Inlägg från: södertälje |Visa alla inlägg
  • södertälje

    Någon som kan ana vilken kattras hon är?

    chartreux?-hade en sådan för många år sedan,en enmans katt,mjauade aldrig,tjock kort päls

  • södertälje

    chartreuxen är känd som en hundlik katt,både aktiv och stillsam,känslig och tystlåten,kvittrar snarare än jamar.Muskelös,kraftfull duktiga jägare

  • södertälje

    Ja det var han en enmans katt tydde sig till en i familjen,finns fina klipp på chartreuex på yoy tube,där ser man också en klar skillnad på raserna.Chartreuxen har smalt ansikte.En mycket smart katt.Grattis om du är ägare till en sådan underbar ras

  • södertälje
    Miss Behave skrev 2012-10-16 19:22:40 följande:
    Otroligt löjligt påpeka att alla katter utan stamtavla är huskatter. Som att det skulle förringa kattens värde.

    Även om man har en katt med "endast" 50 procent av en annan kattras i blodet så är oftast både utseende och lynne i det närmaste identiskt med endera rasen. Och ibland blir blandningen väldigt lyckad (tänker då på ocicat som är korsning mellan abessinier och siames).

    Håller med om att det ser ut åt russian blue hållet. Min mamma hade en katt som hade något längre päls samt grå ögon. Pälsen kändes som krossad sammet när man strök den. Snö fastnade som kardborre på katten också..  
  • södertälje

    Charteruxen är väldigt lik Russian blue som har gröna ögon,pälsen ska varatjock och ullig kännas som en utterpäls och ska dela på sig som får ull på halsen och sidorna.British blue har mycket rundare ansikte.

Svar på tråden Någon som kan ana vilken kattras hon är?