Inlägg från: Anonym (Sötnöt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sötnöt)

    Tänker oavbrutet på att äta

    Frukost idag blev gröt och flatbröd med keso och lättost. Känns som enorm frukost mot vad jag normalt brukar äta, men kanske tar det udden av suget på kvällen.

    Har lyckats ta mig igenom Coop Forum på morgonen utan att stanna vid godishyllan, men det var riktigt tufft. Nu ska jag jobba i ett hela dagen fram till 15, och sedan är det mer träning för store sonen så det gäller att inte falla för snabba snacks i förbifarten. Jag ska klara det!

    Lycka till alla idag!

  • Anonym (Sötnöt)
    Anonym (Gottoblandat) skrev 2012-10-10 11:08:15 följande:
    Godmorgon! Idag är det kämpigt. Jag är ledig o bara hemma o i förrådet hänger en hel ica kasse med godsaker.
    Råkade jag se...
    Nu ska jag städa!
    Du kommer att få ett mycket välstädat hem! Håll ut!
  • Anonym (Sötnöt)

    Jaha, då har vi min rapport här då.

    Går jättebra just nu med godisfria livet! (Skrämmande bra, även om suget är stort!) På kvällarna har jag dragit fram en stickning jag började på förra vintern, så jag har något att göra med händerna. Fungerade igår kväll i alla fall, återstår att se om det fortsätter göra det.

    Har ätit bra grötfrukost idag igen och ägg och flatbröd till det. Ett par plommon har slunkit ner då jag började jobba grytidigt imorse. Känns ok, än så länge!

  • Anonym (Sötnöt)
    Anonym (Kolhydrat) skrev 2012-10-11 08:51:32 följande:

    Är det fler än jag som tycker att det är lättare att hantera hunger än sug? Hungrig kan jag gå ganska länge men efter att jag ätit och bara blivit lagom mätt så kommer suget och det är nästan omöjligt att stå emot.
    Absolut! Suget är värst. Hunger är helt ok, och då väljer man ju oftare matiga alternativ. Sug är ju bara sött, sött och sött som gäller, och i orimliga mängder. Är jag hungrig kan jag lika gärna ta ett ägg och några skivor skinka.
  • Anonym (Sötnöt)
    Anonym (Tess) skrev 2012-10-12 10:49:01 följande:
    Alltså ser ni mina texter!?

    sjukt långa ju! :O
    tänker inte ens på det när jag skriver.. 

    kanske lite mer bråttom med den där hjälpen än vad jag först trodde..     
    Jag men babbla på du bara! Det är ju det tråden är till för. Oftast känns det som jättemycket text när man skriver, men jag tycker i alla fall inte att det är jobbigt att läsa det.

    Här är jag inne på femte godisfria dagen och knaprar morötter, men ikväll blir det i alla fall lite snask med minsta sonen, som jag är ensam hemma med (maken jobbar kväll och store killen ska på disco).
    Men även om jag är stolt över att ha klarat fem dagar utan gottis, så är ju inte problemen lösta. Jag vet ju att jag kan avstå, men det är ju inte där problemet är. Jag ersätter förmodligen så småningom mitt beroende med något nytt. Inte förrän jag kommit tillrätta med mig själv och mår psykiskt bra kommer tvångstankarna (vilka de än för stunden än är) att ge med sig.

    Jag har funderat på terapi typ KBT, men jag gör precis som du, spelar en roll och sätter upp en fasad och det gör att jag tror egentligen inte att det skulle hjälpa mig om ingen terapeuten är otroligt skicklig och ser igenom det. Den där fasaden har jag jämt. På jobbet, hemma, till och med inför maken. Han vet att jag är missnöjd med hur jag ser ut, att jag har kroppskomplex, men mitt självhat vet ingen något om. Jag anser mig vara en vårta på mänsklighetens näsa, trots att jag vet att det inte är sant egentligen, och helst vill jag bara vara ifred och ensam med mina dumma tankar.

    Men hoppet om att jag någon gång kommer att må bättre och trivas med mig själv gör att jag ändå kämpar på även om det känns meningslöst ibland. Jag ska fan i mig inte ge upp, det finns ett bättre liv och det förtjänar ju jag även om rösten i mitt huvud protesterar redan när jag skriver orden här.

    Och där blev det ett långt inlägg från mig också!
  • Anonym (Sötnöt)
    Anonym (igen) skrev 2012-10-12 11:58:39 följande:
    Trillade dit ordetligt igår igen efter många bra veckor.Känns så hopplöst.Som att jag aldrig kommer att komma ur detta.Trots all hjälp jag fått.Är som att när en spärr släpper så existerar inget annat än att få äta.Inget annat är värt något.Suck!
    Upp igen! Försök att inte skuldbelägga dig själv utan ta det med ro. Om du slutar med skuld och skamkänslorna och tänker som så att det var någon annan - inte du - som åt allt, hur känns det då? Vad skulle du tycka om den personen? Att den är mindre värd? Eller h*n kommer bli supertjock? Eller bara att jaja, en gång är väl ingen gång... Troligtvis det sista va?

    En gång kanske inte återfallet kommer - kan det inte vara värt att se om det här var det sista?
  • Anonym (Sötnöt)
    Anonym (igen) skrev 2012-10-12 12:10:43 följande:
    Tack för era kommentarer.Grjen är den att jag redan är supertjock ju! Behöver gå ner om inte annat för mitt trasiga knäs skull.

    #98 Jag gick KBT i grupp på min vårdcentral i Sthare-metoden.Kostade inte mer än frikortsgränsen  
    Ja, men vadå? Om du nu är supertjock, så är det fortfarande ingen värdering på din person. Bara ett objektivt konstaterande. Du är ju lika bra i alla fall! Blir du smalare av att du känner dig värdelös och oduglig eller leder det ännu mer troligt till nästa återfall? Om svaret är nr 2, så mår du troligtvis bättre av att släppa det och acceptera att det har hänt, och då blir det inte lika farligt och laddat och därmed ingenting du går och oroar dig för. Och när jag oroar mig för något liknande brukar det oftast inträffa, för att jag inom mig förväntar mig själv ett återfall.

    Jag vet ju inte hur du fungerar, men mina hets- och överätningar har minskat drastiskt sedan jag försöker sluta hänga upp mig på dem. Om jag har ätit för mycket, så försöker jag avdramatisera det. Ingen kompensation, inga skuldkänslor. Jag lyckas inte alltid, men f*n så mycket bättre jag mår de gångerna jag gör det!
  • Anonym (Sötnöt)
    Prissans skrev 2012-10-12 14:42:54 följande:
    Detta skulle ju bli min fjärde bra matdag! Men eftersom sambon glömt en halv liten skål med gelehallon på bordet o jag visste att jag ska äta en gott o blandat ikväll så åt jag upp de också!
    Men jag rörde de inte förrän efter powerwalken o frukosten!

    Fredagar ska ju bli min dag då jag får synda... så ok, that's fine :)
    Mmmm, geléhallon! Gott!
    Fredagar är också min "äta vad jag vill-dag". Jag väger mig alltid på morgonen på fredagar och då känns det som att det är ok att äta vad jag vill, för det hinner jag rätta till innan nästa vägning. Jag är ju rätt smal, men har ätit så dåligt/oregelbundet det senaste året att jag väger mig för att se om jag kan hitta balansen med kost/träning. Vikten är ok, men vanorna är skit.

    I helgen blir det nog gymmet imorgon, och sedan en löprunda på dryga milen på söndag. Hoppas det blir fint väder!
  • Anonym (Sötnöt)

    Hej alla!

    Nu är jag hemkommen från gymmet, och trött i hela kroppen. Jag försöker bygga muskler på min klena kropp och få ner fettprocenten lite. Jag inspireras av fitnessbloggar, de har mycket bra mattips och framför allt använder de maten för att bygga upp kroppen, inte tvärtom som jag har gjort. Jag känner att min stress kring maten släpper när jag läser dessa bloggar.

    Jag har en sån där fånig dröm om att träna fitness på allvar någon dag. Få den där seniga och muskulösa kroppen typ som gladiatorerna har. Vet är merparten av befolkningen tycker det är skitfult, men jag fascineras över att det går att forma kroppen så med disciplin och hård träning. Dit vill jag komma en dag när barnen är större och jag har mer tid.

  • Anonym (Sötnöt)

    Haft en bra söndag, trots att jag ätit rätt mycket. Började dagen med att springa 11.6 km i ösregn, och sedan var jag och lyssnade på sonen som sjöng i kyrkan. Efter det blev det grönsaksauktion i församlingshemmet, med kyrkkaffe och allt. Supermysigt, även om jag inte är troende alls. Fick med mig massor av goa grönsaker hem (och betalade överpris för merparten av dem).

    Sedan var vi hemma hos bonusdottern som fyllde år, och nu laddar jag inför Solsidan genom att hälla upp en skål med ostbollar,

    Imorgon är det måndag och jag körytterligare en godisfri vecka. Ser fram emot den. Ska försöka att träna duktigt med kondition denna veckan också.

  • Anonym (Sötnöt)

    Måndag morgon! Nu laddar vi för en vecka med ett avslappnat förhållande till maten, eller hur? Inga skuld- eller skamkänslor om vi inte fixar att hålla handen från godisskålen en tisdag eftermiddag eller inte kan låta bli en bit fikabröd på jobbet en dag. Det gör inget. Nya tag bara efter det, inte en tripp till ICA för inköp av 500 g lösgodis bara för att dagen ändå är förstörd!

    Låter enkelt va? Vi vet ju dock att det inte är så, men jag tänker kämpa på. Laddad till tusan!

  • Anonym (Sötnöt)
    Prissans skrev 2012-10-15 07:24:14 följande:
    Söt: du har så så rätt! Hade varit så skönt att lägga skulden åt sidan o må bra o njuta av livet!
    Vi har det ju rätt bra egentligen! :)

    Låter som om fin söndag var jättefin! Själv fick jag min dotter "tillbaka" :)
    Visst har vi det helt ok egentligen! Så dumt att lägga så mycket negativ fokus på något så bra som mat egentligen är. Men attan vad svårt det är! Så fort jag tar en extra ostskiva på mackan kommer ju skuldkänslan och tanken att jag borde låta bli. Men varför egentligen? Jag måste ju äta för att orka leva. Och i det stora hela, vad spelar det för roll om jag äter en ostskiva för mycket? En annan dag kanske jag äter mindre än jag borde, men det glömmer jag ju bort. Återigen - negativa tankar tar för stor plats.

    Måndagsfilosofi! Nu ska jag bli praktisk och rota fram en matlåda ur frysen!
  • Anonym (Sötnöt)

    Prissans: Är det inte Imodium man kan ta? Jobbigt låter det i alla fall.

    Här går det så där... Har hemfallit åt att äta naturgodis istället i två dagar, och det har lett till ett halvt kilos viktuppgång denna veckan. Och så moffar jag frukt så magen är som en ballong. Men jag har inte köpt godis! Och det är en positiv sak som uppväger det andra rätt bra. Så småningom kan jag nog trappa ner resten också.

  • Anonym (Sötnöt)

    Haha, tyvärr är det ju just de naturgodisarna jag köper (älskar kanelöpplen med yoghurtöverdrag), men jag är också medveten om det höga kaloriinnehållet. Men eftersom vikten inte är mitt problem egentligen (52.5 kg till 168 cm), så får det vara ok, så länge jag inte köper vanligt lösgodis. Men igår och idag blir det inget naturgodisshoppande, nu håller jag mig till frukt och laddar inför en rejäl godispåse till fredagskvällen.

    Helgen bjuder på löpträning, gympass och badmintonpremiär med barnen, ska bli så skoj! Vad ska ni andra göra?

  • Anonym (Sötnöt)

    Laddat upp med en påsa snackmorötter, äpple och plommon idag! Var otäckt nära naturgodishyllan, men stod emot. Inte på morgonen utan senare får jag äta. 
    Kan någon förstå varför jag har det där behovet av omedelbar tillfredsställelse? Varför är det inte ok (för mig) att längta efter att äta något gott ikväll? Varför känns det som att det är NUUU jag måste ha det där goda, och sedan trycker i mig det på fem minuter och ångrar mig efteråt? Det är ju inte ens gott, för jag hinner inte njuta av vad det smakar under den stunden.

    Jag blir knäpp på min hjärna ibland! Men jag ska komma underfund med den, om det så blir det sista jag gör så ska vi bli vänner och kunna samarbeta en dag, det svär jag på!

  • Anonym (Sötnöt)

    Hallå alla! Hur går det?

    Här känns det rätt ok. Det är måndag och det är ju jobbigt på alla sätt, eller hur?

    Strax ska jag åka och handla på lunchen. Storhandling hem. Antar att det kommer att slinka ner något gott, men jag kommer inte att skuldbelägga mig själv, utan om jag inte kan stå emot, så ska jag i alla fall halvera mängden av gott jag köper. Babysteps!

    Igår gjorde jag i alla fall ett jättestort framsteg! Köpte lite lösgodis i affären för att ha till Solsidan. Tänkte att jag kan ju äta en bit på hemvägen (läs: hela påsen, för jag kan inte ta en bit och sedan sluta...), men med handen på väg ner i påsen blixtrade det till: Nej, jag tänker inte göra mig själv besviken igen!!! Och jag sparade allt till Solsidan! Men oj, vad det var svårt.

    Jag tänker satsa på sådana små framsteg. Spara fem minuter längre än vad jag tänkt mig. Inte äta på vägen ut ur affären, utan vänta. Bara lite. Och sedan utöka det. Inga förbud, bara vänta lite till. Till slut kanske jag kan vänta ett par timmar, eller en dag och kanske till och med ändå till helgen! Ser fram emot när jag en onsdag kan köpa en god chokladkaka och säga till mig själv: "Oh, vad det ska bli gott på fredagskvällen tillsammans med ett glas rött vin!"

  • Anonym (Sötnöt)
    Alltid Daph skrev 2012-10-22 15:23:12 följande:
    Åh, vad bra! Helt rätt inställning tycker jag. Bara vänta lite, men inga förbud. Det ska jag också försöka med.

    Paris var sådär. Jag var väldigt risig och hade hemskt ont i halsen. Tappade rösten också så det hjälpte ju knappast till för att jag skulle känna mig bekväm, social och rolig bland kollegerna som jag inte träffat på snart ett år. Kände mig ganska utanför faktiskt. Åt det som serverades men utan någon större entusiasm. Kanske några pain du chocolat för mycket till frukost, men det gör faktiskt inget. Det är vardagsvanorna som gör skillnad, inte det man äter i undantagsfall.
    När jag kom hem låg en ambrosiakaka på köksbänken med en lapp där det stod Välkommen hem. Jag älskar dig! Då blev jag glad. =)  Jätteskönt att vara hemma igen!
    Å, vad gulligt! Hemma är alltid bäst!
    Och helt rätt, det är vardagsvanorna som gör skillnaden! Synd att du inte var pigg nog att njuta ordentligt av resan, men Paris ligger väl kvar ett par år till!
  • Anonym (Sötnöt)
    Alltid Daph skrev 2012-10-23 09:11:03 följande:
    God morgon!
    Har fyra sluskätardagar bakom mig, så nu är det hög tid att bromsa. Igår blev det 500 g godis, en massa mackor plus pizza! Inte bra. Men ny dag och nya tag! Känner ingen ångest faktiskt. Bara ett Jaha, det var inte så bra, men ingen skada skedd, nu gör jag rätt idag istället. 
    Det är rätt inställning. Ryck på axlarna och gå vidare. Inget att göra någonting åt. Bara att lära sig av misstagen och göra bättre val nästa gång.

    Just nu har jag svårt att göra de bra valen, men jag tar det med ro. Det är stressigt runt omkring, jag flänger runt på aktiviteter och packar matsäckar och gympakläder var och varannan dag. Min bonuspappa är svårt sjuk i cancer, och jag försöker fokusera på det som känns bra. Träningen är viktigast att den blir av, och tränar jag kan jag ha överseende med mina lite sämre matval. So what om jag äter lite fel just nu. Jag gör en massa rätt också. Betydligt mer frukt och grönt i kosten än för bara ett par veckor sedan. Betydligt färre överätningar och jag har inte slukat alla barnens godisrester.

    Prissans: Fettfri kost lät svårt. Vad finns det då att äta? Bröd, skinka, magert kött, grönsaker, frukt? Ja, det går nog kanske att få ihop en vettig kost av det också. Hoppas det ger önskad effekt på magen!
  • Anonym (Sötnöt)

    Tess: Ajdå! Både sjukdomen och tappad anonymitet... Illa... Krya på dig och välkommen hit igen när du fått anonymiteten tillbaka! Du får läsa vad vi andra pysslar med så länge.

    Idag har jag inte ätit naturgodis. Stort steg. Däremot äter jag sjuka mängder frukt. Idag har jag hunnit med två äpplen och tre plommon. Åt dessutom två askar Läkerol - aj min mage!

    Vägde mig idag igen och vikten pekar tyvärr stadigt uppåt, vilket känns tröstlöst... Nu när jag försöker ta tag i mig själv, äta bättre och träna mer, ja, då går jag upp i vikt? Jag kostregistrerar ju allt i ShapeUp, och så fort jag ser att det börjat bli stabilt, så ska jag gå igenom och se var mina fällor är. Jag vill hitta en bra trivselvikt, bra rutiner och en vettig kost som jag känner fungerar i längden. Jag inser att jag måste sätta gränser för mig själv. Inga förbud, men gränser.

    Satt idag på lunchen och lyssnade på kollegorna som pratade mat med en passion som äcklade och stressade mig. Jag insåg att de, som jag ansett har ett normalt förhållande till mat, är lika ätstörda som jag. De pratade om LCHF, GI, att unna sig, med en längtan i rösten och med undertonen att mat är syndigt. Det är fan sjukt! Så ska det ju inte vara? Tar maten upp så stor plats i våra liv? Är det värt det? Borde inte livet fyllas med annat? Men med vad? Mitt liv just nu går bara ut på att planera maten, undvika fällorna, kompensera med träning och att ändå inte försöka att lägga allt för stor vikt vid maten, ja, motsägelsefullt till max. Hur kommer man ur den här spiralen. Gahhhhhh... blir tokig tror jag.

  • Anonym (Sötnöt)

    Hej alla!

    Fredag idag! Är supertrött och har haft huvudvärk i flera dagar av att jag biter ihop tänderna i abstinensen efter socker. Äter frukt så det sprutar ur öronen, men det stillar inte suget så bra.

    Munk: Jobbigt att känna så. Jag har aldrig fått någon uppmärksamhet från någon, annat än att jag blivit inkallad till chefen och utfrågad om jag mådde bra eftersom jag var så smal (vägde då 48 kg till 168 cm). Annars verkar det inte spela någon roll om jag väger 58, 55 eller 50 kg.

    Ikväll har jag laddat upp med två mörka - och dyra - chokladkakor, med två sorters fyllning. Ska ha liten chokladprovning för mig själv (bara jag som äter mörk choklad). Har inte köpt smågodis till mig själv, ingen billig 200g chokladkaka, bara fin choklad. Ett myrsteg till åt rätt håll, tror jag. Gläds åt varje förhoppning om ett bättre liv.

Svar på tråden Tänker oavbrutet på att äta