• nozpa

    Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?

    Nej jag skulle inte uppskatta den typ av gåva. Känns som att det är ett sätt för den som ger att bättra på sitt karmakonto samtidigt som den då "ger" en present till mig.
    Så tråkigt. Hade verkligen inte blivit glad. 

  • nozpa
    PumpkinQueen skrev 2012-12-19 16:53:24 följande:

    Ja, jag tycker det är onödigt med (exempelvis) bröllopsgåvor. Vi önskade oss faktiskt just getter och sånt välgörenhetsgrejs i bröllopspresent, just eftersom det känns så himla onödigt att någon ska köpa oss saker som vi ändå hade köpt själva om vi velat ha dem. Jag blir mest pinsamt berörd när folk ska hålla på att ge bort prylar.
     
    Jag antar att olika människor tycker att olika saker är roliga. Själv gillade jag inte ens vattenkrig (och annat sånt där där man springer runt och skriker) när jag var barn. Det var jobbigt redan då.

    Men vad är skillnaden? Om ni nu önskade er getter och fick det som gåvor så fick ni det ni önskade. Om någon önskar sig en köksmaskin och får det är det ju samma sak eller?

    Med din inställning till att det är onödigt att ge bort t ex bröllopsgåvor så borde ni inte önskat något alls.
  • nozpa
    Anonym (Skäms på er) skrev 2012-12-19 21:30:37 följande:

    Nej det är ju ett vansinnigt etiskt övertramp.... Suck. Mycket vill ha mer, inte fan ska nån svältande unge få nån jävla vätskeersättning i MITT namn om det inte stod på MIN önskelista.

    Nej det får dom väl ge i sitt eget namn då.
  • nozpa
    Butterscotch skrev 2012-12-19 20:12:34 följande:

    Vad har det med bortskämdhet att göra? Tror du att de som tycker att det är fel att ge bort den typen av julklapp lägger sig ner på golvet, sparkar med benen och skriker som respons? Mottagaren av en välgörenhetsjulklapp är den person i ett fattigt land som får nytta av julklappen, inte den som blir informerad om givarens donation. Och då tycker många att man kan låta bli att maskera givandet som en julklapp, men köpa getter och yllefiltar kan ju givaren göra ändå. Man behöver dock inte flasha med att man idkar välgörenhet.

    Exakt.
  • nozpa
    sextiotalist skrev 2012-12-20 10:37:30 följande:
    Guldkant kan vara att få en sak, som man av olika skäl prioriterat bort. En matberedare är inte superviktig, men den kan vara efterlängtad ändå.

    Jag har själv fått "tråkiga" nyttoprylar i julklapp och födelsedagspresent, hade mycket väl kunnat köpa dessa själva, men har prioriterat bort dessa pga andra, mer nödvändiga saker, ja, det gav guldkant i tillvaron.   

    Håller med dig. Älskar pressad potatis, men aldrig ens tänkt på att köpa den där pressen. Fick det av svärmor ett år. Helt klockrent!
Svar på tråden Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?