Inlägg från: Anonym (Nojjig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nojjig)

    Bor i Australien - fråga mig vad du vill

    Behöver man oroa sig för farliga djur? Hur vanligt är det att man springer på en giftig spindel eller orm exempelvis? Jag gillar Sverige just för att det känns tryggt så sett, en spindel i huset är inget man behöver vara orolig över liksom. Har dock funderat på att bosätta mig i Australien/Nya Zeeland... men tvekar just för att jag är rädd för djuren haha!

    Och hur är det med bakteriefloran? Kan man dricka kranvattnet? Är det lugnt som här i Sverige, eller ska man vara försiktig med mat och dryck som i exempelvis Indien?

  • Anonym (Nojjig)
    sticksNstones skrev 2012-10-08 09:41:20 följande:
    Har permanent uppehallstillstand i bade NZ och Aus sa ar bekant med livet pa bada sidorna.

    Kranvattnet kan du dricka bada i NZ och Aus, inga problem alls. Mathantering ar precis lika som  Sverige med liknande krav och darmed inget problem. Vissa stater i Aus har vattenrestriktioner en del av aret pa grund av torkan, men betyder generallt att sprinklers for att vattna blommorna rekommenderas inte.

    I NZ forekommer knappt nagra farliga djur, stora insekter kan man springa pa men annars ar det sallan du moter pa nagot mer spannande. Jag gjorde aldrig det.

    Australien har daremot en mycket varierande flora av all sorts creepy crawlies och djur. Personligen lamnar jag inte katten over natten ute pga jattestora pytonormar vi har (bor i Cairns med regnskogen pa bakterrassen), stora spindlar finns det gott om men vi far sallan in dom i huset och vi undviker bada i haven sommartid (krokodiler). Jag finner det hela inte alls besvarligt vilket jag trodde jag skulle gora.
    Tack för svar! Blev både uppskrämd och lättad haha! Låter onekligen som att NZ kanske är det bättre alternativet av de två för min del i så fall... :) 

    Hur gick du tillväga för att få permanent uppehållstillstånd?
Svar på tråden Bor i Australien - fråga mig vad du vill