• SaraK86

    Jag jobbar som sfi-lärare

    Hej

    Jag jobbar som sfi-lärare så passa på att fråga mig vad ni vill :)

  • Svar på tråden Jag jobbar som sfi-lärare
  • LaCrue
    Kevinke1 skrev 2015-02-02 22:16:51 följande:

    Hej! Jag är behörig lärare och har läst sva 34,5 hp och skrivit examensarbete om sva ,dvs 34,5 +15 hp. Har job at som sfi-lärare ett år. Jag har fast tjänst och ska gå på lönesamtal...hur mycket lön ska man ha? Jag gick in med för låg lön från början tror jag...


    Vad gick du in på för lön? Nyfiken då jag själv är igång och ska läsa till SvA till min lärarutbildning med mål att arbeta med Sfi. Sågs det vid din anställning som meriterande att du skrivit examensarbete inom SvA? Funderar på att göra det samma här med :)
  • UF77

    Hej!

    Jag funderar på att söka mig till arbete inom SFI för vuxna!

    Jag har en lärarutbildning, men är egentligen (på papper) behörig att arbeta med barn mellan 1-10 år.

    Jag är språkintresserad och är duktig inom svenska språket (och engelska). Just nu har jag en paus från läraryrket och har provat på lite annat. Tror dock att jag skulle passa som just SFI-lärare, eller lärarassistent. 

    Är det av betydande mening att man har vuxenlärarutbildning? Eller tror du att man kan söka arbete (finns det någon internutbildning) via SFI-enheterna, med min utbildningsbakgrund?

    Med Vänlig Hälsning, Ulrika

  • UF77

    Låter av allt att döma, baserat på det jag läst i denna tråd, som att jag är tillräckligt, om inte mer, behörig att söka arbete inom sfi-verksamhet. Tack!

  • Anonym (UF)
    Jag undrar dock... Om det jag läser här, det vill säga att flera (många?) sfi-lärare inte har full koll på språket de lär ut...(??)

    Det låter ju verkligen kontraproduktivt... Varför (om det nu stämmer) låter man det vara så??

  • LaCrue
    UF77 skrev 2015-04-22 11:32:25 följande:

    Låter av allt att döma, baserat på det jag läst i denna tråd, som att jag är tillräckligt, om inte mer, behörig att söka arbete inom sfi-verksamhet. Tack!


    För att bli behörig Sfi-lärare krävs en lärarexamen samt minst 30hp i Svenska som andraspråk, om jag förstått saken rätt.
  • ledsna invandrare

    Hej Sarak.Vet du jag tänker också plugga till dfi lärare men jag tror att det kräver mycket tid.Jag är klar med SVA1,2 ,3 men vet inte hur ska jag fortsätta?Kan du hjälpa med till?Tack

  • Sva

    Fy vad ledsen jag blir av denna tråd....Jag jobbar med sfi i Jönköping och kravet på ALLA som jobbar med sfi är lärarutbildning OCH 60 hp i svenska som andraspråk. Jag vågar påstå att pedagogerna som jobbar med sfi i Jönköping har gedigen utbildning! Synd att sprida så dåligt rykte!

  • Wodzia

    Hej. Jag undrar vilken utbildning har du gjört, och vad. Hur jag kan börja?

    Jag bor i Sverige 13 år och har studerat på Campus en tekninsk linje.Jag har ingen utbildning som lärare alls.
    Jag föd inte i Sverige men jag älskar folk och vill gärna jobba med de. En gång i mitt liv jag har varit elev på SFI kurs och jag tror att det är väldigt spännande och otrolig viktig jobb.Jag kan nästan säga vad de har för bekymmer Vad säger du? Kan du berätta lite hur du känner?

    MvH Wodzia

  • Nadia Guess

    Hej

    Jag är utbildat lärare i engelska från mitt hemland Algeriet och hade jobbat some lärare i 21 år innan jag kom hitt. Nu,läser jag svenska som andra språk.Jag har varit i Sverige i cirka 3 år nu. Jag vill gärna jobba som sfi lärare men jag vet inte vad jag behöver göra åt det. Snälla kan någon hjälpa mig och säga vad jag precis behöver göra. Tack så mycket för hjälpen.

Svar på tråden Jag jobbar som sfi-lärare