• Landqvist

    Det är inte så ovanligt att män också lägger på sig med åren. Men det är såklart mycket värre med feta kvinnor. Kvinnor måste alltid se perfekta ut...

  • Landqvist
    Pompeia01 skrev 2012-10-21 18:55:34 följande:

    Fast jag tycker inte att det är "ytligt" att undvika just feta män. Det beror på vilken livsstil man själv har, och det normala är väl att man vill kunna dela sin livsstil med den man lever med..? Jag skulle inte stå ut med någon som bara gick mellan datorn och TV:n. Jag vill att han ska kunna dela mina aktiva intressen. I alla fall kunna ta en simtur över sjön, dansa ett par shottisar, eller gå en långpromenad i skogen utan att flåsa. Jag menar inte att han måste vara något träningsfreak, besatt av sin egen kropp, för i det fallet vore risken stor att vi inte hade så mycket intellektuellt gemensamt i stället.
    Många överviktiga är ju friskare än smala. De dör inte alls tidigare. Det var på nyheterna igår om en stor studie som visar detta. Inte för att det egentligen var en nyhet...
  • Landqvist
    Anonym (Sarah) skrev 2012-10-21 19:51:37 följande:
    Irritera sig? Vi skrattar ju åt det!
    De kanske skrattar åt dig för att du har en stor näsa eller något liknande.
  • Landqvist
    Pompeia01 skrev 2012-10-21 20:46:36 följande:

    Länk, tack..? Att personer med BMI 40 i genomsnitt skulle leva längre än personer med BMI 21 tror jag inte ett ögonblick på, nämligen..! Men de kanske har jämfört människor med fem kg:s övervikt med sjukligt magra människor..?
    Jag har redan länkat i ett tidigare inlägg
  • Landqvist
    Jennie med ie skrev 2012-10-21 21:53:16 följande:
    Att man inte måste leva hälsosamt för att man har ett BMI mellan 20 och 25 vet nog de flesta. Likaså att inte samtliga överviktiga och feta är sjuka. Men här anser sig uppenbarligen många hitta stöd för att fetma inte alls är ohälsosamt och inte alls innebär ökade hälsorisker, och jag håller med ovanstående om att vi är rätt illa ute om den uppfattningen sprider sig. Vi har redan allt för stort ohälsotal p g a övervikts- och fetmarelaterade problem.
    Ni förstår uppenbarligen inte artikeln. Det handlar om att det går att ha en sund livsstil och därmed vara frisk trots  övervikt. Det går också att vara smal och vara ohälsosam. Alltså kan man inte bara ta för givet att en kvinna man ser på stan som är rund lever ett ohälsosamt liv.
    Anonym (X) skrev 2012-10-21 21:33:26 följande:
    Hahaha! I artikeln står att de friska feta har bättre hälsa än de sjuka smala. No shit Sherlock!! Det betyder ju inte att fetma är hälsosamt eller att fetma inte innebär ökade hälsorisker. Det betyder inte heller att den genomsnittlige feta är friskare än den genomsnittlige normalviktiga.

    Vi är farligt farligt ute om vi tar artiklar som denna som belägg för att fetma är hälsosamt. Yeez!
    Nu läser du lite märkligt. Det är många smala som har sämre hälsa än överviktiga står det i artikeln. De har inte jämför cancersjuka smala med friska feta om du trodde det. De har jämför personer som är friska i övrigt men har olika hälsa pga sin livsstil. Det här är en stor seriös studie. Man har misstänkt detta länge. Jag ser ofta i diskussioner här på FL att folk hävdar att det är hälsosammare att ligga på gränsen till undervikt än att ligga i det övre spannet av normalvikt. Det finns inget som stöder detta resonemang. Det finns stora hälsorisker med att vara för smal. Det vet jag av egen erfarenhet...

  • Landqvist
    BymBym skrev 2012-10-21 21:59:24 följande:
    Vilka är många som hittar stöd? Ett hälsosamt liv bör alla, för sin egen skull, leva. Möjligen finns det några som försvarar sin fetma med detta, men jag tror inte de är många.
    Alla kvinnor jag känner med övervikt försöker bli av med den. Jag känner ingen som bara ligger på soffan och proppar i sig skräpmat. Det finns väl en del som gör det också men jag tror att det vanligaste är att folk kämpar för att bli av med den. De är alltså hälsosamma men passar inte in i mallen för dagens kroppsideal. Varför ska man peka finger åt dessa människor. Göra narr av och håna dem. Det är hemskt att så många tycker det är ok, och sedan försvarar sitt usla beteende med att det är rätt åt dessa människor eftersom de kostar skattebetalarna pengar pga sina extra kilon.
Svar på tråden Usch vad äckligt med feta kvinnor!