Inlägg från: Jennie med ie |Visa alla inlägg
  • Jennie med ie

    Usch vad äckligt med feta kvinnor!

    Säger man att det inte är snyggt med spinkiga kvinnor heter det att "så skulle man aldrig säga om tjocka!" men jodå, det gör man och flera resor starkare också. Som såhär ungefär.

    Hur som helst. Att ha kraftig övervikt eller fetma är aldrig hälsosamt, innebär altid en hälsorisk. Även om man ännu inte märkt av det och oavsett hur många "hälsosamma tjockisar" man tar upp som exempel. Hälsan är ju en sak...

    ... utseendet ett annat och där är det ju en smaksak. Det kommer alltid att finnas de som tycker det är fult, avtändande och ser äckligt ut med tjocka/feta kroppar, det är nåt vi aldrig kommer ifrån. Sen har de flesta hyfs nog att inte kasta den åsikten omkring sig hur som helst förvisso men man bör nog lägga fokus på hur man själv ska hantera att få höra/läsa det snarare än att förändra andra människors attityd för det senare är mycket svårare.


  • Jennie med ie
    sextiotalist skrev 2012-10-20 11:32:24 följande:
    Fast nu finns det ju en undersökning (43000 som var med) som visar att hälsoriskerna inte är alltid, utan att det finns många överviktga som inte har ohälsa utan är precis lika friska som normvitkiga (den publicerades idag eller igår)

    Det tar som sagt inte bort det faktum att kraftig övervikt och fetma absolut innebär en hälsorisk. Det innebär ju inte att alla blir sjuka som sagt.... (Att åka bil utan bälte ger ökad risk att skadas svårt, men alla utan bälte skadas inte svårt. Rökning innebär alltid en ökad risk för vissa sjukdomar, även om alla som röker inte får dessa sjukdomar. O s v.)
  • Jennie med ie
    Anonym (hm) skrev 2012-10-20 11:41:15 följande:



    Är det inte precis det faktumet den undersökningen tar bort? Eller har jag missuppfattat?

    Nej, undersökningen visar just om jag förståt det rätt att man inte MÅSTE bli sjuk för att man är kraftigt överviktig (sen finns det ju olika grader av tjock/fet också), att det finns gott om tjocka som är lika friska som många smala o s v.
  • Jennie med ie
    sextiotalist skrev 2012-10-20 11:43:04 följande:
    Nu vet jag inte riktigt vad denna undersökningen innebär, men vad jag förstått så har man alltid, som du skrev, ansett att övervikt innebär automatik ohälsa, men den här undersökning motsade detta tydligen.

    Det skall bli intressant att se vad för faktorer de har tagit hänsyn till och det kan vara olika typer av övervikt. För det är ju lite tvärtemot vad man har sagt innan, speciellt diabetes typ 2 och högt blodtryck. 

    Jag förtydligade att det innebär en ökad RISK för ohälsa. Inte att man automatiskt blir sjuk för att man är överviktig. (Sen är det många mellanlägen mellan måttlig övervikt och extrem fetma)
  • Jennie med ie
    BymBym skrev 2012-10-21 19:54:22 följande:
    Varför lägger man ens energi att skratta åt det? Jag vidhåller att det är barnsligt och elakt. Men är man nöjd med det så. Jag behöver hur som helst inte umgås med sådana människor.
    Jag kan också fnissa åt vissa par. Inombords, inte in their faces. Vissa ser helt enkelt så omaka ut, och det handlar inte bara om att en fet är ihop med en vältränad utan kan vara allt möjligt... eller så är de så lika varandra att de skulle kunna vara syskon.
  • Jennie med ie
    BymBym skrev 2012-10-21 21:43:14 följande:
    Ja, det är ju självklart att det är så. Att en frisk fet är friskare än en sjuk smal. Grejen med undersökningen är väl att man tidigare har lagt mer fokus på BMI än levnadssätt. Att ett normalt BMI är lika med hälsosamt.

    Man kan inte se på en fet att han/hon är sjuk lika lite som man kan se på en smal att han/hon är frisk.
    Att man inte måste leva hälsosamt för att man har ett BMI mellan 20 och 25 vet nog de flesta. Likaså att inte samtliga överviktiga och feta är sjuka. Men här anser sig uppenbarligen många hitta stöd för att fetma inte alls är ohälsosamt och inte alls innebär ökade hälsorisker, och jag håller med ovanstående om att vi är rätt illa ute om den uppfattningen sprider sig. Vi har redan allt för stort ohälsotal p g a övervikts- och fetmarelaterade problem.
  • Jennie med ie
    Pippit skrev 2012-10-21 22:25:46 följande:
    Det förvånar mig att så fort någon vräker ut sig hat och äckel mot överviktiga så kommer genast en massa försvarare med argumentet "det är inte hälsosamt att vara överviktig". Nej, det kanske det inte är men det är massa saker som inte är hälsosamt (stress, alkohol, rökning etc) och dessa grupper får inte höra att de är äckliga på samma sätt och att ingen som är snygg borde vara tillsammans med dem. 

    Vad är det för ideal som finns i samhället som väcker sån avsky mot överviktiga? Hur många (mest kvinnor, de flesta normalviktiga) går inte med en ständig känsla av att de borde gå ner i vikt och lurar sig med att det är för hälsans skull, när det handlar om att idealen säger att det är fult att vara fet? 

    Varför kan vi inte låta folk få ta ansvar för sin egen hälsa men samtidigt få ha rätten att bli sedda som vackra, intelligenta, intressanta, betydelsefulla och attraktiva oavsett hur mycket de väger?

     
    Tja jag, kan bara tala för mig själv, försvarar inte att ösa hat och äckel på någon ö h t. Det utesluter dock inte hälsosaspekten och när folk försöker förneka det faktum att en för hög vikt innebär ökade hälsorisker så blir emotsägandet av detta ännu mer tongivande. Precis som de som kör med "men jag har en moster som rökt ett paket om dagen i 30 år och hon är frisk" och liknande blir emotsagda eftersomrökning de facto ökar risken för vissa sjukdomar och oönskade hälsotillstånd.

    Sen utseendegrejen, vad som är attraktivt, vackert o s v, ja det är ju en smaksak och där finns inget rätt och fel. Jag antar att de allra flesta attraheras av sin partner, oavsett om de har samma storlek eller ej, och det plus att personen tycker om sig själv är ju vad som är viktigt ur den aspekten.

    2 olika aspekter alltså. Hälsa vs. utseende.
  • Jennie med ie
    Anonym (blää) skrev 2012-10-21 22:39:50 följande:

    För att inte tala om hur fett äckligt det är med lönnfeta ölmagskarlar som tror sig vara gudsgåva till kvinnan.


    Jag tycker att ingen karl alls som tror sig vara Guds gåva till kvinnan är attraktiva, oavsett storlek
  • Jennie med ie
    SladdispåG skrev 2012-10-21 22:50:00 följande:
    Nu är jag inte monsterfet, men fem kilo för mycket iallafall.
    Detta beror på:
    Att jag INTE kan sticka ut och springa efter att sonen föddes, för jag har inte barnvakt.
    Gå med vagnen ger inte tillräckligt.
    Så, man kan skylla fläsket på barnafödande, om det är bara karlarna som får egentid till att träna.
    Nu har förvisso kosten generellt den allra största betydelsen för vikten... inte träningen. Men i alla fall, 5 kg är ju inte så mycket men fullt tillräckligt om man inte själv är nöjd med sin kropp.
  • Jennie med ie
    SladdispåG skrev 2012-10-21 22:59:44 följande:
    Sant, men jag kan inte äta mindre än jag gör, och kroppen är van vid mycket motion.
    Det får den inte längre =(
    Det kanske inte är så att mängden behöver minskas men kanske innehållet ändras?
    Oavsett, jag önskar dig att få må bra. 5 kg för mycket eller ej.
  • Jennie med ie
    Landqvist skrev 2012-10-22 14:36:21 följande:
    Ni förstår uppenbarligen inte artikeln. Det handlar om att det går att ha en sund livsstil och därmed vara frisk trots  övervikt. Det går också att vara smal och vara ohälsosam. Alltså kan man inte bara ta för givet att en kvinna man ser på stan som är rund lever ett ohälsosamt liv.




    Jodå, jag förstår artikeln aldeles utmärkt vilket också framgår. Det gör dock uppenbarligen inte alla andra eftersom den tas som sagt tolkas "fetma innebär inte en ökad hälsorisk" vilket är farligt farligt att förneka.
Svar på tråden Usch vad äckligt med feta kvinnor!