• pontus1992

    Vi som kom ut ur garderoben när vi var vuxna

    Anonym (Nykomling) skrev 2012-11-02 10:39:16 följande:
    Eftersom jag hört andra homosexuella säga att de alltid känt sig annorlunda och att de visste redan som barn att de var gay, så har jag haft väldigt svårt att tro att jag efter 30 års ålder ska komma på att jag är det. Dessutom trodde jag att jag var som alla andra när jag var barn. Mina känslor och fantasier om andra tjejer har jag bortförklarat med att jag har ett tråkigt sexliv och en dålig relation.
    När jag började fundera på skilsmässa försökte jag visualisera mig själv med en ny man, och det funkade bara inte. Jag vill verkligen inte ha en ny man, även om han vore min ultimata partner så när det kommer till kritan så har han faktiskt en manskropp.
    Jag vill ha en kvinna, så är det bara

    Mitt nästa steg blir att begära skilsmässa och flytta. Jag kan inte berätta för fler vänner, även om jag egentligen bara vill skrika ut för hela världen att jag är kär på riktigt och att jag är lesbisk. Jag är rädd att min man ska få reda på det här innan jag är redo för flytt.
    Nu kommer dessutom jul och nyår snart och det är inte läge att dra nu. Samtidigt känns det fruktansvärt att tänka att julen som kommer förmodligen är den sista som jag firar i detta hus och med en "hel" familj.
    jag kom ju ut som 13 åring så är ju inte i samma sits som dig.. däremot har jag vänner som kommit ut senare i livet och som jag förstått det på dem har de alltid blivit respekterade för att de kommit ut.. De flesta som levt i Heterosexuella förhållanden har faktiskt fortfarande väldigt god kontakt och blivit helt och fullständigt accepterade av sina fd partners. Visst det har tagit lite tid för vissa men tillslut brukar expartnern själv kunna erkänna att det varit något fel med förhållandet och det kanske var det bästa med att det tog slut som ett kärleksförhållande och det har fortsatt som ett vänförhållande istället. Hoppas allt går bra för dig och welcome to the family som man säger lite HBT aktigt ;)
  • pontus1992
    Anonym (Nykomling) skrev 2012-11-07 09:15:50 följande:
    Jag tycker inte det är konstigt med homo- eller bisexualitet. Men det känns som att en stor del av samhället tycker det är onormalt, äckligt och skamligt. Det är ju enklare att leva ett heteroförhållande eftersom samhället är anpassat för kärnfamiljer. Jag vill inte att folk ska tycka att min kärlek är äcklig. Jag vill inte behöva rädd för taskiga kommentarer eller hot om jag visar min kärlek öppet. Det kanske är därför jag känner att jag behöver få andra att förstå att det är precis samma kärlek som i "normala" förhållanden.

    Sen har ju jag haft mycket fördomar om homosexuella som inte alls passar in på mig, och säkert inte på särskilt många andra homosexuella heller. De fördomarna har gjort det svårt för mig att verkligen tro att mina känslor är äkta och inte nån konstig inbillning.

    Jag har också alltid framstått som en enorm killtjusare, jag slänger gärna ur mig kommentarer om jag ser en snygg manskropp. Vilket nog får andra att tveka till att jag skulle vara lesbisk. Men jag har alltid hållit tillbaka kommentarerna när jag sett en snygg tjej. Jag är väldigt öppen av mig och berättar gärna för andra om jag är kär eller om jag tycker nån är snygg. Så jag vill ju kunna säga att jag gillar tjejer lika naturligt som att säga att jag gillar killar (om jag nu hade gjort det). Män kan vara snygga och sexiga, men jag vill inte ha sex eller leva med dem.

    jag tror att de flesta tror att man blir sedd på ett annat sätt som hbt än som heterosexuell och det är tyvärr lite hbt rörelsen och rfsl:s fel jag tror att de ibland vill känna sig lite som offerlamm och överdriver diskrimineringen av hbt personer. Som någon chef på det där företaget som berätta tidigare om de två flatorna på hennes arbetsplats de flesta skiter nog fullständigt i vem eller vilka vi blir kära i. Tyvärr finns det ju några som gör det men de är egentligen bara att ignorera. Jag jobbar inom hotellbranschen vilket är en rätt stor bransch för homosexuella speciellt då bögar vi är 4 st på hotellet jag jobbar och ingen av oss känner oss diskriminerade eller behandlade på annat sätt än de andra.. Som förra helgen va vi 4 killar bara jag som bög som var hos en kollega och tog några öl och det var inget konstigt med att vi alla klädde av oss nakna och basta tillsammans då var det nog min "rädsla" för att de skulle bli rädda eller nåt för mig.. jag satt med handduk i början fast heterokillarna tog av sig allt.
  • pontus1992
    Anonym (Nykomling) skrev 2013-01-11 12:27:24 följande:
    Det känns verkligen underbart att ha erkänt för mig själv att jag är lesbisk. Nu har jag kommit ut för fler vänner och alla har tagit det bra. Många säger att det märks på mig att jag mår bra. Själv känner jag mig friare och som att en stor tung vikt lyfts bort från mig. Min terapeut som i början verkade ha svårt för att acceptera min läggning har gjort en hel omvändning och säger att det nog är för att jag frigjort min skam kring homosexualiteten som jag äntligen mår bra. 

    Det är så konstigt att jag för första gången i mitt liv kan säga att jag mår bra och det trots att hela mitt liv rasar och jag måste definiera om min identitet.

     



    hoppas på ett underbart nytt år med massa kärlek för dig.. ses vi i prideparken i sommar lol
  • pontus1992
    Anonym (Nykomling) skrev 2013-01-11 20:33:20 följande:
    Tack ska du ha! Paraden, ja vem vet. Känner verkligen för att skrika ut till hela världen att jag är lesbisk och så jävla stolt över det



    Det du skall vara stolt över är att du äntligen accepterat för dig själv att du är lesbiskt.. att vara lesbisk är inget att vara stolt över lika lite som att man skall vara stolt över att vara bög, bi, trans eller heterosexuell.
  • pontus1992
    Anonym (Förvirrad tjej) skrev 2013-01-12 03:34:17 följande:
    Underbart att läsa den här tråden! Jag sitter inte i samma situation, jag är singel. Känner dock mer och mer att jag dras till tjejer. Jag har några nära vänner som det kommit på tal och då har jag berättat att jag absolut skulle kunna tänka mig att vara med en tjej, men inte ens för dem har jag vågat berätta allt som jag tänker. Kan ju knappt erkänna för mig själv. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Samtidigt är det väl bättre att ta tag i det nu än att sitta som vissa av er gör i en relation med en man och komma på att det verkligen inte är det ni vill. Det snurrar som sagt ganska bra i min skalle..



    Vad är det som är jobbigt med att du evt är homosexuell? Jag rekommenderar att du går in på RFSL hemsida där finns det telefonnummer till deras hotline där du kan prata med tjejer och killar i samma situation.

    Jag som hade en helt "smärtfri" outing och accepterade det helt för egen skull från början har jag svårt att sätta mig in i en situation där det är svårt att inte själv acceptera det.
  • pontus1992
    Anonym (Lärande) skrev 2013-01-21 18:50:08 följande:
    Var du säker på din läggning som 13-åring alltså? När hade du homosexuellt umgänge första gången? Aldrig prövat heterosex?



    jag hade sex då jag va 13 och nej jag har aldrig provat heterosex.
  • pontus1992
    Anonym (Lärande) skrev 2013-01-21 22:14:20 följande:
    Det var ju extremt tidigt. Har du efteråt önskat att du hade väntat med debuten?



  • pontus1992
    Anonym (Lärande) skrev 2013-01-22 15:03:44 följande:
    Vissta föräldrar och kompisar om att du var aktiv? Funkade det bra? Många föräldrar är väl oroade om ungdomarna debuterar  tidigt och man kan tänka sig att det var ännu större oro om det gällde homosexuella relationer?



    ja både föräldrar och vänner kände till det. varför skulle det vara vara större oro för föräldrar om man har homosexuella barn? Graviditetsrisken är ju inte speciellt stor så en grej mindre att oroa sig över.
  • pontus1992
    Anonym (Lärande) skrev 2013-01-23 08:22:51 följande:
    Nej, det är klart, men alla föräldrar ser det kanske inte så. Man kan ju oroa sig för olika partners, smittor, utnyttjande etc. Sexuellt sett var du ju bara ett barn. Hade du fast partner eller tillfälliga? Jämnåriga, äldre? TS, nu kapar jag tråden lite här, men det är ett led i min strävan att lära mig mera om homosexualitet. Jag ska nog fundera mera på problematiken att komma ut som vuxen också.



    Jag hade en fast jämnårig partner vi var tillsammans i 3 år. Du är ju svårt att lära sig om homosexualitet genom att bara se på min erfarenhet. Vi är ju alla olika precis som heteron. Jag är inte en mall hur man är som homosexuell.
  • pontus1992
    Anonym (Lärande) skrev 2013-01-23 09:45:50 följande:
    Nej, jag tror inte att du är en mall. Men det är en intressant modell, att komma och och bli aktiv som 13-åring. Själv var jag oerfaren hela min tonårstid och mycket längre än så. Har du nån aning om när genomsnittsdebutåldern för homosuexuella är. För dem som vet om och accepterar sin läggning redan i tonåren?



    vet faktiskt inte detta är bara gissning men tror det är fler som var i åldern jag var med debuten än heteron. men sen tror jag även det är äldre ålder på de som har sen debut. vet faktiskt säkert 10 tal kompisar i 20-22 års ålder som inte haft sin debut än. Bland de öppna är man nog väldigt tidig eller väldigt sen.
  • pontus1992
    Vit Lilja skrev 2013-01-23 12:00:35 följande:
    Jag är inte alls i samma sitaution och saknar helt förståelse, men jag tror det är viktigt att fler kommer ut i vuxen ålder och jag hoppas du får en härlig relation nu som vuxen, som fungerar på alla plan. 

    (Jag är nästan säker på att min mamma skulle föredra ett liv med kvinnor och jag skulle bli glad snarare än förvånad om hon "kom ut". Hon har inte levt med en man på väldigt länge och gör det klart och tydligt att hon väldigt mycket hellre vill vara själv än att behöva dras med en man igen. Jag hoppas för hennes skull att hon snart hittar en troligtvis kvinnlig partner) 



    du kanske ska lyssna på din mamma och lita på att hon vet vad hon vill. Hon vill vara själv säger hon. Det behöver ju inte betyda att hon inte träffar män men inte vill ha ett förhållande.
  • pontus1992

    lite ot men vill bara berätta om lite nyheter från qx gaygala.. Äntligen har kungahuset visat sitt stöd med att skicka Viktoria till gaygalan för att dela ut priset för årets HOMO som blev Jonas Gardell..

  • pontus1992
    Anonym (Nykomling) skrev 2013-02-05 10:19:24 följande:
    Härligt! Inte helt oväntat att Gardell blev årets Homo, hans Tv-serie har ju fått otroligt mycket publicitet, med all rätt, den var helt suverän. 

    Har galan redan varit eller? Vet du när den visas på Tv? 



    Galan var igår lite bakis idag ;) det ska visas på 4:an på lördag tror jag
Svar på tråden Vi som kom ut ur garderoben när vi var vuxna