• Indiansommar

    Bakar inte folk rulltårtor idag??

    Såg på hela Sverige bakar och där skulle de göra en dröm rulltårta, och det verkade inte som att mer att en eller två någonsin bakat rulltårta i någon form. Jag blev så förvånad, det trodde jag i min enfald att var och varannan bakade! Så min undran är nu, bakar du rulltårta och i så fall vilken sort? Jag älskar att baka både en vanlig med sylt i och dröm rulltårta. Det är bara så gott, och perfekt att ha som bakelser om man inte orkar göra en riktig tårta Tungan ute

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-29 22:10
    På sidan 2 inlägg 14 och 15 hittar ni recept

  • Svar på tråden Bakar inte folk rulltårtor idag??
  • Insatt

    Jag brukar baka vanlig vaniljrulltårta med sylt eller marsankräm i mitten. Ofta gör jag bakelser av dem med grädde och bär. Ibland till och med prinsessbakelser med marsangrädde och marsipan. Gott!

  • Insatt
    lovely89 skrev 2013-07-20 14:50:07 följande:
    Hur gör man med sockret på rulltårtan för det står ju i alla recept att man ska strö socker på bakplåtspapper sen vända tårtan på sockret men då smälter ju sockret och kakan blir kladdig och äcklig..

    Alla andra lyckas ju så hur gör man ???  
    Jag fick tips i hemkunskapen om att sockra på rulltårtan, lägga på bakplåtspapper och så vända hela härligheten med hjälp av ett ugnsgaller eller liknande. Smidigt och fint resultat varje gång. :)
  • Burberry

    Bakar sällan överhuvudtaget, men bakar jag så är det ofta just drömtårta. Ibland gör jag en chokladrulltårta med kvarg-bananfyllning. Min mamma gjorde ofta bakelser av rulltårta med grädde o banan på. Gillar det själv också, men blir väldigt sällan att jag bakar rulltårta med sylt inuti.

  • Aniiee

    Min mormor hade alltid rulltårta när vi kom hem till henne =) (INTE 40 år sedan, utan bara 6...) Jag misslyckas alltid med rulltårtor just nu, för min ugn är ett rent helvete. Tur att jag ska få en ny... Men idag ska jag baka hemma hos "familjen", deras ugn funkar som en liten varmlufts-dröm, så det blir rulltåra med rabarber- jordgubbsgrädde med kondenserad mjölk (eg glassmet). Stora tjejen fyller år, så det blir istället för vanlig tårta....


    Yaoi is the opiate of the fangirls
  • studentska

    Jag älskar rulltårta och nu på sommaren är det perfekt att göra med färska bär och sen ha något till t.ex. grädde eller vaniljvisp som efterrätt. Annars gör jag rulltårtor med t.ex. sylt, chokladsmörkräm eller nåt annat smarrigt i.

  • ytrewq
    Rynkar på näsan

    Den här tråden gör mig både hungrig och sugen på rulltårta...
  • roffe

    Jag skulle vilja göra en med ett fint mönster. Men jag är så kass så det lär bli fult bara :P

  • cloudberry79

    Nej, jag kan och har gjort det mycket förut, men tycker att de torkar fort och är rätt trista att bjuda på.


    (M)amma till V -07 och E -12
  • ytrewq
    cloudberry79 skrev 2013-07-20 21:23:26 följande:
    Nej, jag kan och har gjort det mycket förut, men tycker att de torkar fort och är rätt trista att bjuda på.
    Du får gärna bjuda mig på en rulltårta eller två Skrattande
  • SupersurasunkSara

    Har bakat det någon gång, men är inte förtjust i det. Måste ätas upp på en gång för att inte bli tråkig och torr. Gillar dessutom inte sylt i bakverk Men chokladrulltårta med marsankräm i kanske vore nåt.

Svar på tråden Bakar inte folk rulltårtor idag??