• Elisa82

    Ngn som nyss börjat sin utredning som vill följas åt?

    Påbörjade våran utredning idag, har försökt att få barn i 10 månader. Inte så lång tid jämfört med vissa här inne men för mig känns det som en evighet. Så idag var alltså första besöket, fick lämna blodprov och maken fick också lämna prov. Svar om en månad, önskar tiden går fort fram tills dess. Någon mer som nyss påbörjat sin utredning eller ska, som vill följas åt?

  • Svar på tråden Ngn som nyss börjat sin utredning som vill följas åt?
  • trina

    Hej,

    Ska påbörja utredning nästa vecka. Första barnet och vi har varit utan skydd i 3mån men pga PCOS så blir det inget. Så förhoppningsvis kan jag få pergotime och se om det får mina hormoner att kicka igång :) 

  • Elisa82

    Hej,
    vad "roligt" med att en till är i startgropparna :) Det är första barnet för oss också. Vi ska få träffa läkaren i januari och gå igenom provsvaren. Hoppas att tiden går fort nu och att man kan tänka på ngt annat under tiden.
    Är det pga din PCO som ni får starta en utredning så snabbt?  

  • trina
    Elisa82 skrev 2012-12-11 21:58:39 följande:
    Hej,
    vad "roligt" med att en till är i startgropparna :) Det är första barnet för oss också. Vi ska få träffa läkaren i januari och gå igenom provsvaren. Hoppas att tiden går fort nu och att man kan tänka på ngt annat under tiden.
    Är det pga din PCO som ni får starta en utredning så snabbt?  
    Jupp. Fick reda på det tidigare iår och när pusselbitarna väl föll på plats så insåg jag att jag kan räkna på mina tio fingrar hur många gånger jag haft mens utan p-piller... Så nu när vi vill köra igång med verkstan så var det bara att ringa KK direkt och be om utredning. Kommer ju inte hända så mycket annars tyvärr eftersom jag inte har äl öht. Men jag är glad att vi får hjälp fort!
  • intetnyttpåplusfronten

    Hej, jag påbörjade min utredning för exakt en månad sedan :)

    Vi har försökt sen 2007 så det är ju ett tag. Inga barn tidigare.
    Första besöket innebar VUL på mig, klämma på makens pung och informera oss om vad som komma skall :)

    Fick lämna blodprov tre gånger, CD 21, CD 24 och CD 2. Maken lämnade spermaprov.

    Igår var jag och spolade äggledarna, och så fick vi veta svaret på makens spermaprov, det var bra. Bra antal och bra rörlighet. Jag hade fri passage i ena äggledaren, den andra kunde han inte se, och han kunde inte heller se äggstocken... :s

    Nästa möte är 22 januari, då ska vi gå igenom vad blodproverna visar. :) 


    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum. varedu.blogg.se
  • Theresan

    Hej!

    Jag har också påbörjat utredning precis. Vi har försökt i 11 månader men jag har förmdligen PCO. Har varit på mitt första möte och kommer i morgon avsluta en kur med provera, när jag har fått mens ska jag ringa gyn och boka tid för blodprov. Min man ska på undersökning i januari.

  • Elisa82

    @ intetnyttpåplusfronten: Vad är CD? Trodde jag hade läst på mycket inför det här men tydligen har jag missat ngt :) Gjorde det ont att spola äggledarna? Antagligen kommer jag att få göra det i januari, barnmorskan jag pratade med när jag bokade en tid med läkaren var lite osäker på det. Det enda jag vet säkert just nu är att vi får provsvaren från våra blodprover respektive spermaprov i januari och att vi sen tar det därifrån.

    Theresan: Vad är det för prov man tar efter att man har fått mens? Vet att bm sa det på när jag var där förra gången men minnet är ju lite si så där ;)


    Combat Shock skrev 2012-12-14 12:51:46 följande:
    Lev länge och lyckligt - skaffa inte barn, missfall och mutationer kommer bli allt vanligare.


       Gå och dra ngt gammalt över dig!
  • intetnyttpåplusfronten

    Elisa: Cykeldag :) En del säger att det knappt känns allt, men jag tyckte det gjorde jätteont. Blöder lite idag också. Det spänner lite säger dem, men ja, känns som kraftig mensvärk ungefär. Uthärdligt dock :)
    Jag ska också få svar på mina blodprover i januari. Gruvar mig... men du skriver era, tog de blodprov på din kille också? 


    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum. varedu.blogg.se
  • Elisa82

    Intetnyttpåplusfronten: nej, de tog endast blodprover på mig. Min make fick nöja sig med att lämna ett spermaprov, skrev slarvigt där. Cykeldag..då är jag med. Ja, BM sa att det skulle de göra på mig också men efter julledigheten. Ska bara lyckas hitta den där jädra ägglossningen. Blir så frustrerad, det är endast på Clearblues digitala stickor jag får utslag på, inga av de andra märkena. Och just Clearblue verkar vara populärt i Gbg då de ofta är slut när jag väl ska ha dem :/
    Går du privat eller på landsinget?

Svar på tråden Ngn som nyss börjat sin utredning som vill följas åt?