har med sig tillräckligt fina presenter, utan borde hålla sina nyllen hemma då istället. Och det tycker jag är en rätt vedervärdig attityd. 
    Det håller jag självfallet med om.
    Jag har en Twitter nu! twitter.com/CMM_FL
  • CMM
    Padda skrev 2012-09-04 13:56:21 följande:
    Fick ett brev och en teckning av en klasskompis i ettan när jag hade kalas. Jag blev jätteglad för den och har faktiskt kvar både brevet och teckningen i ett skrin tillsammans med andra brev och vykort. Mins inte ens vad de andra barnen gav mig på kalaset och det visar ju hur mycket värde köpta/nya prylar kan ha så här i efterhand
    Klart bättre present än random sunkig second-hand-mjukisdjur.
    Jag har en Twitter nu! twitter.com/CMM_FL
  • CMM
    Mymlan L skrev 2012-09-04 14:43:51 följande:
    Jag blir så otroligt ledsen av att läsa alla kommentarer om att vissa gåvor och presenter inte duger. Vilka fruktansvärda värderingar era föräldrar har överfört till er! Fett sorgligt hur ha-begäret överskuggar allt annat i livet och bidrar till utarmade sociala kontakter och ett mycket fattigt liv. Vi är många som kommit längre i vår utveckling än att leva kvar i sandlådans värld. Då upptäcker man att det enda viktiga i livet är familjen, barnen och vännerna. De man har och de man får behålla i krissituationer. Ett gosedjur som varit med ett tag kan då erbjuda en stor trygghet för ett litet barn. Liksom dina sanna vänner. Varför så stor fixering vid materiella ting och deras värde? Är ni verkligen så i anden fattiga att ni måste hänga upp era liv på prylar? Och deras värde? Jag tycker synd om era barn, om er och om de som måste umgås med er. Det är verkligen ledsamt att era liv inte har mer mening!
    Right. Kommer jag någonsin till dig på kalas ska jag ge dig en glasspinne, eller en äppelskrott.
    Jag har en Twitter nu! twitter.com/CMM_FL
  • CMM
    Padda skrev 2012-09-04 15:07:14 följande:

    Du lär knappast bli bjuden oavsett vad du tar med om du har den inställningen
    Jag vet. Men om det är okej att ge bort uppenbart slitna begagnade varor och det materiella i grund och botten inte spelar någon roll så borde det inte spela någon roll om man får ett diamantörhänge eller en äppelskrott.

    Jag tycker ärligt talat den här tråden är lätt bisarr, eftersom så många blandar ihop äpplen och päron och inte ens verkar reflektera över det själva. 
    Jag har en Twitter nu! twitter.com/CMM_FL
  • CMM
    Padda skrev 2012-09-04 15:14:47 följande:
    Ok jag tolkade inlägget du kommenterade som ett tydligt sätt att ta avstånd till det materiella. Spelar ingen roll om det är en glasspinne eller ett diamanthalsband. Varför tävla i vem som köper mest och bäst när man kan skita i att ta med presenter om man vill? Det är ju upplevelser och minnen som är det viktigaste. På min farfars 75 års kalas tog jag inte med någon present men jag hade med min systemkameran och tog kort som han sedan fick på fars dag. Korten var väll också materiella iofs men poängen är att man kan ha ett bra kalas även utan gåvor
    Säger inte emot. Skiter också i det materiella. Men anser trots detta att man inte köper utslitna begagnade second-hand-kramdjur till ett barnkalas. Bättre då att rita en teckning eller något, eller t.o.m. komma utan present. 
    Jag har en Twitter nu! twitter.com/CMM_FL
  • CMM
    Jellybeanbaby skrev 2012-09-05 13:33:30 följande:
    Var nu lite ärliga och inte så sabla änglalika.

    Det är skitskabbigt att ge en gammal väl använd mjuk leksak i födelsedagspresent.

    Kom igen. Använd ert sunda förnuft.
    Ecksackt.
    Jag har en Twitter nu! twitter.com/CMM_FL
Svar på tråden Dottern fick en second hand nalle på barnkalaset.