Inlägg från: Anonym (Elöverkänslig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Elöverkänslig)

    Jag är svårt elöverkänslig, fråga vad du vill!

    Jisse skrev 2012-10-21 12:26:56 följande:
    Jag diskuterade allergi med min läkare en gång. Han menade att det ligger väldigt mycket psykologi i "åkomman" allergi, t.ex blir personer som är allergiska mot blommor även allergiska när de har plastblommor av samma sort omkring sig. Symtomen är precis som vanligt, de blir verkligen allergiska _på riktigt_ av plastblommor, men i det fallet är det bara ett psykiskt fenomen.

    Utan att säga bu eller bä om just dina problem, hur ser du på detta? Att kroppen visar allergiska symtom även om det inte är en riktigt blomma, eller i ditt fall - en riktig mobiltelefon, dator, etc. Har du gjort något sådant test? Ett blindtest med riktiga/fejkade saker som du är allergisk mot?
    Visst kan det finnas ett visst mått av psykologi som kan förvärra symtomen, det finns det ju i massor av sjukdomar men grundorsaken är fortfarande den elektromagnetiska strålningen.

    Jag märker när någon glömmer att stänga av sin mobil hos mig. 
  • Anonym (Elöverkänslig)
    Inkontinental skrev 2012-10-21 13:23:46 följande:


    Skulle du kunna göra ett blindtest, och avgöra om en mobil är på eller av?

     
    Det är bättre med en dect-telefon för det ger snabbare respons.
  • Anonym (Elöverkänslig)
    Anonym (Mild form) skrev 2012-10-21 13:37:20 följande:
    En rak fråga; vill du vara "sjuk"? Man får det intrycket nämligen när man läser tråden.
    Nej
  • Anonym (Elöverkänslig)
    oOOo oOOo skrev 2012-10-21 13:38:00 följande:
    Hur går det att surfa på en dator TS. Har du byggt in den i en faradays bur?
    Läs tråden så förstår du.
  • Anonym (Elöverkänslig)
    Anonym (Mild form) skrev 2012-10-21 13:44:13 följande:
    Du avvisar ju alla tips och råd med en lång rad bortförklaringar. Hade jag varit sjuk hade jag ju testat allt, zonterapi, kbt, hypnos, terapi mm. Jag hade ju aldrig nöjt mig med att bli sjukpensionär efter endast 14 år i arbetslivet.
    Nej jag avvisar inte allt. Jag tror inte på kbt och inte ens psykologen jag pratat med tror att det hjälper.

    Det viktigaste har jag gjort och det är en elsanering. Jag har testat en hel del med bla kost och vitaminer och mineraler. Jag är öppen för att testa andra saker som tex zonterapi. Jag tror inte att jag skulle kunna bli helt bra men det kanske kan släppa på en del muskelspänningar och ev annat som jag får av strålningen, funkar det så är det bra. Hade jag haft råd hade jag kunnat testa för att se vad som händer. I värsta fall är det bortkastade pengar. Men när pengarna inte ens räcker till den mat jag vill köpa är det svårt att få råd med något annat.
  • Anonym (Elöverkänslig)
    Anonym skrev 2012-10-21 20:24:28 följande:
    Oavsett om din åkomma är fysisk i grunden eller ej så har du symptom som är psykiskt påfrestande och därmed är psykiatrisk hjälp en bra idé. På samma sätt som smärtpatienter kan behöva annan hjälp än bara smärtlindring.
    Det skulle man kunna tänka sig, men nu mår jag rätt bra. Jag har under en tid testat Brain Gym, korsvisa övningar. De sägs kunna förbättra minnet och koncentrationen vilket jag inte märkt, men däremot blir jag glad av att göra övningen. Om man ska bli det eller inte det vet jag inte men för mig fungerar det så. Därför behöver jag ingen psykolog.
  • Anonym (Elöverkänslig)
    Jisse skrev 2012-10-21 13:52:03 följande:
    Ingår elöverkänslighet i det s.k "randi-testet" där man får 1 miljon dollar för att visa upp paranormala förmågor?

    TS: Skulle du i så fall kunna tänka dig att göra det? Även om du inte vill bevisa något för din egen skull eftersom du säger dig redan veta och vara säker på din allergi så skulle det ju vara ett stort steg för forskningen i detta ämne tänker jag...
    Det skulle ju inte bli vetenskapligt och skulle jag göra ett sådant test skulle jag vilja göra det med någon som vet vilka reaktioner elöverkänsliga har. Lägger man exponeringstillfällena för tätt fungerar det inte eftersom reaktionerna kan vara fördröjda.

    Sen finns det redan sådana tester.

     www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21793784

    www.magdahavas.com/dect-phones-affect-the-hea.../

    www.aehf.com/articles/em_sensitive.html
  • Anonym (Elöverkänslig)
    Anonym skrev 2012-10-21 21:22:12 följande:
    Har du barn?
    Ja, på halvtid
  • Anonym (Elöverkänslig)
    Anonym skrev 2012-10-21 21:29:04 följande:
    Barn brukar innebära diverse teknikprylar, åka på aktiviteter, hämta hos kompisar osvosv. Hur klarar du det med all el överallt?
    Det är tufft med alla aktiviteter. Mamman tar barnens bortamatcher och dottern kan ibland åka med någon i laget som bor nära. Men jag blir trött när de är hos mig.

    Barnen har nintendo ds och det går bra om vi är i varsin ända av huset.  De har mobiltelefoner som jämt är avstängda, de används ytterst sällan. Sonen som går på högstadiet är fullständigt ointresserad av att prata i telefon eller smsa så det är inget problem.
  • Anonym (Elöverkänslig)
    Jisse skrev 2012-10-21 21:27:41 följande:

    Men nu förstår jag inte. Tyckte precis du sa att du kunde känna när någon glömt stänga av mobiltelefonen i ett rum...då är det väl inte särskilt fördröjt?

    Sedan undrar jag varför det inte kan bli vetenskapligt och varför det måste vara någon som vet vilka reaktioner elöverkänsliga har? Reaktionerna behöver ju inte studeras, det räcker att du i ett antal blindfall berättar om en telefon/dator/valfri elektrisk apparat är på eller av.
    Ja, men det tar upp till 10 minuter och det anser jag inte vara en direkt reaktion. För att  myndigheterna ska "godkänna" studien räcker det inte, utan då krävs stora krav på vetenskap och det är nog inte detta.
Svar på tråden Jag är svårt elöverkänslig, fråga vad du vill!