• jennifa

    BF mars 2013 - Skåningar?

    Hej tjejer!
    Jag är inte planerad förrän i maj men jag bor i Ystad så jag hoppas jag kan få vara med här ändå.
    Har kollat runt lite på de olika trådarna och det verkar inte vara många som bor här i närheten. Malmö givetvis, men inte närmre. Hade varit kul att träffa andra som ska ha barn och som bor nära mig.
    Är hyfsat nyinflyttad i Ystad och känner knappt någon.
    Jag har mått bra under hela tiden, är i v 12 nu och ska på inskrivning på måndag.

    Har ni andra försökt länge eller gick det på "första försöket"? Glad      

  • jennifa

    Tack :)

    Skönt att man slipper alla krämpor som man läser att många andra har, men det kommer kanske längre fram så man ska väl inte ropa hej för tidigt ;)
    Nä, jag tror ultraljud är först i v 18 här i Ystad. Men jag är så nyfiken på om det är en flicka eller pojke, min man tror pojke och jag tror flicka, så vi får väl se om några veckor (om det går att se)

    Jag har velat ha barn i över ett år men har tagit tabletter för att jag har "gått i väggen" så läkaren har rekommenderat att man inte ska bli gravid när man tar dom tabletterna. 

    Direkt när jag slutade ta dom för ca 4 månader sedan så började vi försöka och det gick på första försöket, vilken lycka.. Man hade ju varit lite orolig att det inte skulle gå eller att de skulle ta en jäkla tid.         

    Vilken vecka är du i nu? Har du fått stor mage?

    Min är bara uppsväld, längtar efter att bebismagen kommer :)    

  • jennifa

    Tack :)

    Ja, man kan nog bli orolig på båda håll.. Du får kanske ett litet busfrö Glad
    Får du kramp i benen på nätterna då?
    Jag känner att jag har svårt att sova, och går upp på natten för att gå på toa. Men jag är ju inte så långt gången än. 


    Mirandabear skrev 2012-11-08 20:37:46 följande:
    Hejhej Jennifa, välkommen. Jag har fått lite krämpor på nätterna men det har blivit bättre sedan jag skaffade stödstrumpor. Jag är i v23 och idag känner jag att bebisen är oerhört livlig i magen... Blir faktiskt lite orolig när det rör sig hela tiden...

    Ninni87:

    Nä, det är ju så olika om man vill veta könet eller inte. Många som jag pratat med vill ha överraskningen på bf-dagen, jag är helt enkelt för nyfiken för att kunna hålla mig :)

    Om du hör till Ystad, var är det du bor då, om du vill berätta alltså :)

    Jag är 29 och min man är 35 år.

    Än så länge har jag gått ner 2 kilo men känner ändå att jag har gått upp lite över magen, istället har jag nog tappat kilo på lån och rumpa. Äter nog för dåligt.         
  • jennifa

    Ninni87:
    Ja, du har helt rätt, egentligen spelar det ingen roll vad det är för kön, bara barnet mår bra :)
    Det kan nog stämma det du säger att det blir mer verkligt när man vet om det är en flicka eller pojke. Har ni börjar köpa saker redan eller kommer ni också att vänta som vi har tänkt?

    Skurup känner jag till, min man kommer ursprungligen från Rydsgård och gick i skolan i Skurup m.m

    Hur gamla är ni då?

    Jag tror jag har växt en del för inga av mina vanliga byxor passar längre, jag fick lite mammakläder av min syster så jag har börjat använda några av byxorna, det är skönt för magen också att det inte trycker.    
           

  • jennifa

    Vi har inte bestämt någon vagn men har kollat lite på blocket. Jag vet ungefär vilka funktioner jag skulle vilja ha. Jag tycker det är viktigt att vagnen inte är för stor och att den är lättstyrd.

    Ninni87:
    jag är också från Malmö, flyttade till Ystad för att jag började jobba här och träffade samtidigt min nuvarande man så det blev rätt naturligt att flytta, men de flesta vännerna och familjen finns i Malmö.
    Även om det inte är långt så är det ändå inte som innan att man bara spontant kunde gå ut och ta en fika, nu måste man boka ett tag innan så man vet om man ska köra in.

    Jag var också på Ullared fast för 2 veckor sen, det blev mycket julklappar till mina gudbarn, väldigt prisvärt med leksaker :) Sen blev det ett och annat till mig själv klart ;)
     
    Mirandabear:
    Min syster har ochså sparat en massa bebiskläder så jag har fått hur mycket som helst men jag väntar nog att köpa tills jag kommit lite längre i graviditeten.             

    Min chef fick en dotter i förra veckan så vi var iväg och köpte bebiskläder till henne i förrgår.. Man har svårt att bara köpa något av alla söta saker som finns :) 

  • jennifa

    Min syster köpte en massa barnkläder nu när vi va iväg på Ullared men jag köpte mest leksaker till dem.
    Det fanns ett och annat lite billigare men jag rekommenderar inte er att åka en lönehelg innan höstlovet, gud va mycket folk och man orkade knappt gå runt för man fick stå i kö inne i affären för att komma fram.

    Bo Olsson ska man kanske kolla på för det är som du säger Mirandabear, det kostar en jä..a massa att köpa bebissaker.. Det är som när man skulle gifta sig, bara för att det va bröllop så dubblades priset på allt. Vanlig tårta 500 kr, bröllopstårta 1000 kr o.s.v...

    Därför är man tacksam om man får en massa saker av andra. Det är ju så att kläderna används inte många dagar, sen har dom vuxit ur dem och då är det dags för nya saker...   

          

  • jennifa

    Hej Lofeem! Alltid trevligt med fler i närheten Hur gammal är du/ni? Och hur gammal är din första flicka? Nu ska jag på inskrivning om 30 minuter, hoppas på att kanske få ett vul eller få höra nått hjärtslag, vi får se om dom gör något sånt Ha en bra dag tjejer!

  • jennifa

    Ja, det blev bara prat, urinprov, bldprov och blodtryck idag på inskrivningen. Jag låg väldigt högt på trycket så jag ska komma åter nästa vecka och prova igen. Är det fortfarande högt så får jag remiss till lasarettet så blir det kabske tablette mot det. Den 28 december är det rul Ja, tiden går jätte snabbt tycker jag, snart är det jul! Då har du allt klart för den nya om du redan har 2 barn, eller du har kanske inte sparat?

  • jennifa
    lofeem skrev 2012-11-12 19:29:02 följande:
    Nej här behövs i te göras några inköp.. Skönt och lite tråkigt. lite tjejkläder om det är en tös, för dom bebiskläderna finns inte kvar. Hoppas blodtrycket blir bättre, jag har tvärtom, lite lågt. Jag är sjukskriven 50%, till början av december så får vi se sen. Har en massa onda förvärkar och problem med ligamenten som blir betydligt värre om jag jobbar 100%.. Har ett tungt stressigt jobb. Så jobba övertid när man mest e trött är ingen hit kan jag tänka! Nej förbindelserna från Lund/Malmö hållet hit är ganska bra Jag blandar hejvilt vem jag skriver till/svarar

    Ja, det hoppas jag med. Jag pratade med chefen igår om att gå hem i början på maj så får man några veckor att vila och ställa in sig mentalt på resan som kommer. Sen kommer jag börja dra ner på arbete från mitten av mars.

    Detta är vårt första barn så man är väldigt spänd på allt som händer Glad  
  • jennifa

    urk, sitter i Tomelilla och väntar på att bilen ska bli servad. uttråkad! jag tror också det är en flicka i min mage, men mannen tror pojke. har ni börjat prata om namn? jag tycker pojknamn är svårast.

  • jennifa
    Ninni87 skrev 2012-11-14 10:49:09 följande:
    Vi har pratat lite om namn. Flicknamn har vi några stycken som båda tycker om, men pojknamn är jättesvårt ja. Vi har inte alls samma smak där.

    Nä, vi har verkligen inte samma smak på pojknamn... Stefan (min man) kommer med alla märkliga sorters namn så jag nästan tror att han inte är allvarlig.. Vi får se, det löser sig säkert när det börjar närma sig :)
    lofeem skrev 2012-11-14 11:02:47 följande:
    Vi har också pratat om namn.. Killnamnet är i princip klart, han ska bara se ut som en sån också Flicknamn har vi problem med.. Fler att välja på ich Vi tycker inte alls samma! Snart dags för ultraljud, kl 13.. Jag e aningen nervös. Tredje barnet och det blir bara värre för varje gång :-/

    Åhh va roligt, Gick ultraljudet bra, fick ni reda på om det va flicka eller pojke eller ni ville inte veta?
  • jennifa

    Gud va jag längtar till vi får se! Vilken tur det blir en pojke eftersom ni hade svårt med flicknamn Är dom andra barnen glada att dom ska få ett syskon då?

  • jennifa

    Jag går också på Novakliniken i Ystad, i måndag när jag va där så berättade hon om att de hade köpt in en 3D maskin, tycker det är kanon, annars om man nu vill så får man ju åka iväg och göra det.
    Vem går du hos lofeem? 

    Benjamin tycker jag är väldigt fint namn men vi lutar nog i dagsläget mest är Liam om det är en pojke, fast jag kommer ändra mig femtioelva gånger innan det är dags Glad   William kan också va ett alternativ..

      

  • jennifa

    Ja, blåa fingrar låter inget vidare. Är du väldigt kall då? Jag vet att min chef fick domningar i händerna men det var längre fram i graviditeten, hoppas dom hittar vad som är fel och kan åtgärda det! Jag går hos annika, tycker hon verkar trevlig och har inget att jämföra med så det funkar ju Jag fick tid för ultraljud den 28e december så det är ju ett tag till. Jag är ju inte beräknad förrän 28 maj. Va skönt med så mycket ledigt, har du tungt jobb eller mår du så dåligt? Idag köpte vi ny familjebil, blev lite spontant men det känns kanon, nu kommer även jag ha en bil där vagn och alla saker får plats

  • jennifa

    Jag har inte kommit så långt så jag har problem med sovställningar än... Men jag tycker ändå det är skönt att sova lire upphöjt med huvudet för det är något som trycker på högra sidan vid revbenen.. Ja, lofeem ni kommer ha hela bilen full med bilstolar ju.

  • jennifa

    Ja, man får ha en backup med namn för det är inte säkert det stämmer med namn och utseende. Vi tänkte ha 3 namn på barnet så då får man väl välja något av dom andra

  • jennifa

    Hej! Ni kan ta bort mig från BF listan för jag gjorde abort i måndags på grund av att fostret saknade stora delar av hjärnan, hade ryggmärgsbråck och hade kromosomfel som är 100% dödligt. Kommer igen om någon månad förhoppningsvis. Lycka till med era bebisar!

  • jennifa

    Jag var i vecka 18 och gjorde det första ultraljudet och då såg man att det fanns fel i huvudet, sen skickades vi vidare till en annan som hittade lite till saker och till sist så skickades vi till Lund till en specialist som hittade ännu mer, så vi gjorde ett fostervattensprov då och fick beskedet i tisdags att fostret inte skulle ha överlevt i vilket fall så det känns skönt att ha gjort aborten i måndags. Det hade inte varit något liv för bebisen även om kromosomfelet inte varit där.

    Fick föda ut fostret och även bli skrapad en dag senare eftersom inte hela moderkakan kom ut.

    Vi mår bra nu och känner att det var det bästa vi kunde göra, det är inte alltid man får som man vill här i livet och nu kommer vi nog vänta någon månad innan vi försöker bli gravida igen. Men absolut vill jag fortfarande ha barn. Har varit sjukskriven denna veckan och börjar jobba igen på måndag så då får man annat att tänka på Glad   

Svar på tråden BF mars 2013 - Skåningar?