Inlägg från: intetnyttpåplusfronten |Visa alla inlägg
  • intetnyttpåplusfronten

    Ngn som nyss börjat sin utredning som vill följas åt?

    Tillbaka igen... inga bra resultat alls :( Misstänkte det direkt vi kom in, för han hade lagt fram en förpackning pappersservetter på bordet framför oss.

    Nåt värde skulle ligga på 0,7 och mitt låg på 0,27. Jag ägglossar som jag ska, men med troligtvis kass kvalité på äggen. Jag är 25 år och på väg in i klimakteriet, inom ett halvår kan det vara för sent. Han skickade remiss till IVF idag, så vi ska komma igång med det så fort som möjligt nu, får ju 2 försök finansierade men vi har minimal chans att lyckas... :(
    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum. varedu.blogg.se
  • intetnyttpåplusfronten
    Flikkan skrev 2013-01-28 22:28:13 följande:
    Tack! :)
    Jag går privat med samma taxa som landstinget!

    Inne på försök 14 av helhjärtade försök.
    Men inte använt preventivmedel på 3-4 år med mer än regelbundet sex och ingenting har hänt!

    Skall nu få göra spolning också och försöker nu få göra den innan utredningen drar igång så om det är stopp så kan ju utredningen skyndas på lite.
    Och dom säger ju att under 3 månader efter spolningen kan man bli lättare gravid men ja man får tro vad man vill om det :)
    Men om jag skulle lyckas bli gravid efter spolning vore det skönt att slippa utredningen och ge tiden till någon annan som behöver den.

    Men jag hoppas inte på för mycket då jag kommit in i detta tänkande varje månad: åh nu stack det till i magen eller att jag fick en liten blödning som skulle kunna vara en nidblödning. Men istället blir man deppig och tänker: varför denna gången om det i te tagit hittills?

    Någon av er som provat GLA eller något?
    Jag funderar på att göra det igen men min cykel vart så lång av det, så slutade efter bara ett försök
    Låter som oss! Oskyddat i 3 år (blev visserligen gravid sedan men det blev missfall tidigt), sen helhjärtade försök i 2 år.. Hur gammal är du? 
    Jag trodde spolningen var en del av utredningen? Det var den för oss iallafall :o

    Jag bokade tid för utredning 1 nov, och fick en tid 14 nov. Också privat med samma taxa som landstinget!
    På första mötet fick vi prata lite, svara på hälsofrågor osv. Sen gjordes ett vul på mig och mannen fick pungen undersökt. Han fick sedan remiss att lämna spermaprov och jag fick tre tider att lämna blodprov på, på tre olika tider i menscykeln. 
    Sedan spolades äggledarna 13 dec, mannen fick veta att hans spermier ser bra ut. Sen kom juluppehåll och vi var på möte igen 22 jan. Då fick vi veta att jag har ägglossning som jag ska och allt såg bra ut, förutom att mitt amh värde var lågt och jag börjar alltså få slut på ägg och är på väg in i ett för tidigt klimakterie... 
    Inväntar nu bim efter andra försöket efter spolningen, så har ett försök kvar av "spolningsmirakel" ;)

    Vi väntar på ett brev om att få åka på samtal inför IVF, så nu ska jag försöka höja amh värdet tills dess, bli spontant gravid eller bara ge mig bättre chanser inför IVF. 
    Så med min historia tänkte jag bara tala om att det brukar gå rätt fort med själva utredningen när man går privat :)

     
    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum. varedu.blogg.se
  • intetnyttpåplusfronten
    Theresan skrev 2013-01-29 09:23:21 följande:
    Knepigt att det kan vara så olika med hur lång tid man får vänta. Min undersökning påbörjades 6 december efter en månads väntetid. Jag går privat men min klinik har samarbete med landstinget.

    Hur löser ni alla tider med jobb?

    Jag och min sambo arbetar i en annan stad och samåker dessutom, det krånglar till valet av tider ytterligare. 
    Jag tror att vi blev prioriterade för att vi försökt i 5 år, hon tyckte det lät väldigt länge.
    Jag är arbetssökande så för mig är det inga problem, maken flexar lite som han vill så han åker från sitt jobb och hämtar mig och så åker vi till mottagningen. Han jobbar och vi bor i samma stad som mottagningen. 
    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum. varedu.blogg.se
  • intetnyttpåplusfronten

    Och jag bara går och väntar! Två veckor sedan beskedet om mitt amh värde nu, dvs två veckor som han skickade remiss till Linköping. Jag trodde jag skulle ha hört nåt vid det här laget åtminstone :(


    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum. varedu.blogg.se
  • intetnyttpåplusfronten

    Thotis; Kanske din kille inte är redo ännu då? Hur länge har ni försökt?
    Min man var lite som din (som jag uppfattar honom) inte sugen alls på att få kulorna undersökta och lämna prov osv, när jag först nämnde utredning efter att vi försökt i två år. Det dröjde tre år till innan han var redo, innan han insåg att naturen inte kommer ha sin gång för oss. Han är med nu hela vägen, följer med på varenda undersökning och har hittills gjort allt han ska utan att klaga :) Kanske din kille behöver mer tid för att inse att ni kanske behöver hjälp?


    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum. varedu.blogg.se
  • intetnyttpåplusfronten
    nilam1982 skrev 2013-02-12 21:07:51 följande:
    Hej Thotis.
    Jag känner med dig. Min man tänkte oxå att händer det så händer det, när det hade gått 1-2 år så började jag tycka det var jobbigt och ville prata om hur vi skulle gå vidare, det ville inte han, han tyckte att vi inte skulle stressa.    Nu 5 år senare så har vi bokat tid för utredning, den 4/3 är vårt första besök. Nu i efterhand kan jag se att det troligen beror på att det var jag som var drivande och ville skaffa barn, medans min man ville vänta. Så prata igenom det ordentligt. Jag har haft några mycket jobbiga år p g  a att vi ej pratade ut ordentligt med varandra. Nu är vi på samma spår ( förutom att mitt huvud räknar att vi försökt i 5 år och hand ca 1 år) 

    O längtan efter barn förstår jag, mår så fruktansvärt dåligt varje gång mensen kommer, känns som att det är något fel på mig och att jag är misslyckad, går över efter några dagar och jag mår bra igen fram tills nästa månad.  

    Håller tummarna för att ni reder ut allt och att ni snart har en liten på g.

     
    Åh låter som oss :) Sjukt att man ska behöva lida i 5 år innan man kommer till skott.. Jag önskar att jag bett om utredning tidigare... Men man får göra det bästa av situationen :) Det är skönt nu när jag vet varför det inte blir nåt...
    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum. varedu.blogg.se
  • intetnyttpåplusfronten

    Uppdatera mig lite kanske.. :) 
    Var på första samtal förra torsdagen på RMC i Linköping, och har sen dess inväntat min mens. Den kom idag, så på söndag börjar jag med korta metoden och spruta med Puregon! 


    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum. varedu.blogg.se
  • intetnyttpåplusfronten
    Wibban79 skrev 2013-05-02 08:07:13 följande:
    Nu börjar jag tappa hoppet om att få ett plus denna gång :( Har haft små små färgade flytningar i flera dagar nu så det känns som det inte kan vara annat än mens som är på gång....  I tisdags tog jag blodprov för att se om jag fått ägglossning eller inte så jag hoppas läkaren ringer snart. Då kan jag i alla fall få ställa lite frågor och få svar....

    Hur gör ni andra för att orka med dessa besvikelser månad för månad? Jag orkar snart inte mer....  
    Jag väntar inte på BIM, jag väntar på BM :)
    Dvs jag förväntar mig inte att mensen uteblir, utan jag tar för givet att mensen kommer. Då blir man inte lika besviken.

    Vi är inne på försök  60+, har tappat räkningen... Men det var som jobbigast mellan försök 15-30. Sen trubbas det av.

    Nu hoppas ju jag förstås att inte ni andra ska behöva försöka så länge. :)
    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum. varedu.blogg.se
Svar på tråden Ngn som nyss börjat sin utredning som vill följas åt?