• Anonym (Restaurangbiträd)

    Jag har jobbat på McDonald's. Fråga vad du vill!

    Fråga på. Svarar på det jag kan.

  • Svar på tråden Jag har jobbat på McDonald's. Fråga vad du vill!
  • LängtansBlåaBlomma
    rockbrud82 skrev 2012-10-09 08:12:32 följande:
    Jag e 30 nu o har sökt jobb på donken asmånga ggr men får inte jobben. Beror det på att dom helst anställer ungdomar eller att jag har för lite erfarenhet? Vill verkligen jobba där. Har jobbat i butik innan bl a. 
    30 åringar ställer i regel mer krav och är mindre lättlurade än teens. lägg till vabb, planeringsdagar på dagis och luciafika  så bingo! Det är den bistra sanningen.
    Jag är 25 år och kämpar mot PCO
  • Anonym
    Anonym (fd assistent) skrev 2012-10-10 18:22:42 följande:
    Jag kan ju inte tala för alla restauranger då jag inte jobbat överallt, men jag har varit anställd på 5 olika restauranger och vickat på ytterligare några. Även gått kurser med deltagare från hela sverige och kan lova att just hygien och renlighet är prio 1 på alla dessa restauranger.
    Alla arbetsledare går en ingående kurs i hygien, alla anställda ska verifieras i matsäkerhet och hygien redan i början av sin anställning. Alltså informeras och visa hur det ska vara, och efter det ska kontroller göras utan att medarbetaren är medveten. 
    Självklart brister det ibland, men generellt är detta den standard som är satt och det ska finnas papper på var enda kontor där det finns underskrifter på att hygien och matsäkerheten är införstådd. 
    När jag arbetade på golv hade jag bra koll på hur pass väl handfatet användes kan jag säga. Dessutom har man timers för att bli påmind om att det är dags att tvätta händer igen på de platser jag jobbat.

    Jag skulle oroa mig mer för den lokala pizzerian, eller andra restauranger/cafen (har även jobbat på alla dessa typer av ställen)

    Ja , jag förstår ,det är väl inget att oroa sig för jag vet också att hygien är högt prio , men om man vill hålla Mc Donalds policy krävs ansvarstagande personal, har själv arbetet inom mc Donalds i många år ,, allt handlar om hur pass delaktig o ansvarstagande personal man har med.
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-10-10 21:47:22 följande:

    Ja , jag förstår ,det är väl inget att oroa sig för jag vet också att hygien är högt prio , men om man vill hålla Mc Donalds policy krävs ansvarstagande personal, har själv arbetet inom mc Donalds i många år ,, allt handlar om hur pass delaktig o ansvarstagande personal man har med.
    Och vilken sorts ledning man har på stället.
  • kallebakom

    hej,vill ha mina burgare röda inuti går det? dom är alltid så hårt stekta tycker jag,vill att dom faktiskt ska vara röda inne i mitten,det nötkött i era burgare så det går ju för det iallafall

  • Velouria
    Anonym (fdMax) skrev 2012-10-08 15:08:41 följande:

    När vi på Max sölade för mycket kallade vi varandra McDonaldsarbetare. Hade ni något motsvarande om Maxare?


    Du måste skämta?!?!? Vid jämförelse mellan Donken, Max och Burger King måste jag säga att Max är fan den slöaste hamburgarrestaurangen all times. Var som helst i Sverige. Jag har aldrig väntat så jävla länge på en meny som jag har fått göra på Max. Donken är näst snabbast och snabbast av dem alla är Burger King.


    JImmie Åkesson, du är Sveriges största integrationsproblem
  • Anonym (Har arbetat som ass)

    Jag kan säga ett och annat om McDonalds.. Har jobbat både på svenska och franchise.. Har slutat nu. Har jobbat nere i Skåne på en av restaurangerna där.. Säger bara att det är under all kritik hur dom behandlar chefer och medarbetare där.. Renlighet vet dom inte i heller vad det är. Alltid underbemannad så folk går in i väggen och blir sjukskrivna medarbetare som chefer. Vill dom att man ska säga upp sig sätter dom medarbetarna på bara kvällar eller nätter.Förstår inte ens hur denna franchise tagare får ha så många restauranger som hon har. Skulle aldrig rekommendera någon att jobba där.

  • Anonym (MCPro)

    När jag jobbade på MCDONALDS så var det källsortering i restaurangen, men sen kastade man allt i samma behållare iaf! 

    Mycket snyggt jobbat MCDONALDS!

    Är väl bara kolla på UG osv, jävla skit företag... dom kör slut på sina anställda, sen tar dom in nya helt enkelt!

  • kalmarpiraten

    Frågan är inte specifikt ställd till dig som fd McDonalds anställd utan rent allmänt.

    När man beställer en pappmugg med Cola, Fanta eller liknande så börjar ni med att fylla muggen full med is. Sedan fyller ni på med dryck tills muggen är full. Detta innebär att merparten av drycken i muggen är vatten eller i vart fall kraftigt utspädd dryck? VARFÖR?

    Är det enbart för att ni självklart tjänar mer pengar på att sälja fruset kranvatten än att sälja Cola och Fanta?

    Det ärligaste vore att  kunden får två muggar... en full med dryck och en full med is! Så finge kunden själv moderera hur mycket is h*n ville ha i sin dryck dvs hur utspädd h*n ville ha den.


  • Anonym (Också mc donalds)

    Jag har också jobbat på McDonalds. En bra erfarenhet under tiden jag pluggade men skulle aldrig sätta min fot där nu igen...

    En gång blev jag dålig under arbetstid (ibs visade det sig sen men det viaste jag inte då). Kräktea och var kass i magen men fick ibte gå hem eftersom vi var underbemannade och de bad mig stanna över kommande ruschen efter en fotbollsmatch.....

  • 100ProcentRealDonkenAsså

    Men tjena. Asså jag undrar hur dumma de som jobbar på donken e igentligen. Jag beställde EN paj och det tog 14 minuter och 3 sekunder. Asså det var fan inte kul att vänta på den asså.

    Jag undrar även ifall de som jobbar på donken har ett biljardbord bakom kassan? Jag har velat fråga detta i flera år nu men igen har svarat????

  • Anonym (Hej)

    Varför pipar det hela tiden bakom disken? Om det är någon sorts indikation på att man skall komma ihåg eller uppmärksamma något, fyller det ju ingen funktion när det är konstant. Ganska störigt för gäster.

  • Anonym (An)

    Hej är det de anställda som städer toaletterna och resturangen?

Svar på tråden Jag har jobbat på McDonald's. Fråga vad du vill!