Inlägg från: nemo1 |Visa alla inlägg
  • nemo1

    Någon som kan ana vilken kattras hon är?

    Hon ser ut som en huskatt. Ingen stamtavla = huskatt.

  • nemo1

    Med andra ord har du inte försäkrat din kisse, för där måste du fylla i att katten är en huskatt Flört

  • nemo1
    södertälje skrev 2012-10-16 18:07:23 följande:
    Ja det var han en enmans katt tydde sig till en i familjen,finns fina klipp på chartreuex på yoy tube,där ser man också en klar skillnad på raserna.Chartreuxen har smalt ansikte.En mycket smart katt.Grattis om du är ägare till en sådan underbar ras
    Det är väl klart att ts hade vetat om det var en Chartreux eftersom katten då har stamtavla.
  • nemo1
    HenrikA skrev 2012-10-16 18:17:57 följande:
    kan det inte vara en blandkatt då?
    Fick katten från mitt ex å mamman till Olga var en liten blågrå hona som också var skygg å så :) 
    Chartreux är extremt ovanliga i Sverige så det tror jag absolut inte att det finns i din katt. Varför inte bara acceptera att du har en underbar huskatt. Huskatter kan likna varenda raskatt då raskatterna ursprungligen kommer just från huskatten. Och katters beteenden är liksom oss människor väldigt olika.
  • nemo1
    Miss Behave skrev 2012-10-16 19:22:40 följande:
    Otroligt löjligt påpeka att alla katter utan stamtavla är huskatter. Som att det skulle förringa kattens värde.

    Även om man har en katt med "endast" 50 procent av en annan kattras i blodet så är oftast både utseende och lynne i det närmaste identiskt med endera rasen. Och ibland blir blandningen väldigt lyckad (tänker då på ocicat som är korsning mellan abessinier och siames).

    Håller med om att det ser ut åt russian blue hållet. Min mamma hade en katt som hade något längre päls samt grå ögon. Pälsen kändes som krossad sammet när man strök den. Snö fastnade som kardborre på katten också..  
    Men snälla du, har inte katten stamtavla så ÄR det en huskatt. Du får inte registrera eller försäkra den som något annat än en huskatt. "Förringar jag kattens värde???? Nä du, jag har ständigt huset fullt av små högt älskade hemlösa huskatter så du snackar värde med helt fel person.
    Det är personer som försöker hitta raser i sin huskatt som förringar huskattens värde tycker jag. Älska det ni har och sluta få till det att katten har en massa raser i sig. 
Svar på tråden Någon som kan ana vilken kattras hon är?