• Queenie70

    Det är ok att mitt barn svär!

    Jag svär som en borstbindare. Min 4 åring har också börjat svära ( såklart)
    Jag har inget emot svordomar. Så länge man har ett rikt språk förövrigt så anser jag att svordomar är kryddor och förstärkningsord i språket som absolut inte behöver innebära att man har ett fattigt språkbruk eller dåligt ordförråd. Jag tillåter således mitt barn att svära. Det handlar om att utbrista "va fan" om nåt inte fungerar som det ska som exempel. Jag har dock talat om för
    Mitt barn att många tycker det är fult att säga så och att han kanske inte får säga så på dagis. Däremot så har jag uttalat att det är ok hemma. Det som däremot inte är tillåtet är att svära ÅT någon eller att vara elak vare sig elakheten innehåller svordomar eller ej. Någon som har nån kommentar om mitt förhållningssätt?


  • Svar på tråden Det är ok att mitt barn svär!
  • Flickan och kråkan
    jådåsåatt skrev 2012-09-16 20:29:48 följande:
    Fast barn tar faktiskt inte alltid efter. Jag svär relativt mycket och jag tycker som sagt att det är helt ok om min dotter svär. Trots det gör hon det aldrig och hon kräver konstant en ursäkt av mig varje gång jag svär:)
    Nej, barn tar inte alltid efter sina föräldrar, men det är trots allt rätt vanligt generellt. Barn som svär mycket, har någon i sin närhet som svär mycket. Det kommer någonstans ifrån - föräldrar, mor- eller farföräldrar, kompisar etc. Säger hon åt dig för att hon är medveten om svordomarnas innebörd (på ett djupare plan) och tar större avstånd från dem än du, eller för att det är tillfredsställande att kunna mästra mamma i något ämne ?
  • jådåsåatt

    Flickan och kråkan: tja du, hon är överlag väldigt mycket ordentligare än jag är i många avseenden. Tyvärr tror jag att det handlar väldigt mycket om att hon vill vara en duktig flicka, något jag ideligen försöker få bort. Hon är lite för mån om att göra andra till lags för sitt eget bästa.

  • Severus
    Martina1984 skrev 2012-09-16 19:40:12 följande:
    Ni är ju inte kloka, hur kan ni tillåta detta? Det finns inget värre än barns som svär!



    Det gör det visst....
    Piece of cake to get rid of a piece of shit...
  • Absens
    Helia skrev 2012-09-16 20:09:31 följande:
    Nej vanliga svordomar "gör inget" men att bli kallad fitta svider en del. Då brukar jag säga ifrån till grabben!
    Jag tycker att det är en hyfsat stor skillnad mellan att ropa "fitta" när man slår i stortån och att kalla någon för en fitta. Mina far har alltid tyckt att det är okej att vi ungar svär, men vi har inte fått kalla människor för cp, gubbjävel, fitta osv.
  • Helia

    Absens: Nej min son får inte kalla mig för fitta, hora eller liknande och om han gör det så säger jag ju ifrån.
    Men om han svär för han tappar nåt eller slår sig så skäller jag ju inte på honom.

  • fortsätt paddla

    Helia: Mina barn svär,men skulle dom kalla mig lr någon annan fitta skulle jag bli ruskigt förbannad.
    Det är en väldig skillnad på att använda svordomar och att svära ( nedvärdera ) åt någon.

  • Helia

    Jag är fullt medveten om det och det är inget jag varken gillar eller accepterar. Säger han så fula ord så säger jag ifrån för det mesta. Lite svårt ibland för man ska inte uppmärksamma hans dåliga beteende heller och han svär och säger könsord som om det vore ett tics. Oftast får det bättre effekt om jag inte bryr mig men ibland blir jag sur och säger till.

  • Absens
    Helia skrev 2012-09-16 21:30:18 följande:
    Absens: Nej min son får inte kalla mig för fitta, hora eller liknande och om han gör det så säger jag ju ifrån.
    Men om han svär för han tappar nåt eller slår sig så skäller jag ju inte på honom.
  • duntäcke

    Det är okej att våra barn svär. Dock inte könsord, varför är rätt logiskt. Fitta tex är inget som ska vara en svordom, det är en del av kvinnokroppen, som är jävligt bra att ha, inget man ska använda som kränkning/svordom. Och självklart får dom inte svära till folk.

  • Sthlm27

    Jag svär också i princip hela tiden, min dotter brukar säga till mig att man inte får säga sånt:)

Svar på tråden Det är ok att mitt barn svär!