Inlägg från: Har gjort det |Visa alla inlägg
  • Har gjort det

    Är islamisering bra?

    Sven Erik Johansson skrev 2014-08-15 16:43:32 följande:
    Vilket jag naturligtvis inte håller med om som troende kristen! Jag "väljer" inte att tro utan jag tror för att jag utifrån allt jag vet bedömer det kristna budskapet i sina huvudkonturer som trovärdigt. Jag tror inte vad jag "vill tro" för om jag trodde det jag helst ville tro skulle jag inte vara kristen alls. Då skulle jag ju tro att allt i tillvaron var hamoni, att Jesus inte behövt komma, att ingen förkunnelse, ingen bibel , inga församlingar osv osv osv alls behövdes.

    Självfallet kan jag inte hålla min tro för mig själv. Självfallet står jag för den offentligt i samhället också och självfallet har även jag som är troende medborgerliga rättigheter och möjlighet att söka påverka/ändra samhället så mycket jag vill så länge jag gör det på ett lagligt sätt. Även jag har tex rösträtt och självfallet kan min tro påverka tex hur jag röstar. 

    DÄREMOT föreslår jag inte att det skall vara inskrivet i författningen att Sverige är kristet. Jag vill ha en religionsneutral författning, men ser gärna att så många som möjligt finner Jesus Kristus-dvs en formellt sekulär stat men gärna  med kristna medborgare. Det åstadkomms dock inte med lagstiftning. Jag vill självfallet ha religionsfrihet , men de kristna församlingarna, inte staten, skall verka för att sprida det kristna budskapet.
    Du visar med all önskvärd tydlighet varför samhället måste vara sekulärt och religion och annan vidskepelse en privatsak.
  • Har gjort det

    Jag är i allra högsta grad öppen för att ha fel. Om nån kan bevisa för mig att det finns någon form av gudar, eller troll i skogen, eller flygande spaghettimonster så är jag erkänner jag direkt att jag har haft fel. Eftersom det av någon "konstig" anledning inte har hänt så fortsätter jag att vara ateist. Tvärsäkerheten brukar höra hemma hos kristna och andra vidskepliga.

    Definition av vidskepelse:

    "Vidskepelse är en tankevilla om verklighetens beskaffenhet som inte baserar sig på kunskap eller förnuft."

  • Har gjort det
    Sven Erik Johansson skrev 2014-08-27 19:26:35 följande:
    Jag har inte ambitionen att övertyga dig om det kristna budskapet och inte heller förmågan. Det görs inte i några korta familjelivs-inlägg. Att argumentera för det kristna budskapet på ett bra sätt så jag är nöjd skulle kräva mer utrymme och tid . Vissa principer vill jag dock ta upp.

    Det finns MÅNGA ateister som är betydligt mer "fundamentalistiska"/rigida än många kristna skall jag tala om.Om jag om 5 år tex mött tillräckligt starka argument mot min tro så slutar jag förståss kalla mig kristen och slutar vara kyrkligt aktiv osv. Många ateister jag sett har inte ett motvarande tänkande.

    Jag skulle INTE SÄGA att jag kan BEVISA vatentätt det kristna budskapet MEN däremot skulle jag säga att det finns en rad ganska så bra indicier för det. Jämför med resonemanget i en domstol. I vissa rättsfall så är det man gör där faktiskt inte att vattentätt bevisa i ordets vetenskapliga mening utan snarare fastställa vad som är "absolut mest sannolikt"-vilket i många fall också är sanning, även om en domstol naturligtvis kan döma fel.

    Men det kan ju vara så att vissa saker du tror är tankevillor inte är det.
    Visst, jag har också stött på rigida och jobbiga ateister men dom allra flesta skulle jag vilja påstå är som jag. Man håller det för otroligt att det skulle finnas några gudar av något slag men är beredd att ändra sig om någon kan presentera bevis eller rimliga argument för sin sak. Dessvärre har jag aldrig sett nån kristen eller annan religiös inriktning göra det så fram till dess så håller jag för ytterst sannolikt att världen är naturlig och gudar av alla de slag är påhittade av människor.
Svar på tråden Är islamisering bra?