• Anonym

    Tänker lära mina barn ett eget språk!!!

    Ant3 skrev 2012-09-26 10:46:15 följande:
    HAHAHH! "Föräldraperson". Satte kaffet i halsen, tack!
    Dagens garv
  • Anonym
    puss skrev 2012-09-26 10:50:15 följande:
    Både idiot och troll är könsneutralt. Va bra.
  • Anonym

    Jag tycker vi ska ge Ts förslag på användbara ord istället för att kritisera.


    pluvdo skrev 2012-09-26 10:42:06 följande:
    Om de använder ord som klipperson när de blir äldre så kommer folk tro att de är utvecklingsstörda.
    Äldre =gammelperson
    utvecklingstörd =stördperson

    Glad
  • Anonym

    Jag kommer lära mina barn att det finns två kön - flickor och pojkar. Jag kommer lära dem att det finns det pga fortplantningen. Jag kommer lära dem att det är lika bra att vara flicka som att vara pojke, att ingen är mindre värd. Att vi är olika på flera sätt och kompletterar varandra, att båda behövs. Jag kommer lära dem att man får ha rosa om man vill, oavsett vilket kön man tillhör, och att man inte behöver om man inte vill. Rosa är bara en färg, som alla andra färger. Jag kommer aldrig förneka att kön finns, eller att könen är olika. Det vore att ljuga. Pojkar sr inte mens, flickor har inte skäggväxt, pojkar har pga testosteron (generellt) större muskelmassa och är starkare. Flickor har bröst. Pojkar står och kissar (i de flesta fall). Det är svårt för flickor att stå och kissa. Flickor (eller nja, kvinnor) föder barn. Osv osv osv. Sånt kommer aldrig att förändras - det kommer alltid att finnas två kön och dessa kommer alltid att vara olika. Men båda är lika mycket värda och förtjänar samma respekt. Människor av olika etniska ursprung är också lika mycket värda, men har fortarande olika etniska ursprung. Och det är det vi ska lära våra barn. Allt annat är trams.

  • Anonym

    du känner att din mamma förpestade ditt liv med rosa klänningar och nu ska du jävlas med dina egna barn? ordförråd är ett ont måste, det är standardprov i svenska när man går i trean och du vill säkert att dina barn ska få bra betyg. men att skriva postperson, klipperson kommer inte göra dina barn till genier på papper.tycker du ska säga som det är. en frisör kan vara både man och kvinna. genus handlar inte om att ta bort män och kvinnor utan att göra dom lika. du tar bort det helt och det finns inget ord för icke/bådakönade personer som normala människor använder. man kan inte vara både man och kvinna. vi kvinnor har vissa fördelar och männen har sina. men vi kan leva våra liv precis som vi vill... vårt kön sätter inga stopp för vårt yrkesliv, vår lön eller vår delning av hushållet.

  • Anonym
    Anonym (irriterad) skrev 2012-09-26 11:30:43 följande:
    Det sistnämnda var alldeles för långt!
    Frisör är både kvinnor och män, lika så kockar.... Väldigt få yrken och titlar har genus om man inte väljer det själv.
    Lärare, direktör, försäljare, säljare, butikspersonal, banktjänsteman, handläggare, lokalvårdare, styckare, ambulanssjukvårdare, sjuksköterska, gynekolog... U name it, alla kan vara både kvinnor och män!
  • Anonym

    Hahahahahahahaha, dra mig baklänges vad lustigt om TS nu är seriös.

  • Anonym

    Den här tråden påminner mig om hela den där grejen med Herr Gårman. Att det skulle finnas en FRU Gårman också minsann! Det faktum att själva leken med ord helt försvinner då, man säger inte "fru går man för att inte bli överkörd", utan "här går man för att...".. Så jävla korkat så det är fan inte sant.

  • Anonym

    Det låter ju helt vrickat men visst. Vill du ge dina barn ett språkhandikappat liv så gärna för mig.

    Saker heter vad det heter, så är det.
    Din man är sund i sin åsikt.

  • Anonym

    Stackars barn som alltid kommer få problem pga att de inte kan prata svenska ordentligt.. 
    När jag var liten sa jag utomlänningar (utomlands- utomlänningar). Både vuxna och barn skrattade åt mig. 
    Nu har jag lärt mig säga rätt men jag förstår inte hur man medvetet vill lära sina barn att prata bebisspråk. 

  • Anonym
    Oon skrev 2012-09-26 12:01:39 följande:
    Shit va omständigt, men va fan kör på så har vi andra något att roa oss åt!
    mammatilljulia skrev 2012-09-26 12:02:13 följande:
    Undrar ifall man ska skratta eller gråta? Stackars barn.. Antar att detta innebär att dina barn aldrig någonsin kommer få se på Disneyfilmer heller? Där det finns prinsar och prinsessor i väldigt många utav filmerna?


  • Anonym

    Stackars barn. Det är just sådana som du som inte borde ha barn.

  • Anonym

    Funderar också lite på hur du ska göra med ord som MANdatperiod, MANdarin och HONung...liksom, var kommer du dra gränsen? Kommer dina barn veta vad en Mammut är?

  • Anonym

    Jag är förvirrad! Du menar genus hoppas jag. Att försöka göra samhället könslöst är nog inte det lättaste, däremot är det viktigt att vara medveten om att det finns konstruerade genus som kan begränsa oss och det är där barnen ska göras medvetna. Det görs knappast genom ett påhittat språk utan att ta diskussioner.

    När ditt barn vill ha en lång klänning till förskolan fråga: "Kommer du kunna klättra i den?, "Kommer du kunna springa ditt snabbaste i den?

    När ditt barn får kommentaren "Oh, vad söt du är!" Svara: "Ja, men det är inget emot hur stark/snabb/smart hen är".

    Öppna möjligheter för dina barn, oavsett biologiskt kön. Lär dem tänka utanför boxen, då blir de starka och självständiga individer.     

  • Anonym

    Nej, jag (inlägg 194) tycker också att det är en intressant diskussion. Det är ingen tvekan om att språket i högsta grad påverkar könsrollerna. Att reflektera över vad man säger och vilka ord man väljer är otroligt viktigt, det känns bara som om ts missat målet lite.

  • Anonym

    Troll igen! roligt dock med orden, måste försöka hitta på fler bara för skoj skull. Massor av ord är ju redan ändrade! Tycker att alla pojkar ska gå klädda i klänning och strumpbyxor för att vara så neutrala som möjligt, männen ligger långt efter kvinnorna så fokus bör läggas på killarna. Byxor började kvinnor med för lääänge sedan så det är dags för killarna att ta ut svängarna lite och variera sig, varför finns inte klänningar med som unisexkläder för eller finns det? Är kvinnokläder så hatade att vi måste klä oss som männen för att bli accepterade?

Svar på tråden Tänker lära mina barn ett eget språk!!!