Inlägg från: Utropstecknet |Visa alla inlägg
  • Utropstecknet

    Vad kostar det att åka ambulans ?

    Tycker att det är själviskt att du kalkylerar med att åka ambulans. Jag tycker att ambulans är till för akuta sjukdomsfall som hjärtstopp och liknande och om du nu vet hur din kropp fungerar tycker jag mycket väl att du ska nöja dig med en sjuktaxi som är en generös förmån i sig.

  • Utropstecknet
    älskarminfamilj skrev 2012-09-16 13:39:27 följande:

    Som sagt.. läs det jag skrev i trådstarten igen.
    Jag har läst trådstarten men tycker ändå att det är bättre för både dig, barnet och eventuellt hjärtsjuka och andra akutpatienter att du offrar dig och riskerar att få vara på förlossningen en "evighet".
  • Utropstecknet
    älskarminfamilj skrev 2012-09-16 13:49:09 följande:

    Jaha, jag trodde du skrev i ditt förra inlägg att jag hade räknat med att åka ambulans?
    I din första post räknade du med det men efter kritik gjorde du en tillägskommentar. Tycker du ärligen att det är sunt att överhuvudtaget se ambulans som ett alternativ? Förstår du inte hur tungt belastade de är. En ambulans är till för akutfall och inte för en gravida, envisa människor som inte vill tillbringa, i deras ögon, onödig tid på förlossningen.
  • Utropstecknet
    älskarminfamilj skrev 2012-09-16 14:00:19 följande:

    Ja, jag var tvungen att skriva till en kommentar pga att folk missuppfattade det jag skrev och menade i trådstarten.
    Gör detta mig skyldig till att jag då tänker åka ambulans in nrär jag ska föda ?
    Läs "gezelligs" inlägg nedan så får du svar på din fråga;
    gezellig skrev 2012-09-16 14:03:45 följande:
    Självklart ska man ta ambulans om inte annat hinns med, men att räkna med det anser jag och tydligen många med mig är fel. Nu har ju inte jag fött mitt barn ännu men krystvärkarna kommer ju inte från ingenstans, man får ju förvarning i form av andra värkar. På den tiden borde man rimligtvis hinna ringa en taxi, eller sjuktaxi om man nu inte har råd att betala för sig...


  • Utropstecknet
    Scream2 skrev 2012-09-16 22:34:20 följande:

    Sjukresa finns ALLTID! 

    Du kan åka ambulans om du får helt plöstligt är i full förlossning och det är omöjligt att sitta i en vanlig bil, om du får svinont hela tiden eller en störtblödning....annars tycker jag att du ser till att ta dig till förlossningen på annat sätt, precis som alla andra mammor, nästan...det finns ju den där klicken som anser de har rätt att åka ambulans bara för att...och skiter i om en tvååring dör under tiden... 
    Ja, jag blir ytterst provocerad när jag läser om människor som kalkylerar med att använda ambulans trots att de i god tid kan planera andra lösningar. Vi har för få ambulanser som det är och de få vi har ska i mitt tycke rycka ut på nödlarm och  inte bekvämlighetslarm.
  • Utropstecknet
    och skrev 2012-09-16 23:22:48 följande:
    Jag fattar inte varför ni måste sitta och spy galla över ngn som har tänkt ringa ambulans i slutstadiet av en förlossning om hon mot all förmodan inte har kommit in till förlossningen i tid.

    Och efter att ha ögnat igenom tråden kan jag konstatera att grundproblemet snarare är att det finns för få ambulanser. Alltså borde ni faktiskt lägga energi på att påverka budgeten inom landstingen istället för att skriva ilskna inlägg. Folk kommer alltid ringa ambulans i fall där det inte behövs. Och det går aldrig att göra en fullständigt bedömning över telefon.  

    Vad gäller själva tråden:

    Man kan faktiskt hålla en hövligt ton. Man måste inte läsa inlägg som fan läser bibeln, och man kan avstå från att skriva inlägg om ändå bara har tänkt vara otrevlig. Faktiskt.   
    Jag tror att provokationen ligger i att ts, av bekvämlighetsskäl, hellre är hemma för länge än tvingas vara på förlossningen en "evighet", dvs. hon tar hellre risken att vara hemma lite längre än brukligt än att åka in i tid. I mina öron låter det illa att kallt räkna med ambulans för att man inte tycker om att spendera tid på förlossning.
  • Utropstecknet
    och skrev 2012-09-16 23:42:17 följande:
    Trygghet är viktigt för en blivande moder. Om hon känner sig mer avslappnad i hemmet kan det vara bättre för förlossningsförloppet än att hon åker in tio timmar för tidigt.

    Men jag kan inte läsa att hon är bekväm, jag ser bara att hon säger att det kan gå fortare andra gången och att hon vill veta vad en ambulans kostar om hon skulle behöva ta sig in med hjälp av den istället för taxi. Resten har diverse medlemmar fabulerat ihop.
     
    Ja, det är ingen idé att gå i klinch då vi uppenbarligen uppfattar ts inlägg på olika sätt. Ts har i alla fall fått sin fråga besvarad och det är väl ändå det viktigaste.
Svar på tråden Vad kostar det att åka ambulans ?