Inlägg från: LinnElin |Visa alla inlägg
  • LinnElin

    Mekarskryt!

    Får man vara med och skryta här? I vårt hushåll är det jag som sköter bilarna. Bytte turbo och vevhusventilation på min stackars Saab 9-5 på nyårsafton. Bytte avgassystem på Imprezan i lördags.


    Linnéa 100107, BF 131025
  • LinnElin
    Pallas skrev 2013-05-07 14:57:09 följande:
    Här SKA man skryta!

    Kul med fler tjejer (för jag är fördomsfull att utgå från ditt nick)!

    Seaten är igenom besiktningen nu, men motorlampan tändes med felkod 0171 på väg därifrån. Fortsatt misstänkt läcka på bank 1 alltså. Den låter som att det är ett hål på avgassystemet också. 

    Jupp, jag är tjej! Brukar hjälpa familj och vänner med deras bilar oxå. Senast bytte jag bromsbelägg på syrrans bil men det är ju småpotatis. Elfel är däremot INTE min grej.
    Linnéa 100107, BF 131025
  • LinnElin
    Pallas skrev 2013-05-07 15:24:57 följande:
    Haha samma här. Så fort det är el inblandat är jag rökt. Vet inte ens hur man använder en multimeter...

    Då är vi två! Flört En av mina bästa vänner kan däremot en del sådant så jag försöker lära mig så mycket som möjligt av honom.

    Anledningen till att vi inte kommer någon vart med racebilen vi (jag och min bästa vän) har är att det var tre individer som hjälpte oss med den ett tag som sa åt oss att avlägsna all el så att de kunde dra nya kablar. Dumma som vi var så gjorde vi det. Nu har de annat att göra så vi står där med en bil som inte fungerar. Gråter
    Linnéa 100107, BF 131025
  • LinnElin

    Lite intressant det där med de andra bilprovningarna som finns. I fredags var det dags för Imprezan att bli synad. Det där j*vla avgassystemet har jag kämpat med i FLERA timmar och fick det till slut tätt. Omöjligt att hitta koniska packningar som passar 3" system. Hur som haver, ena blinkersen la av samma vecka. Självklart LED och att bara byta lamporna går inte. Hos Subaru var de restade till 11:e juni. Ena nummerskyltsbelysningen är puts väck! Finns inte kvar.

    Avgassystemet var tätt som tur är. Inte en notering om varken blinkers eller nummerskyltsbelysning men däremot fick den nedslag på en stötdämpare och en notering om att damasken till ena drivknuten var lite dålig...


    Linnéa 100107, BF 131025
  • LinnElin

    Bytte olja + filter på våra tre bilar i fredags. Hade den som skruvat fast oljefiltret på Imprezan varit i närheten hade den fått höra ett par väl valda ord! Det satt som berget. Jag hade till och med sönder oljefilteravdragaren! Det slutade med att jag drog en skruvmejsel genom filtret. Jag är rätt stark för att vara tjej, styrketränar en hel del, men inte ens då fick jag loss det. Jag bad till slut garagegrannen om hjälp, han slet som ett djur men till slut fick han loss det. Skam den som ger sig...


    Linnéa 100107, BF 131025
  • LinnElin
    Noname00 skrev 2013-07-03 22:44:36 följande:
    De brukar sugas fast.
    La du på lite olja på packningen för filtret och drog åt för hand eller gjorde det med oljefilteravdragaren?

    Bytt olja har jag gjort en sisådär 20-30 ggr tidigare men jag har aldrig varit med om att det har suttit så. På våra andra bilar som det var jag som bytte på senast var det inga som helst problem att få loss filtrena på. 
    Yes, man ska alltid olja in packningen och filtret ska dras med handkraft.
    Linnéa 100107, BF 131025
  • LinnElin

    Rabarpuppa, vad är det för BMW? Du kanske har skrvit det tidigare men orkar inte leta... Nu kanske obalansen inte kommer när du bromsar men jag hade en E39:a för ett par år sen där ratten vibrerade. Mest när jag bromsade så skivor och belägg byttes. Det hjälpte lite men tog inte bort allt. Efter ha gått igenom framvagnen så visade det sig att det var två bussningar som var sopslut. Bytte dem och sen var problemet borta.


    Linnéa 100107, BF 131030
  • LinnElin

    Jag har gjort riktigt avancerade saker i garaget idag. Fälgarna som satt fram på Volvon fick byta plats till bak. Låter inte så mycket för världen men med foglossning, sänkt bil och 18" fälgar så var det allt annat än kul. Hade en bula på insidan av ena däcket fram och jag hade två 18" däck liggandes, 235/40/18. De som satt på var 225/45/18. De nya blev lite för breda så de skrapade i innerskärmarna, därav bytet.


    Linnéa 100107, BF 131030
  • LinnElin

    Höggravid här så garaget får tyvärr vänta. Rynkar på näsan Meeen när våren och värmen kommer blir det till att riva lite Saab 9-5. Jag bytte turbo och vevhusventilation på min i vintras så den pinnar på så fint nu, gick igenom besiktningen. Dock bör jag byta bromsskivor bak till nästa år, men det är piece of cake. 

    Sambon köpte oxå en Saab 9-5 i somras och den låter lite jobbigt. Så det blir till att riva den och byta hydrauliska lyftare på den stackarn.

    På T5:an fyllde jag på olja i helgen och det är ungefär det jag orkar med just nu. FlörtGravid


    Linnéa 100107, BF 131030
Svar på tråden Mekarskryt!