Inlägg från: EnGladPingvin |Visa alla inlägg
  • EnGladPingvin

    Vad kostar det att åka ambulans ?

    Huruvida man ska få åka ambulans eller inte har naturligtvis inget att göra med hur mycket skatt man betalat i sitt liv och självklart har man skyldighet att i första hand försöka ta sig till BB på egen hand. Det innebär att har man ingen egen bil eller inget körkort har man ändå vanligtvis god tid på sig att i förväg planera för andra ressätt, t.ex. genom att en släkting eller vän kör eller att man tar taxi när det börjar närma sig. Man sitter inte hemma och väntar in i det sista tills det blir akut! Däremot händer det att komplikationer tillstöter (t.ex. störtblödningar) eller att det hela går fruktansvärt fort och man helt enkelt inte hinner. Då har man naturligtvis all rätt i världen att ringa efter en ambulans.

    En väninna till mig födde hemma helt själv då det tog en kvart från första värken tills att barnets huvud tittade ut. Då handlar det inte om att få skjuts av ambulans till BB för att föda där utan att ambulanspersonalen tar hand om mamma och barn som ligger i en hög på golvet och behöver hjälp in till sjukhuset. Inget taxibolag tar emot en nyförlöst mamma där barnet fortfarande sitter sammankopplat med mamman med navelsträngen.

    Att det skulle påverka hur mycket skatt man betalat är ju bara absurt. Det är behovet som avgör. Även de som inte betalat ett enda öre i skatt har precis lika stor rätt till ambulans om det finns ett reellt behov av det.   

Svar på tråden Vad kostar det att åka ambulans ?