• Dominant

    Jag är svårt elöverkänslig, fråga vad du vill!

    Vad menar du att skillnaden mellan ett Nintendo DS och en bärbar dator är? Då du kan använda den ena men inte den andra?

  • Dominant
    Anonym (Elöverkänslig) skrev 2012-10-23 15:23:48 följande:
    Jag kan inte tekniskt förklara varför jag tål det ena men inte det andra. Datorn är av en modell som många elöverkänsliga tål.
    Om det var så att detta var en psykosomatisk sjukdom. Skulle detta då kunna resultera i att symptomen blir fel när det handlar om saker din hjärna inte har någon koll på?

    Såsom att du får symptom av en Nintendo DS, som har en elektrisk effekt om 3W medan du inte får någon symptom från en bärbar dator som har en elektrisk effekt om 90W (Dell Studio 1749). Alltså en elektrisk effekt som är 30 gånger så stor.
  • Dominant
    Anonym (Elöverkänslig) skrev 2012-10-25 18:31:33 följande:
    Framför allt elektromagnetisk strålning, tror jag.
    Antar att du aldrig kan vara ute då. Eftersom den största delen av elektromagnetisk strålning kommer ifrån Solen. Kanske svårt att vara inne också i och för sig eftersom Jorden har ett starkt elektromagnetiskt fält.
  • Dominant
    swe76 skrev 2012-11-08 13:44:50 följande:
     Symtomen återkom efter några timmar. Då stack jag hem och hämtade en EMF-mätare och fann att det kom mycket strålning från hans granne, vilket det inte gjort innan. Jag gick och pratade med grannen och det visade sig att han precis hade skaffat och installerat trådlöst nätverk (sån där TV+telefon+bredband från Telia) som stod och strålade konstant. När han hörde detta stängde han av burken och behöll den avstängd och jag kunde vistas där resten av sommaren utan symtom. För mig är det väldigt talande och gör att jag inte längre tvekar på min upplevelse, vilket jag gjorde innan ibland.
    Om det visade sig att grannen ljög och visst hade haft på datorn ibland ändå. Skulle du då ta det som ett bevis för att det är helt och hållet psykiskt?
  • Dominant
    swe76 skrev 2012-11-08 19:23:09 följande:
    Nja det betyder det väl inte rakt av? :) Men sticker du iväg och kollar med grannen om det var så?
    Fast du sa ju precis att efter det hände vi sommarstugan, så är du numera säker på att det är något fysiskt med elen. Så varför skulle du inte då vara säker på det omvända, om inte bara motsatsen hände utan dessutom hela scenariot som gjorde dig säker från början var falskt?

    Det om något visar din inställningen till det hela, att du letar efter företeelser som bekräftar din tes om att det skulle vara fysiskt. Men om motsatsen visas, så vill du inte ta till dig av det. Din logik sviktar med andra ord och så fort man börjar frångå logik i sin övertygelse, så är det fråga om en psykologisk tro.

    Med det i beaktande, så är det svårt att se att symptomen skulle bero på något annat än något psykosomatiskt.
Svar på tråden Jag är svårt elöverkänslig, fråga vad du vill!