Inlägg från: barnpsykologen margit |Visa alla inlägg
  • barnpsykologen margit

    Min förstfödda reagerar kraftigt och negativt på det kommande syskonet..

    Hej!
    Jag tycker att du ska sluta att oroa dig för din 3-åring och i stället med lugnt samvete se till att nästa baby väntar med att födas tills tiden är inne.
    Din 3-åring verkar mycket framåt och medveten på en tre-åings vis. Hen förstår vissa delar av det som ska hända och försöker ta kontroll över det hen inte förstår.
    Även för oss vuxna kan det vara svårt att förstå tillkomsten av ett nytt liv. Självklart är det något som upptar en 3-åring och som hen försöker ta kontroll över.
    Det du och din man ska göra är att vara övertygade om att det är ni som har koll på läget. Hen mår jättebra på dagis och det skulle inte vara bra för henom att vara hemma och kontrollera dig hela dagarna. 
    Hen mår bra av att känna att du vet vad som är bäst och håller dig till det som du och pappa har bestämt. Om hen känner att allt går att ifrågasätta så gör hen det tills det blir stopp.
    Så sluta odla dåligt samvete utan ägna dig i stället åt att hålla en trygg och fast attityd mot din 3-åring och hur ni hanterar den nya lilla babyn.
    Lycka till!
    Margit Ekenbark
     

Svar på tråden Min förstfödda reagerar kraftigt och negativt på det kommande syskonet..